حراج آثار فاخر جشنواره فجر صنایع دستی

نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی درحالی به ایستگاه پایانی رسیده است و برگزیدگان نهایی در بخش‌های مختلف معرفی شدند، که دبیر علمی این جشنواره از برگزاری یک حراج ویژه برای آثار فاخر خبر داد. بهزاد احمدی فارسانی ـ مدیرکل دفتر آموزش، توسعه و ترویج صنایع‌دستی و دبیر علمی جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی ـ

کد خبر : 562927
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۹
حراج آثار فاخر جشنواره فجر صنایع دستی



نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی درحالی به ایستگاه پایانی رسیده است و برگزیدگان نهایی در بخش‌های مختلف معرفی شدند، که دبیر علمی این جشنواره از برگزاری یک حراج ویژه برای آثار فاخر خبر داد.

بهزاد احمدی فارسانی ـ مدیرکل دفتر آموزش، توسعه و ترویج صنایع‌دستی و دبیر علمی جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی ـ درباره آثاری برگزیده این دوره از جشنواره به ایسنا گفت: از بین ۲۰۱ اثر برگزیده، در مرحله نهایی سه بخش اصلی برگزیده داریم که خوشبختانه نفرات اول، دوم و سوم مشخص شده‌اند. علاوه‌بر این، سه دیپلم افتخار هم قرار است اهدا شود که اسامی آنها مشخص شده است. همچنین یک دیپلم افتخار بین‌المللی و دو برگزیده بین‌المللی داریم که این‌ها هم تعیین شده‌اند.

او اضافه کرد: در بخش جانبی جشنواره که شامل مواردی مانند ترنج سیمین (برای زنان تأثیرگذار)، همای هنر (برای هنرمندانی که تداوم نسلی در خانواده خود داشته‌اند)، نقش‌آفرین نوین (برای زنانی یا مردانی که کارگاه دارند و تولید و صادرات انجام می‌دهند)، نشان فردا (برای جوانانی که در حوزه بین‌المللی تألیف، پژوهش یا فعالیت شاخصی داشته‌اند) و همای هنر (برای پیشکسوتان بالای ۷۰ سال) بوده، برگزیدگان مشخص شده‌اند و در مراسم اختتامیه از آنها تجلیل خواهد شد.

دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی درباره ماجرای حراج آثار برگزیده توضیح داد: هر حراجی یکسری شاخص‌های علمی و تخصصی دارد. بعد از جشنواره فجر، اگر هنرمندان رضایت داشته باشند، با همکاری صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و حفظ و احیا بناهای تاریخی، برای آثار حراجی برگزار خواهد شد. هدف ما این است که در چند ماه آینده، با اجازه هنرمندان، قیمت‌گذاری در هماهنگی با خودشان انجام شود و اگر شرایط لازم را داشته باشند، صندوق توسعه صنایع‌ دستی و فرش دستباف برای آنها یک حراج بزرگ برگزار خواهد کرد.

او افزود: این صندوق قرار است برای هنرمندان پشتوانه ایجاد کند. به‌عنوان مثال اگر ۱۰۰ اثر وجود داشته باشد که هم فاخر باشند و هم هنرمندان‌شان بخواهند که در حراج شرکت کنند، قیمت‌گذاری توسط خود هنرمندان انجام می‌شود، اما زیرساخت‌ها و دعوت از خریداران بر عهده صندوق خواهد بود. این یعنی صندوق توسعه صنایع‌ دستی، گالری‌داران، کارخانه‌داران و نهادهای ملی و بین‌المللی را دعوت می‌کند تا این آثار را در یک حراج رسمی خریداری کنند.

احمدی در ادامه درباره آثار خارجی که به جشنواره فجر صنایع دستی راه یافتند، گفت: از ۱۹۸ اثری که از کشورهای مختلف دریافت کردیم، ۴۰ اثر به مرحله نهایی راه یافتند. از میان کشورهای شرکت‌کننده، آثار بسیار فاخر و برجسته‌ای از تایلند، تاجیکستان، روسیه، چین و هند دریافت شده است و به‌طور خاص، یکی از هنرمندان مطرح هندی، آقای کومار، در این جشنواره حضور داشت.

دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که به نظر می‌رسید در نمایشگاه به نظر پراکندگی جغرافیایی حاکم نبوده و بیشترین آثار متعلق به استان‌های تهران و اصفهان است، توضیح داد: بیشترین آثار ثبت‌شده در روز نخست جشنواره از استان فارس بود که ۸۵۷ اثر ثبت‌نام شدند. بعد از آن، تهران و سپس اصفهان در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. اما در بین برگزیدگان شرایط متفاوت بود، اصفهان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌ دستی، نزدیک به ۵۰ اثر برگزیده داشت. فارس ۲۲ اثر و تهران حدود ۱۶ اثر برگزیده داشت. سایر استان‌ها هم بین ۲ تا ۴ اثر برگزیده داشتند. البته ما حدود ۶۰ اثر در حوزه مینیاتور و تذهیب داشتیم که این آثار به‌صورت تابلو بوده و روی دیوار نصب شده بودند، برخلاف سایر آثار که در ویترین قرار گرفته بودند. به همین دلیل ممکن است تماشاگر بیشتر آثار تهران و اصفهان را دیده باشد.

احمدی همچنین درباره رأی‌گیری دیجیتالی آثار گفن: امسال بخشی داشتیم به نام «نگاه مخاطب» که تحت کنترل ما نبود. در این بخش، بازدیدکنندگان می‌توانستند از طریق اسکن بارکد کنار هر اثر، وارد سایت شوند و رأی خود را ثبت کنند. اثری که بیشترین رأی را از مردم دریافت کند، به‌عنوان برگزیده از نگاه مخاطبان انتخاب خواهد شد. ساعت ۴ بعدازظهر یکشنبه (پنجم اسفند) رأی‌گیری به پایان رسید و اثری که بالاترین رأی را کسب کرده، به‌زودی اعلام خواهد شد.

او با بیان اینکه بیشترین بازدیدکنندگان، عامه مردم بودند، افزود: البته ۱۰ دانشگاه از تهران، که رشته‌های صنایع‌ دستی و هنر را تدریس می‌کنند، در جشنواره شرکت کردند. در کنار این جشنواره، هر روز پنل‌های تخصصی نیز برگزار شد، مثلاً درباره صنایع‌ دستی روسیه، هوش مصنوعی در صنایع‌ دستی، توسعه کسب‌وکار صنایع‌ دستی و برندینگ، پنل‌هایی داشتیم که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.

دبیر علمی جشنواره فجر صنایع دستی اضافه کرد: علاوه‌بر داوری رسمی جشنواره، از دانشگاه‌ها هم خواستیم که هیأت‌ علمی آن‌ها فرآیند داوری را انجام دهند. این کار برای مقایسه دیدگاه داوران جشنواره با اساتید دانشگاه‌های حوزه صنایع‌ دستی بود. هدف این است که در ماه‌های آینده از برگزیدگان دانشگاهی هم تقدیر کنیم. همچنین یک نشست علمی برای نقد و بررسی آثار برگزار خواهیم کرد تا ببینیم که دانشگاهیان و داوران جشنواره چه تفاوت‌هایی در قضاوت آثار دارند.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.