حذف فورتنایت از اپ استور و گوگل پلی استور

برترین‌ها: کمتر بازی‌ای در این سال‌ها توانسته به پای موفقیت‌های بازی فورتنایت (Fortnite) اثر اپیک گیمز (Epic Games) برسد؛ بازی‌ای که روی پلتفرم‌های متعددی در دسترس علاقمندان قرار گرفته، از جمله سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS، ولی به‌تازگی اتفاق عجیبی رخ داده و فورتنایت از فروشگاه‌های معروف هر دو سیستم‌عامل موبایلی حذف شده است. داستان از

کد خبر : 1092
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۰
حذف فورتنایت از اپ استور و گوگل پلی استور


برترین‌ها: کمتر بازی‌ای در این سال‌ها توانسته به پای موفقیت‌های بازی فورتنایت (Fortnite) اثر اپیک گیمز (Epic Games) برسد؛ بازی‌ای که روی پلتفرم‌های متعددی در دسترس علاقمندان قرار گرفته، از جمله سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS، ولی به‌تازگی اتفاق عجیبی رخ داده و فورتنایت از فروشگاه‌های معروف هر دو سیستم‌عامل موبایلی حذف شده است.

ماجرای حذف بازی پرطرفدار فورتنایت از اپ‌استور و گوگل‌پلی

داستان از آنجایی آغاز شد که روز گذشته اپیک گیمز یک سرور جانبی برای فورتنایت ارائه کرد تا کاربران بتوانند سیستم پرداخت اپل و گوگل را در iOS و اندروید دور بزنند. این از طریق انتخاب سیستم پرداخت اپیک برای تمام خرید‌های درون برنامه‌ای ممکن می‌شود. ایجاد راه میانبر به اپیک اجازه می‌دهد تا دیگر نیازی به تحویل ۳۰درصد از درآمد خود به اپل و گوگل نداشته باشد. برای جذب کاربران حتی اپیک پیشنهاد تخفیف ۲۰درصدی برای سیستم پرداخت خود نیز ارائه کرده بود.


حذف فورتنایت از اپ‌استور

اگر برای شما سوال است که چرا بقیه توسعه دهندگان از چنین تکنیکی استفاده نمی‌کنند، باید گوییم که این حرکت در تضاد با سیاست‌های فروشگاه‌های اپل و گوگل است. اپل مدت کوتاهی پیش از کشف این حرکت اپیک، بازی فورتنایت را از اپ استور حذف کرد و عنوان کرد که تصمیم اپیک خلاف دستورالعمل‌های این فروشگاه است.

به نظر می‌رسد که این دقیقاً همان واکنشی بود که اپیک گیمز انتظارش را داشت، چراکه کمی بعد آنها اعلام کردند از اپل شکایت می‌کنند. آنها مدعی شده‌اند که اپل با سیستم خرید برنامه‌ها و درون برنامه‌ای خود که کاربران مجبور به استفاده از آن هستند، فضای ضدرقابتی و انحصارگرایی ایجاد کرده است. علاوه‌براین، اپل برای هر معامله‌ای که از طریق این سیستم پرداخت انجام شود، 30 درصد دریافت می‌کند. اپیک معتقد است که این رفتار هم به مشتری و هم به توسعه دهنده ضرر می‌زند.

ماجرای حذف بازی پرطرفدار فورتنایت از اپ‌استور و گوگل‌پلی

جالب است بدانید که اپیک در این شکایت به دنبال جبران خسارت مالی برای ضررهای متحمل شده خود نیست، بلکه آنها فقط از دادگاه درخواست کرده‌اند تا به این رفتار انحصارطلبانه اپل در مارکت iOS پایان دهد. در این دادخواست همچنین به سیستم پرداخت جدید اپیک و اقدام اپل (حذف بازی از اپ استور) در واکنش به این سیستم نیز اشاره شده است. این نشان می‌دهد که اضافه کردن سیستم پرداخت اپیک دقیقاً بخشی از برنامه بود، زیرا آنها می‌دانستند چه اتفاقی خواهد افتاد و برای آن برنامه‌ریزی کرده بودند.

اپیک همچنین در شکایت خود به مایکروسافت و فیسبوک نیز اشاره کرده، شرکت‌های بزرگ دیگری که بر سر همین موضوع با اپل جنگیده‌اند. پلتفرم بازی xCloud مایکروسافت و برنامه Facebook Gaming به دلایل مشابه اجازه حضور در اپ استور را ندارند و این تنها نمونه‌های کوچکی از لیست بلند بالای اپیک گیمز است.


گوگل هم بازی فورتنایت را از پلی‌استور حذف کرد!

چند ساعت پس از ماجرا اپل و اپیک، حالا گوگل هم بازی فورتنایت را از مارکت Google Play Store حذف کرده است و طبیعتاً دلیل آن سیستم پرداخت جدیدی است که برای دور زدن گوگل در این بازی ایجاد شد. این شرکت در بیانیه‌ای در واکنش به این موضوع گفته است:

“برای توسعه دهندگانی که تصمیم می‌گیرند از فروشگاه پلی استور استفاده کنند، ما سیاست‌های منسجمی داریم که برای توسعه دهندگان منصفانه بوده و فروشگاه را برای کاربران امن نگه می‌دارد. درحالیکه فورتنایت همچنان در اندروید باقی میماند، ما نمی‌توانیم آن را در پلی استور نگه داریم، چراکه سیاست‌های ما را نقض کرده است. ما از شانسی برای گفتگو با اپیک و بازگشت فورتنایت به گوگل پلی استقبال خواهیم کرد.”

ماجرای حذف بازی پرطرفدار فورتنایت از اپ‌استور و گوگل‌پلی

جالب خواهد بود که ببینیم اوضاع در ادامه به چه صورت ادامه پیدا خواهد کرد. گوگل و به خصوص اپل در طول این سال‌ها قوانین سفت و سختی پیرامون این موضوع داشته‌اند. اپل در ابتدا به دلایلی مانند تأمین امنیت و در ادامه رشد سرویس‌های خود دست به چنین اقدامی زده است. در حالیکه این شرکت به رشد خود ادامه می‌دهد، مانعی برای رشد توسعه دهندگان دیگر می‌شود و این به طور واضح رفتار ضدرقابتی است.

حالا باید منتظر ماند و دید که دادگاه در نهایت چه تصمیمی خواهد گرفت و آیا انحصار اپل در نهایت به پایان خواهد رسید یا خیر.


شکایت از گوگل پس از اپل

درست چند ساعت پس از آنکه فورتنایت از گوگل پلی استور هم حذف شد، اپیک مشابه اقدام خود در مقابل اپل، با گوگل رفتار کرد و شکایتی علیه این غول بزرگ دنیای فناوری در دادگاه تنظیم کرد. اپیک به دلیل نقص موارد ضد انحصار از گوگل شکایت کرده است. این شرکت ادعا کرده که محدودیت‌های پرداخت گوگل در فروشگاه خود یک رفتار انحصارطلبانه است و نقض قانون به حساب می‌آید.

جالب است بدانید که بازی فورتنایت به دلیل عدم تمایل اپیک به کمیسیون ۳۰درصدی گوگل، برای سال‌ها در فروشگاه‌های اندرویدی غیر از پلی استور ارائه شده بود. اپیک و گوگل به تازگی بر سر ارائه این بازی در پلی استور به توافق رسیده بودند. حالا یک بار دیگر این بازی در این فروشگاه غایب خواهد بود.

ماجرای حذف بازی پرطرفدار فورتنایت از اپ‌استور و گوگل‌پلی

این اولین‌بار نیست که حواشی‌ای پیرامون مسائل مالی برای اپیک گیمز شکل می‌گیرد و تیم سویینی، مدیرعامل شرکت پیش از این هم به صحبت در این زمینه پرداخته و حتی یکی از مهم‌ترین دلایل راه‌اندازی فروشگاه اپیک گیمز نیز همین قضیه بود؛ فروشگاهی که درصد کمتری از فروش بازی‌ها را نسبت به فروشگاه‌هایی چون استیم به خود اختصاص می‌دهد.

در مورد سیستم جدید فورتنایت هم اپیک اقدام به ارائه‌ی V-Buckهای بازی خود به قیمت هشت دلار در کنار ۱۰ دلار کرده بود که درنهایت به دلیل اضافه شدن شیوه پرداخت درون‌برنامه‌ای خارج از اکوسیستم اپل و گوگل، باعث نارضایتی اپل و گوگل بابت دور زدن قوانین آن‌ها شد.

کاربران اندروید که منبع باز است، هنوز می‌توانند این بازی را با اپلیکیشن نصاب اپیک گیمز و یا از فروشگاه اپ سامسونگ نصب کنند اما بازیکنان تازه‌واردی که اپل استفاده می‌کنند هیچ راهی برای نصب این بازی ندارند. برای همین کارزار اپیک گیمز به ویژه اپل را هدف گرفته است.

ویدیویی که اپیک‌گیمز جهت اعتراض به حذف فورتنایت از اپ‌استور منتشر کرده است:

اپیک گیمز همچنین ویدیویی را با شعار «به جنگ بپیوندید و از تبدیل شدن سال ۲۰۲۰ به ۱۹۸۴ جلوگیری کنید» منتشر کرده است که به وضوح تریلر سال ۱۹۸۴ اپل را به سخره می‌گیرد. این تریلر بازیکنان را به نبرد با اپ استور می‌برد و بازیکنان را به استفاده از هشتگ #FreeFortnite دعوت می‌کند. در ادامه می‌توانید این تریلر را تماشا کنید:

ماجرای حذف بازی پرطرفدار فورتنایت از اپ‌استور و گوگل‌پلی

 

منبع: سخت افزار و دیجیاتو



لینک منبع

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.