جنجالی که یک کتاب نیم قرن پس از انتشار به پا کرد

در روزهای گذشته کاربران توئیتر بارها درباره داستان کلاسیک کودکان جودیت کر نویسنده انگلیسی شنیده و خوانده‌اند. در اسکاتلند جنبشی اینترنتی به راه افتاده است که گفته می‌شود داستان نوشته‌شده توسط این نویسنده پا به سن گذاشته دارای مطالبی در تقابل با تبعیض جنسیتی علیه زنان است. گروهی به نام «تحمل صفر» در اسکاتلند کمپین

کد خبر : 100248
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
جنجالی که یک کتاب نیم قرن پس از انتشار به پا کرد



در روزهای گذشته کاربران توئیتر بارها درباره داستان کلاسیک کودکان جودیت کر نویسنده انگلیسی شنیده و خوانده‌اند. در اسکاتلند جنبشی اینترنتی به راه افتاده است که گفته می‌شود داستان نوشته‌شده توسط این نویسنده پا به سن گذاشته دارای مطالبی در تقابل با تبعیض جنسیتی علیه زنان است. گروهی به نام «تحمل صفر» در اسکاتلند کمپین گسترده‌ای علیه این داستان به راه انداخته و می‌گویند این داستان نقش زنان را کمرنگ جلوه داده است.
 
«جودیت کر»، نویسنده‌ کتاب‌های کلاسیکی مانند «ببری که برای چای آمد»، تا کنون بیش از ۳۰ عنوان کتاب منتشر کرده و اخیراً هم برنده‌ جایزه‌ یک عمر دستاورد هنری سال ۲۰۱۶ از سوی بنیاد خیریه‌ بوک‌تراست  (BookTrust) شده است.  این جایزه به نویسنده یا تصویرگری اهدا می‌شود که مجموعه آثار وی، سهم برجسته و ماندگاری در ادبیات کودکان داشته و به رشد و غنای ادبیات کودکان در انگلستان کمک کرده است. هیئت داوران این جایزه شامل کریس ریدل، سفیر برجسته‌ ادبیات کودک و شامی چاکرابارتی، فعال حقوق بشر است.
 
جودیت کر متولد سال ۱۹۲۳ میلادی در برلین به دنیا آمد. او به همراه خانواده‌اش برای فرار از نازی‌ها به انگلستان مهاجرت کرد. این نویسنده و تصویرگر مشهور دو سال پیش به دلیل به بیماری در سن ۹۵سالگی درگذشت.
 
«ببری که برای چای آمد»، نخستین کتاب تصویری او است که در سال ۱۹۶۸ چاپ شد و هنوز هم تجدید چاپ آن ادامه دارد. او همچنین مجموعه کتاب هفده‌جلدی «ماگ، گربه» را نوشته و تصویرگری کرده است که از این مجموعه، کتاب «مصیبت روز کریسمس ماگ» در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های کریسمس سال گذشته قرار گرفت. از دیگر آثار کر می‌توان به مجموعه‌ی سه‌گانه‌ «به دور از زمان هیتلر» اشاره کرد که درباره‌ فرار خانواده‌اش از نازی‌ها و مهاجرت به انگلیس نگاشته است.
 
کاربران اسکاتلندی شبکه اجتماعی توئیتر می‌گویند در داستان ببری که برای چای آمد مطالبی وجود دارد که همه مسئولیت‌ها را برای پدر خانواده متصور شده است و مادر هیچ جایگاهی در داستان ندارد. «ریچل آدامسون» فعال زنان اسکاتلندی این جنبش را ایجاد کرده است و اعتقاد دارد نویسنده در این داستان نقش پدر را پررنگ جلوه داده است درحالیکه هیچ اهمیتی برای مادر خانواده قائل نمی‌شود.
 
آدامسون در صفحه‌ی شخصی خود می‌نویسد: من البته جایگاه جودیت را در ادبیات کودک انکار نمی‌کنم و نمی‌خواهم همه کتاب‌های او را آتش بزنند؛ ولی خانواده‌ها بهتر است در انتخاب داستان‌ برای کودکان خود دقت بیشتری به خرج دهند.

۵۸۵۸



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.