جاذبه‌های آبی اصفهان – ایسنا

ایسنا/اصفهان مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان یادآور شد که انسان ایرانی، در فلات مرکزی ایران با خلاقیت خود توانسته هزاران سال تمدن‌سازی کند و نمونه این خلاقیت‌ها را در قنات‌ها، آب‌انبارها، یخچال‌ها، بندها و آسیاب‌ها می‌توان دید. فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، صبح امروز (سه‌شنبه-۱۲ اسفندماه)

کد خبر : 27615
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۹:۳۶
جاذبه‌های آبی اصفهان – ایسنا



ایسنا/اصفهان مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان یادآور شد که انسان ایرانی، در فلات مرکزی ایران با خلاقیت خود توانسته هزاران سال تمدن‌سازی کند و نمونه این خلاقیت‌ها را در قنات‌ها، آب‌انبارها، یخچال‌ها، بندها و آسیاب‌ها می‌توان دید.

فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، صبح امروز (سه‌شنبه-۱۲ اسفندماه) در وبینار سومین همایش سالانه «گردشگری، محور توسعه پایدار استان اصفهان» که با محوریت «جاذبه‌های آبی» برگزار شد، از افتتاح سه پروژه گردشگری در کاشان با اعتباری بالغ‌بر ۶۰۰ میلیارد تومان خبر داد و فعالیت در حوزه گردشگری را مستلزم شناخت نسبت به تمام سنگلاخ‌های موجود در مسیر آن دانست.

وی تصریح کرد: صحبت کردن در مورد آرمان‌ها خوب است، اما کسانی که در میدان عمل هستند می‌دانند چه مشکلاتی برای رسیدن به این آرمان‌ها وجود دارد و اجرایی شدن صد در صدی آن‌ها نیز تا چه اندازه مورد بحث است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان تأکید کرد که برنامه‌های گردشگری استان و کشور، مبتنی بر برنامه‌ریزی و سند توسعه‌ای است که مشاوران بین‌المللی در تهیه آن مشارکت داشته‌اند و اگر تعداد تأسیسات اقامتی از ۱۰ هزار به بیش از ۳۵ هزار واحد رسیده، به دلیل همین برنامه‌ریزی‌ها و بسترسازی‌ها بوده است.

اللهیاری یادآور شد که استان اصفهان در حوزه طبیعت گردی و بوم گردی در کشور رتبه اول را داراست و در تقویم گردشگری این استان بیش از ۷۰ رویداد تا قبل از کرونا ثبت شده بود و استمرار داشت.

وی خاطرنشان کرد: قدرت و توانمندی ما در حوزه گردشگری، به بخش‌های مختلف برمی‌گردد و همان‌طور که از بخش دولتی انتظار هست، بخش خصوصی نیز باید در این حوزه انگیزه نشان بدهد و اهتمام جدی داشته باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان توضیح داد: در این یک سال اخیر که حوزه گردشگری با مشکل مواجه بوده، انتظار می‌رفت که وقتی نمایشگاهی مثل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود، کسانی که داعیه‌دار این حوزه هستند لااقل در آن حضور پیدا کنند و تمام بار را بر دوش هتل‌ها و تأسیسات گردشگری و میراث فرهنگی نگذارند، چرا که چه بپذیرند و چه نپذیرند مهم‌ترین رویداد بازاریابی گردشگری ما همین نمایشگاه است.

اللهیاری، پرهیز از تفکر انتزاعی و روی آوردن به گفت‌وگو و همگرایی را ضرورت فعالیت در حوزه گردشگری دانست و گفت: امروز صحبت کردن از فعالان گردشگری منحصر به هتل‌های پنج ستاره نمی‌شود و اقامتگاه‌های بومگردی روستاها نیز به این زنجیره پیوسته‌اند. معتقدیم که بخش خصوصی و دولتی باید در کنار هم به ارتقای این حوزه کمک کنند چرا که مطالبه گری صرف کفایت نمی‌کند.

وی با اشاره به بحث گردشگری آبی اظهار کرد: ممکن است این ذهنیت وجود داشته باشد که وقتی مشکل اصفهان کم‌آبی و خشکی زاینده‌رود است، تمرکز بر گردشگری آبی در آن چه نقشی می‌تواند داشته باشد، اما ظرفیت‌های بسیاری در این حوزه وجود دارد که نشان می‌دهد نباید جاذبه‌های گردشگری آبی را منحصر به رودخانه و سد ببینیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان توضیح داد: انسان ایرانی در فلات مرکزی ایران که امکان زیست در آن وجود نداشته، با خلاقیت خود توانسته هزاران سال تمدن سازی کند و نمونه این خلاقیت‌ها را در قنات‌ها، آب‌انبارها، یخچال‌ها، بندها و آسیاب‌ها می‌توان دید. همه این میراث‌های تاریخی دستاوردهای بزرگی هستند که تکاپوی انسان را برای تمدن سازی در طول هزاره‌ها معرفی می‌کنند و استان ما از این نظر دارایی‌های فراوانی دارد.

اللهیاری افزود: آثار تاریخی ثبت ملی شده مرتبط با آب در استان اصفهان ۱۳ قنات، ۸۹ گرمابه، ۱۶ پل، ۱۰ بند، ۱۲ آسیاب، ۸۳ آب‌انبار، ۲ چشمه آبگرم، ۳ آبشار، ۱ دریاچه نمک و ۵ یخچال است.

وی یادآور شد: از مجموع ۱۱ قنات ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی سه قنات (قنات مون در اردستان، قنات مزدآباد در میمه و قنات وزوان در شاهین‌شهر) در استان اصفهان قرار دارد و این حاصل نشده مگر با دیپلماسی فرهنگی وزارت میراث فرهنگی در چند سال اخیر. چنان‌که به‌زودی حدود ۹ کاروانسرای استان اصفهان نیز به شبکه کاروانسراهای ایرانی که قرار است در فهرست میراث جهانی ثبت شود می‌پیوندد و رتبه استان را متحول می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با بیان اینکه مهندسی و معماری قنات‌هایی مثل قنات مون جزو عجایب است، تصریح کرد: در خور و بیابانک به ابتکار فردی یک قنات احداث‌شده که آن را جدیدترین قنات دنیا لقب داده‌اند. در کنار آن هم سفره‌خانه سنتی و استخر پیش‌بینی کرده‌اند و همین اقدام تحرکی جدی در این شهرستان ایجاد کرده است.

اللهیاری با تأکید بر پرداختن به ظرفیت‌های استان اصفهان از منظر گردشگری آبی و بسترسازی و توجه به ایده‌ها و اندیشه‌ها گفت: ما باید برای سرمایه‌گذار امیدآفرینی کنیم. موانع همه‌جا هست و می‌پذیریم که سیستم بوروکراتیک ممکن است مشکلاتی ایجاد کند اما بهتر است راهکارهای دقیقی برای رفع چالش‌ها نیز ارائه شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با رد سرمایه گریز بودن اصفهان ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ که بدترین سال گردشگری جهان بوده ما موافقت اولی مجوز احداث در حوزه تأسیسات گردشگری با بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار داشته‌ایم و در ۹ ماهه اول امسال نیز تعهد اشتغال حوزه گردشگری استان اصفهان پر شده است. ممکن است پنج یا ۱۰ تا از این پروژه‌ها دچار مشکل شوند اما عمده آن‌ها در حال عملیاتی و اجرایی شدن هستند.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.