حریم تپه ۶۰۰۰ ساله «ستران» مشخص شده/کاوش، برنامه بلندمدت آینده

ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسدآباد از کاوش تپه ۶۰۰۰ ساله باستانی ستران آجین در برنامه بلندمدت آینده خبر داد. کامران اکبری‌شایگان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پژوهش گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ستران شهر آجین به پایان رسیده و در مراحل آینده باید در این

کد خبر : 429353
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۸:۰۳
حریم تپه ۶۰۰۰ ساله «ستران» مشخص شده/کاوش، برنامه بلندمدت آینده



ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسدآباد از کاوش تپه ۶۰۰۰ ساله باستانی ستران آجین در برنامه بلندمدت آینده خبر داد.

کامران اکبری‌شایگان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پژوهش گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ستران شهر آجین به پایان رسیده و در مراحل آینده باید در این حریم برنامه کاوش اجرا شده و مشخص شود که آیا این تپه واجد حفاظت خواهد بود یا خیر؟

وی افزود: با کاوش‌هایی که باید در آینده و در مراحل بعدی انجام شود و لایه‌های احتمالی که با کاوش از این حریم خارج خواهد شد سپس مانند تپه هگمتانه برای گردشگری و بازدید گردشگران، این مکان را باید مسقف و ترانشه زد که البته این برنامه جزو برنامه‌های  بلندمدت بوده و به طور قطع به طول خواهد انجامید.

اکبری‌شایگان خاطرنشان کرد: با به پایان رسیدن پژوهش گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ستران شهر آجین، فاصله این تپه باستانی تا املاک مردم مشخص و علامت‌گذاری شده و شهرداری می‌تواند اطراف این حریم را که قبلاً در محدوده میراث فرهنگی بوده و هم‌اکنون از این محدوده خارج شده است را قطعه‌بندی کرده و به فروش برساند و یا صاحبان املاک در قسمت‌هایی که از محدوده میراث خارج شده، ساخت‌وساز انجام دهند.

وی با بیان اینکه پایان پژوهش گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ستران شهر آجین از نقش مؤثری در خروج برخی از املاک مردم از این حریم برخوردار بوده است، اضافه کرد: این محوطه باستانی در ۱۰ اسفندماه سال ۸۳ با شماره ۱۱۳۵۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در این پژوهش گمانه‌زنی انجام شده توسط هیأت باستان‌شناسی براساس نتایج حاصل از این برنامه میدانی، مشخص شد که عرصه واقعی این محوطه حدود یک‌ونیم هکتار است، مطرح کرد: برای اقدامات پیشگیرانه و حفاظت از این تپه لازم بود محدوده عرصه و حریم آن روشن شود تا ادارات مختلف برنامه‌های عمرانی و خدماتی خود را با توجه به وضعیت موجود اثر و با هماهنگی میراث‌ فرهنگی و رعایت ضوابط عرصه و حریم این محوطه باستانی به اجرا درآورند.

به گزارش ایسنا، قدیمی‌­ترین بقایای استقراری در این تپه به هزاره چهارم قبل از میلاد مربوط بوده و این محوطه در دوران­‌ تاریخی و اسلامی نیز مورد استفاده بوده است. عرصه این تپه ۶۰۰۰ ساله آنچنان که پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرده، حدود یک‌ونیم هکتار پیشنهاد شده است.  

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.