تنظیم شکوائیه
پیشرفت علم و دستیابی انسان به فناوریهای متنوع و پیچیدگی روابط میان انسانها دارای مزیتهای بالایی است، اما بر هیچکس پوشیده نیست که ارتکاب جرم در جوامع پیشرفته به تبع همین موضوع در حال افزایش است، تعداد پرونده های کیفری دردادگاه روز به روز درحال افزایش است و متاسفانه افزایش وقوع جرم متناسب با پیشرفت
پیشرفت علم و دستیابی انسان به فناوریهای متنوع و پیچیدگی روابط میان انسانها دارای مزیتهای بالایی است، اما بر هیچکس پوشیده نیست که ارتکاب جرم در جوامع پیشرفته به تبع همین موضوع در حال افزایش است، تعداد پرونده های کیفری دردادگاه روز به روز درحال افزایش است و متاسفانه افزایش وقوع جرم متناسب با پیشرفت علم رخ میدهد قانون مجازات اسلامی نیز به همین دلیل دچار تغییراتی گردید.
به علت دشواری درتسلط کامل به قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری، آرای وحدت رویه و عرف قضایی انتخاب وکیل متخصص در این حوزه بسیار اهمیت دارد زیرا که انتصاب عنوان مجرمانه صحیح نیز به همین میزان دشوار است.
روند رسیدگی برای ثبت پروندههای کیفری به نسبت پروندههای حقوقی به دلیل وجود دادسرا پروسه طولانیتری است، حال اگر عنوان مجرمانه اشتباهی را برای تحریر شکواییه انتخاب کرده باشید هم هزینههایی که برای دادرسی کردهاید هم زمان شما تلف خواهد شد و اتلاف زمان در پرونده های کیفری بسیار به ضرر شما خواهد بود.
تنظیم شکوائیه
شکواییه یک فرم چاپی مخصوص است که برای ثبت شکایت در دعاوی کیفری باید آن فرم تکمیل شود و اطلاعاتی از قبیل مشخصات شاکی( نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل، شماره ملی و شناسنامه، محل اقامت، کد پستی)، مشخصات مشتکی عنه( نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل ،شماره ملی و شناسنامه، محل اقامت، کد پستی)، موضوع و عنوان جرم، دلایل و منضمات، زمان و محل وقوع جرم، شرحی از ماوقع و دفاعیات در آن ذکر میشود.
تنظیم دقیق شکوائیه دارای اهمیت بسیار زیادی و جمع آوری ادله و ذکر ادله در جای مناسب و استفاده از مواد قانونی و انتخاب عنوان مجرمانه درست نکاتی است که باید در تنظیم شکوائیه مورد توجه قرار بگیرد.
موسسه حقوقی بین المللی سفیران ایرانیان با همکاری وکلای پایه یک دادگستری که متخصص در پرونده های کیفری هستند میتوانند جهت نگارش شکواییه به شما کمک نمایند.
ادله اثبات کیفری
مهمترین دلیل برای اثبات وقوع جرم اقرار متهم به ارتکاب جرم است و در صورت عدم اقرار شخص نوبت به سایر ادله میرسد مانند اسناد و مدارک رسمی و عادی، شهادت شهود، علم قاضی با امارات ارائه شده، قسامه در موضوعات مربوط به قصاص و دیات، گزارش ضابط قضایی در جرایم مشهود، درخواست صدور قرار تحقیق محلی و معاینه محل که باید با علم به مواد قانونی و تسلط و موضوعات کیفری شکوائیه ای تنظیم کرد.
در ظاهر قانون ادله اثبات کیفری این گونه القا مینماید که ادله به ( اقرار، سند، شهادت، قسامه و سوگند ) احصا شدند اما در حقیقت و در عرف قضایی از سایر ادله نیز استفاده می شود که در صورت اقناع قاضی مبنی بر محق بودن میتوان رای مقتضی را اخذ نمود.
گاهی صرف اکتفا به همان ادلهای که در قانون بیان شده سبب تضییع حقوق افراد میشود و نمیتوان در صورت نبود اسناد و مدارک صرفاً به اقرار و شهود اکتفا کرد بلکه در جامعه مدرن و پیشرفت کنونی باید نظام دادرسی نیز منطبق بر ادله پیشرفته به جهت کشف امارات باشد ، در قانون مجازات اسلامی و مباحث جرم شناسی به بحث انگیزه مرتکب و سوابق گذشته او و اقدامات او پس از ارتکاب جرم نیز توجه ویژهای میشود.
تقسیم بندی جرائم
در یک تقسیم بندی کلی جرائم به سه دسته جرائم علیه اموال، جرائم علیه اشخاص و جرائم علیه امنیت تقسیم بندی میشوند.
1- جرائم علیه اموال مانند کلاهبرداری، خیانت در امانت، تحصیل مال نامشروع، سرقت و ….. است که مالکیت افراد نسبت به اموالشان را دچار اختلال میکند.
2- جرایم علیه اشخاص شامل جرم علیه آبرو و حیثیت افراد مانند تهمت، افترا، قذف و … است.
3- جرایم علیه امنیت که نسبت به حکومت و علیه منافع عموم افراد است و در قانون مجازات تحت عنوان جاسوسی، محاربه و …. تقسیم میشود.
مرور زمان در جرائم
در برخی جرائم امکان ثبت شکواییه و تعقیب متهم برای همیشه وجود ندارد و بازه زمانی خاصی میتوان تعقیب متهم را درخواست نمود .
سه نوع مرور زمان در جرائم کیفری وجود دارد:
از تاریخ وقوع جرم( مرور زمان تعقیب): که پس از گذشت مرور زمان امکان تعقیب متهم غیر ممکن است. 1-
2 – از تاریخ آخرین اقدام تقریبی مبدا مرور زمان آخرین اقدام تقریبی علیه متهم است.
3- مرور زمان اجرا: از تاریخ صدور حکم قطعی اگر اجرای مجازات متوقف گردد، مشمول مرور زمان شود و تعقیب مجدد متهم برای اجرای مجازات غیر ممکن خواهد شد.
برخی جرائم تحت هیچ عنوانی مشمول مرور زمان نمیشوند:
1- جمع علیه امنیت داخلی و خارجی
2- جرائم اقتصادی بالای ۱۰۰ میلیون تومان مانند کلاهبرداری
3- جرائم مربوط به مواد مخدر
4- جرائم مربوط به حدود، قصاص و دیات
در جمع مقابل گذشت هرگاه شاکی ظرف یک سال از تاریخ وقوع جرم یا اطلاع از وقوع جرم اقدام به ثبت شکایت یا ثبت شکواییه نکند حق شکایت کیفری از او سلب میشود.
جرائم قابل گذشت شامل جرائمی است که تعقیب، دستگیری و مجازات متهم تنها با شکایت شاکی امکانپذیر است و جرم دارای جنبه عمومی نمیباشد. اما در جرائم غیر قابل گذشت جرم دارای جنبه عمومی نیز میباشد و با گذشت شاکی تعقیب متهم موقوف نمیشود.
برای اطلاع از مرور زمان و ثبت شکوائیه در مورد مقرر در جرایم مختلف در درجههای متفاوت با وکلای متخصص کیفری موسسه حقوقی سفیران ایرانیان در ارتباط باشید.
شرایط و هزینه های تنظیم شکوائیه
هزینه تنظیم شکوائیه در هرجرم و در هرمورد بنابراین امر که اوضاع وقوع جرم متفاوت است و هر پرونده شرایط مختص به خود را دارد و شکوائیه باید متناسب با پیچیدگی های آن تظیم و از ادله متناسب به آن استفاده شود و به مواد قانونی درست استناد و عنوان محرمانه درست انتخاب شود، متغیر است. انتخاب عنوان مجرمانه برای ثبت شکایت گاه بین وکلا نیز امری اختلافی است بنابراین همه این موارد انتخاب وکیل متخصص حوزه کیفری اهمیت بسزایی دارد.
می توانید با ارتباط با وکلای موسسه حقوقی سفیران ایرانیان از شرایط و هزینه تنظیم شکوائیه مطلع شوید.
همانطور که در این مقاله بیان شد تنظیم شکواییه از بسیاری جهات دارای اهمیت میباشد که بهتر است با وکلای متخصص کیفری موسسه سفیران ایرانیان مشاوره داشته باشید و پرونده خود را جهت پیگیری به آنها ارجاع نمایید و یا تنظیم شکواییه را جهت شروع تعقیب اشخاص به وکلای سفیران بسپارید.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰