توقف پرداخت تسهیلات خرد و قرض الحسنه در شبکه بانکی؟ | توضیحات سخنگوی بانک مرکزی

مصطفی قمری وفا گفت: گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد که بانک‌ها در پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ حدود هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند که این رقم ۳۷۲ هزار میلیارد تومان بیش از مدت مشابه سال گذشته است. به عبارت دیگر، پرداخت وام توسط بانک‌ها از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد

کد خبر : 409383
تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۶:۰۸
توقف پرداخت تسهیلات خرد و قرض الحسنه در شبکه بانکی؟ | توضیحات سخنگوی بانک مرکزی


مصطفی قمری وفا گفت: گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد که بانک‌ها در پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ حدود هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند که این رقم ۳۷۲ هزار میلیارد تومان بیش از مدت مشابه سال گذشته است.

به عبارت دیگر، پرداخت وام توسط بانک‌ها از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه، ۲۶.۳ درصد بیش از پنج ماه ابتدایی سال گذشته بوده است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی سهم صاحبان کسب‌وکار حقیقی و حقوقی از کل وام‌های پرداختی تا پایان مرداد ماه، یک هزار و ۴۷۰ هزار میلیارد تومان معادل ۸۲.۳ درصد بوده و ۳۱۶ هزار میلیارد تومان معادل ۱۷.۷ درصد از تسهیلات نیز به مصرف‌کنندگان نهایی یا همان خانوار اختصاص یافته است

افزایش ۲۶ درصدی تسهیلات پرداختی بانک ها طی ۵ ماهه سال ۱۴۰۲

‌تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۵ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۷۸۶۹.۷ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۳۷۲۰.۶ هزار میلیارد ریال (معادل ۲۶.۳ درصد) افزایش داشته است.

از کل تسهیلات پرداختی، مبلغ ۱۴۷۰۲.۶ هزار میلیارد ریال معادل ۸۲.۳ درصد به صاحبان کسب و کار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۲/۳، ۱۶۷ هزار میلیارد ریال معادل ۱۷.۷ درصد به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.

نحوه پرداخت وام تغییر کرد/ اعلام جزییات درباره وثیقه

جدول ۱ بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی ۵ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ است. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۵ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۱۲۲۰.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۳ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) مبلغ ۱۱۶۸.۴ هزار میلیارد ریال معادل ۳۶.۹ درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) است.

سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۵ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۴۷۴۸.۶ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص۴۲.۳ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش های اقتصادی (مبلغ ۱۱۲۲۰.۹ هزار میلیارد ریال) است. ملاحظه می‌شود از ۵۷۱۲.۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۳.۱ درصد آن (مبلغ ۴۷۴۸.۶ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال ۱۴۰۲ است.

تسهیلات خرد (کمتر از ۳۰۰۰ میلیون ریال)

از کل تسهیلات پرداختی در دوره یاد شده، مبلغ ۶‌/۴، ۱۶۷ هزار میلیارد ریال معادل ۳‌/۲۳ درصد به صورت تسهیلات خرد اعطا شده است. همچنین مبلغ ۷‌/۳۰۸ هزار میلیارد ریال نیز در قالب کارت‌های اعتباری انجام پذیرفته است، که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ ۳‌/۴، ۴۷۶ هزار میلیارد ریال معادل ۶‌/۲۴ درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل می‌شود. شایان ذکر است با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارت‌های اعتباری نیز در بخش خانوار پرداخت شده است، با این اوصاف سهم بخش خانوار از ۷‌/۱۷ درصد در جدول‌-۱، به ۱‌/۱۹ درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش می‌یابد. (جدول۲)

توقف پرداخت تسهیلات خرد و قرض الحسنه در شبکه بانکی؟ | توضیحات سخنگوی بانک مرکزی

۲۱۷



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.