محمدرضا قهرمانیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اکنون بیش از ۱۵۱۱ اثر منقول، غیرمنقول و طبیعی در استان شناسایی شده که ۷۶۴ مورد از این آثار به ثبت ملی و هفت اثر به ثبت جهانی رسیده است.
وی ادامه داد: حلوای کنجدی، یکی از شیرینیهای تهیهشده با مواد طبیعی و بدون افزودنی است که به استناد گفتههای بزرگان شهر از دوره قاجار تا امروز پخته میشود. این شیرینی بهدلیل ارزش غذایی بالا و طبع گرمی که دارد بیشتر در فصل زمستان در مراسم شادی، اعیاد، شب چله و مسافرتها و … بهعنوان تنقلات استفاده میشود.
قهرمانیان توضیح داد: حلوای کنجدی با اضافه کردن کنجد به شیره انگور جوشانده و در دیگهای بزرگ همراه ریشه گیاهی به نام بیخ بهعنوان قوامدهنده که در کوههای اطراف جاجرم میروید، تهیه میشود. سپس با مغز گردو تزیین و در انواع مختلف مانند حلوای کنجدی معمولی، حلوای طلا بدون کنجد و با گردوی زیاد و حلوای سرکبچه با کنجد تفخورده عرضه میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی تأکید کرد: هنوز پنج کارگاه فعال تهیه این شیرینی در جاجرم وجود دارند و طرز تهیه این شیرینی سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰