جنگ نفتی در پیش است؟/ بایدن در تنگنای جنگ و صلح

نگارعلی_ بازار جهانی نفت یکی از پرنوسان ترین بازارها در طول همه گیری کرونا بوده است که از قیمت منفی ۴۰ دلار در سال گذشته حال به بالاترین رقم خود در سال های اخیر رسیده است؛ در ماه های اخیر همسو با افزایش تقاضا برای این طلای سیاه از سوی اقتصادهای توسعه یافته و در

کد خبر : 134146
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۳
جنگ نفتی در پیش است؟/ بایدن در تنگنای جنگ و صلح


نگارعلی_ بازار جهانی نفت یکی از پرنوسان ترین بازارها در طول همه گیری کرونا بوده است که از قیمت منفی ۴۰ دلار در سال گذشته حال به بالاترین رقم خود در سال های اخیر رسیده است؛ در ماه های اخیر همسو با افزایش تقاضا برای این طلای سیاه از سوی اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه و همچنین تزریق قطره چکانی نفت به بازار از سوی اوپک پلاس و روسیه قیمت آن در بالاترین سطح قرار گرفته است.

در هفته های اخیر نفت وست تگزاس به بالای ۸۵ دلار در هر بشکه رسید که رکورد ۷ ساله خود را شکست و هر بشکه نفت خام برنت نیز در بالای ۸۵ دلار در هر بشکه معامله شد که منجر به نگرانی غول های اقتصادی نظیر ایالات متحده آمریکا شد.

کاخ سفید نیز با ابراز نگرانی از تأثیر افزایش قیمت‌های نفت بر مصرف‌کنندگان آمریکایی اعلام کرد که معتقد است تولیدکنندگان توان تولید کافی دارند؛ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، در اوایل آبان ماه و در حاشیه اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (کوپ ۲۶) در اسکاتلند در گفت گو با خبرنگاران گفت: قیمت بالای بنزین و نفت در آمریکا نتیجه امتناع روسیه یا کشورهای اوپک از پمپاژ بیشتر نفت بوده است.

  • بیشتر بخوانید:

پیش‌بینی نفت ۲۰۰ دلاری در سال ۲۰۵۰/نفت ایران چه زمانی به بازارهای جهانی بار می‌گردد؟

نفت صد دلاری در راه است/ چرا قیمت نفت در بازارهای جهانی صعودی شد؟

نفت ۲۰۰ دلاری در راه است؟

نادیده گرفته شدن آمریکا از سوی اوپک پلاس

در حالی که ایالات متحده آمریکا نسبت به افزایش افسارگسیخته قیمت نفت ابراز نگرانی کرده بود و از اعضای اوپک پلاس خواسته بود تا عرضه نفت به بازارهای جهانی را افزایش دهند، اوپک پلاس در اجلاس خود توافق کردند برنامه افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را در ماه دسامبر ادامه دهند.

عربستان سعودی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در اوپک پلاس از ابتدا با سرعت بخشیدن عرضه نفت به بازار مخالفت کرده بود و اعضای این کارتل بین المللی بر این باورند که اگر آمریکا بخواهد به جهان برای سرعت بخشیدن به روند احیای اقتصادی کمک کند، خود ظرفیت فراوانی برای افزایش تولید دارد.

آمریکا خود دست به کار شد

رویترز در گزارشی آورده است که هم زمان با مخالفت اوپک پلاس با افزایش عرضه نفت به بازارهای جهانی ایالات متحده آمریکا در اقدامی بی سابقه از بزرگترین خریداران نفت دنیا نظیر هند، ژاپن و کره جنوبی خواسته است تا برداشت از ذخایر نفت را مورد ملاحظه قرار دهند.

در این بین اما دولت کره جنوبی در جواب درخواست بایدن برای برداشت از ذخایر نفتی اعلام کرد افزایش قیمت نفت دلیل کافی برای آزادسازی این ذخایر نیست و اعلام کرد با درخواست رئیس‌جمهور آمریکا جهت کمک به واشنگتن برای متعادل کردن قیمت نفت با برداشت از ذخایر نفتی موافق نیست.

بلومبرگ اما در گزارشی آورده است که هند قصد دارد حدود پنج میلیون بشکه نفت از ذخایر نفت استراتژیک خود را در راستای اقدام هماهنگ با آمریکا و متحدان دیگرش به منظور پایین بردن قیمت‌ها بفروشد؛ اگرچه این حجم معادل کمتر از نصف مصرف روزانه نفت هند است، آزادسازی آن یک اقدام نمادین است و نشان می دهد مصرف کنندگان نفت تمایل دارند با یکدیگر علیه نفوذ اوپک بر بازارها متحد شوند.

رویترز نیز در گزارشی آورده است که نخست وزیر ژاپن اجازه برداشت بخشی از ذخایر راهبردی نفت خام خود را خواهد داد بدون آنکه این امر قانون ناظر بر ذخایر راهبردی نفت خام کشور را نقض کند؛ در قوانین ژاپن تصریح شده است این کشور تنها در صورتی می‌تواند از ذخایر راهبردی نفت خام خود برداشت کند که خطر اختلال تامین نفت برای کشور وجود داشته باشد.

برداشت از ذخایر استراتژیک برای آمریکا و متحدانش چاره‌ساز نبود

طبق براوردهای صورت گرفته قیمت‌ها در بازار نفت در معاملات روز گذشته که سرمایه‌گذاران نسبت به اثربخشی اقدام هماهنگ آمریکا و متحدانش در برداشت میلیون‌ها بشکه نفت از ذخایر استراتژیک بدبین بودند، روند رشد روز گذشته را حفظ کرد.

رویتر در گزارشی به نقل از ساتورو یوشیدا، تحلیلگر کالای شرکت راکوتن سکیوریتیز، آورده است که ” سرمایه گذاران از میزان اندک نفتی که توسط آمریکا و کشورهای دیگر به بازار عرضه خواهد شد، مایوس شده اند. همچنین تلاشهای هماهنگ کشورهای مصرف کننده این نگرانی را برانگیخته که اوپک پلاس ممکن است روند افزایش تولید خود را آهسته کند. توجه بازار اکنون به نشست بعدی وزیران گروه اوپک پلاس در دوم دسامبر معطوف شده است.”

جی پی مورگان نیز در یادداشتی پیش بینی کرده است که هر گونه تاثیر ناشی از برداشت ذخایر نفت استراتژیک توسط آمریکا و کشورهای دیگر بر قیمت های نفت ممکن است برای مدت طولانی ادامه پیدا نکند.

بایدن دست به دامن اوپک شد

در پی بی نتیجه ماندن آزادسازی ذخایر نفت از سوی ایالات متحده آمریکا و متحدانش جو بایدن فشار دیگری را بر اوپک پلاس و روسیه وارد کرده است و جن ساکی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، در تازه ترین اظهار نظرهای خود آورده است که ” دولت آمریکا می خواهد مطمئن شود کشورهای عضو اوپک و اوپک به عنوان یک سازمان نیازهای تقاضا را با عرضه کافی تامین می کنند. این موضوعی است که در گذشته از آنها درخواست کردیم.”

با بالا گرفتن تنش ها میان ریاض و واشنگتن این بار همه نگاه ها به سوی اجلاس پیش روی اوپک پلاس خیره مانده است و نگرانی ها مبنی بر کند شدن عرضه از سوی این کارتل بین المللی شدت گرفته است.

۲۲۳۲۲۷



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.