با توجه بهمدت زمان باقیمانده تا اربعین و عدم تصمیمگیری قطعی در این خصوص، مطلب پیشرو مطابق با آخرین اخبار بهروزرسانی خواهد شد.
آخرین بهروزرسانی ۱۴۰۰/۰۲/۰۲۹
پیادهروی اربعین، مراسمی است که هر ساله بهمناسبت چهلمین روز شهادت امام سوم شیعیان برگزار میشود و زائران و علاقهمندان بسیاری را از سراسر بلاد اسلامی به شهرهای زیارتی عراق میکشاند. این مراسم که عمدتا با حضور گسترده دستههای عزاداری در شهر کربلا برگزار میشود، تا ظهر روز اربعین ادامه مییابد.
سال گذشته، مراسم راهپیمایی اربعین بهدلیل شیوع گسترده ویروس کرونا، بدون حضور زائران کشورهای خارجی و فقط با جمعیت داخل عراق برگزار شد؛ با این وجود و بنا بر آمار آستانهای مقدس کشور، بیش از ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در مراسم پیادهروی اربعین گذشته در شهر کربلا حضور داشتند.
شایان ذکر است که با توجه به شرایط پاندمی و گسترش کرونای جهشیافته در عراق و انتقال آن به استان خوزستان، هماکنون مرزهای زمینی ایران و عراق بنا بر تصمیم ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا بسته شده است. همچنین پروازهای بین دو کشور تا حد قابلتوجهی کاهش پیدا کرده است که بهگونهای سختگیرانه، بر رعایت پروتکلهای بهداشتی نظارت میشود.
بهرغم رایزنیهای متعدد، مقامات دو کشور ایران و عراق برای از سرگیری سفرعای زیارتی به توافق نرسیدهاند و سفر زیارتی به کشور عراق در بیش از یک سال گذشته برای شهروندان ایرانی امکانپذیر نبوده است؛ با این تفاصیل، چگونگی برگزاری این مراسم همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و میزان ضرورت آن با توجه به تداوم پاندمی و فقر واکسیناسیون در شرایط کنونی، محل بحث و پرسشبرانگیز است.
عکس از وبسایت اقتصاد آنلاین
بهروزرسانی ۱۴۰۰/۰۲/۲۹، ساعت ۱۱:۲۲
نخستین نشست شورای برنامهریزی فرهنگی اربعین با حضور اکثریت اعضا در دفتر رایزنی فرهنگی ایران در بغداد جهت تصمیمگیری در خصوص شرایط برگزاری اربعین ۱۴۰۰ برگزار شد.در این نشست احمدی، رییس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با ارائه گزارشی درباره برنامههای سهماهه ستاد فرهنگی اربعین و همچنین تشکیل شورای سیاستگذاری فرهنگی و تدوین پیشنویس سیاستها و راهبردهای فرهنگی این رویداد، از ترسیم سناریوهایی مختلف برای برگزاری مراسم اربعین سال ۱۴۰۰ خبر داد.
همچنین محمد جلالیمآب، رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به دو احتمال برگزاری عمومی (بدون محدودیت) و برگزاری محدود مراسم اربعین در سال ۱۴۰۰، از آغاز ثبتنامِ متقاضیان پروانه موکبداری برای اربعین امسال خبر داد. وی با تاکید بر عدم تصمیمگیری نهایی از سوی مقامات کشور ایران و عراق در این خصوص، افزود:
برپایی پیادهروی اربعین بهشکل سالهای قبل از پاندمی کرونا (بدون محدودیت) و برگزاری محدود و بر اساس سهمیه اعلامی از سوی مسؤولان عراقی، دو احتمالی است که درباره اربعین ۱۴۰۰ وجود دارد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ضمن اشاره به برنامهریزی مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین برای هر دو احتمال، تصمیمگیری در این خصوص را برعهده ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا دانست و گفت:
صورت اجازه مسؤولان ذیربط برای برگزاری بدون محدودیت مراسم، موکبهای ایرانی با تمام ظرفیت به مناطق مشخصشده در مرز، مسیر پیادهروی نجف تا کربلا و شهرهای زیارتی عراق اعزام خواهند شد و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی فعالیت خواهند کرد. در صورت تصمیم برای برگزاری محدود مراسم، از میان بیش از یکهزار موکب ایرانی، ۵۰۰ موکب بزرگ و توانمند برای کمک به مسئولان عراقی در قالب موکب مشارکتی دو ملت اعزام خواهند شد.
جلالیمآب ضمن اشاره به انجام رایزنیها با وزارت بهداشت در خصوص واکسیناسیون خادمان موکبها پیش از اعزام به عراق، تنها مرجع رسمی صدور پروانه موکبداری و ساماندهی و سیاستگذاری و نظارت بر نحوه فعالیت موکبهای ایرانی را ستاد بازسازی عتبات عالیات دانست و اظهارنظر و دخالت سایر نهادها را در این خصوص غیرقابلقبول توصیف کرد.
عکس کاور از وبسایت مستقل آنلاین
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰