به گزارش هوشمند نیوز به نقل از یورونیوز، احتمالا شما هم امروز بدن یا دستها و صورت خودتان را با یکی از آنها خشک کردهاید. اما حولهای که از آن استفاده کردید چقدر تمیز بوده و یک پرسش متداول این است که چند وقت یکبار باید حولهها را بشوییم؟
بسیاری از افراد حولههای خود را هفتهای یک بار میشویند در حالی که یک مطالعه روی ۱۰۰ نفر در بریتانیا نشان داد حدود یکسوم افراد ماهی یک بار این کار را انجام میدهند. عدهای حتی اعتراف کردند که فقط سالی یک بار حولههای خود را میشویند.
در حالی که الیاف نرم حولهها ممکن است اثری از آلودگی نشان ندهد، با این حال باید دانست که آنها محل زیست مناسبی برای میلیونها میکروب هستند.
مطالعات نشان دادهاند که حوله میتواند به سرعت باکتریهای موجود روی پوست انسان و حتی باکتریهایی که در رودههای ما وجود دارند را به خود جذب کند.
حتی پس از شستوشو، بدن ما همچنان پر از میکروب است و وقتی خود را خشک میکنیم برخی از این میکروبها به حوله منتقل میشوند. میکروبهای موجود روی حولهها البته فقط از بدن ما نمیآیند. قارچها و باکتریهای موجود در هوا میتوانند روی الیاف حوله بنشینند.
در عین حال برای کسانی که حولههای خود را در همان اتاقی که توالت قرار دارد خشک میکنند، خبر ناخوشایندی وجود دارد: هر بار که سیفون را میکشید، احتمالاً ذرات ریز باکتری از توالت و مدفوع روی حولههای نزدیک پراکنده میشود.
با گذشت زمان، این میکروبها میتوانند بیونوارهایی (خطوط باریکی از جانواران زنده ذرهبینی) روی حولهها تشکیل دهند که حتی ممکن است ظاهر حوله را تغییر دهند. پس از دو ماه، حتی با شستشوی منظم، باکتریهای موجود روی الیاف حولههای پنبهای میتوانند باعث کدر شدن پارچه شوند.
میزان و نوع باکتریها به عادات شستوشوی خانواده بستگی دارد و اگر حوله را با دیگران به اشتراک میگذارید، احتمال انتقال میکروبهای مضر افزایش مییابد.
الیزابت اسکات، استاد زیستشناسی و مدیر مرکز بهداشت دانشگاه سیمونز در بوستون آمریکا در این باره میگوید: میکروبها به طور طبیعی روی حولهها قرار نمیگیرند. هر چیزی که روی حوله خطرناک باشد، احتمالاً از یک انسان آمده است.
روی پوست ما حدود ۱۰۰۰ گونه مختلف از باکتری همراه با بسیاری از انواع ویروس و قارچها زندگی میکنند. البته بیشتر آنها برای ما مفید هستند چرا که به ما در جلوگیری از عفونتهای باکتریهای مضرتر کمک میکنند و برخی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی ما دارند.
بسیاری از باکتریهای موجود روی حولهها همان باکتریهایی هستند که روی پوست ما یافت میشوند، اما گونههایی مانند استافیلوکوکوس، اشریشیا کلی (که در روده انسان یافت میشود)، سالمونلا و شیگلا (که از دلایل رایج بیماریهای ناشی از غذا و اسهال هستند) نیز ممکن است وجود داشته باشند.
اما چگونه این باکتریها روی حولهها باقی میمانند؟ در پاسخ باید گفت هرچه حولهها بیشتر استفاده شوند و بیشتر مرطوب بمانند، محیط بهتری برای رشد میکروبها ایجاد میشود.
پوست ما یک سد طبیعی در برابر عفونتهاست، بنابراین انتقال باکتری از حوله به پوست ما نباید نگرانی زیادی ایجاد کند. اما بزرگترین مشکل زمانی است که میکروبهای مضر را با دستهای خود به دهان، بینی و چشم منتقل میکنیم. به همین دلیل، حولههایی که برای خشک کردن دست استفاده میشوند نیاز به توجه بیشتری دارند.
دکتر اسکات توصیه میکند که حولهها را هفتهای یک بار بشویید و در صورت وجود بیماری در خانه (مانند اسهال و استفراغ)، حولهها باید روزانه شسته شوند.
همچنین شستشو در دمای ۴۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد با شویندههای آنتیباکتریال میتواند میکروبها را کاهش دهد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰