به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، اندیشکده با نظر کارشناسان نوشت: اگر روابط فزاینده کره شمالی و روسیه بهطور ماهرانه و هوشمندانه مدیریت شود، این امر میتواند فرصتهایی برای کره جنوبی و ایالات متحده در تعامل با چین فراهم کند. در اینجا دلایل آن آورده شده است:
۱. تقسیم احتمالی شمالشرق آسیا به دو مثلث: مخالفت چین با تقسیم شمالشرق آسیا به دو مثلث؛ یکی شامل چین، کره شمالی و روسیه و دیگری شامل ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده، که دچار مشکلات جدی است. اگر شمالشرق آسیا به دو بلوک شمالی و جنوبی تقسیم شود، چین با خطر بالاتر درگیریهای ایدئولوژیک در مرزهای خود روبهرو خواهد شد. در چنین سناریویی، چین بهطور فزایندهای درگیر روسیه و کره شمالی میشود، و این امر چین را در یک گروه ضعیفتر از کشورها قرار خواهد داد که نسبت به ملاحظات استراتژیک چین حساسیت کمتری دارند.
۲. تاثیر بر منافع اقتصادی چین: چین همچنین خطر از دست دادن دسترسی به تکنولوژی و سرمایههای کره جنوبی و ژاپن را میبیند. این دو کشور، که همچنان برای توسعه ملی چین منابع کلیدی ارائه میدهند، میتوانند از سوی چین بهعنوان شرکای تجاری ارزشمندی تلقی شوند. در صورت تقسیم منطقه به دو بلوک رقیب، چین ممکن است دسترسی به این منابع را از دست بدهد، که در نهایت ضربه سنگینی به اهداف توسعه اقتصادی چین خواهد زد.
۳. موضع چین در قبال رقابتهای منطقهای: چین تا زمانی که اعتقاد داشته باشد که میتواند از تقسیم منطقه به بلوکهای رقیب جلوگیری کند، تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع چنین وضعیتی بهکار خواهد گرفت. اما اگر پکن بر این باور برسد که چنین تقسیمبندیای اجتنابناپذیر است، چین ممکن است تصمیم بگیرد که از روابط خود با سئول و توکیو کوتاه بیاید و در عوض با پیونگ یانگ و مسکو ادامه دهد.
۴. عدم قطع رابطه رسمی چین با کره شمالی و روسیه: چین هرگز بهطور علنی از کره شمالی یا روسیه فاصله نخواهد گرفت. پکن نمیخواهد هیچگونه شکاف یا اختلافی بین خود و شرکای شمالیاش ایجاد کند. اگر سئول یا واشنگتن فشار بیاورند که چین بهطور عمومی حمایت کره شمالی از اهداف جنگی روسیه در اوکراین را محکوم کند، در واقع چین را به سمت پیونگ یانگ و مسکو خواهد راند و منافع استراتژیک خود را در این مسیر تضعیف خواهد کرد.
۵. اولویتهای استراتژیک چین: چین بهطور ویژه در سلسلهمراتب اولویتهای استراتژیک خود، تضمین پیروزی روسیه در جنگ اوکراین و جلوگیری از سقوط ولادیمیر پوتین را از اهداف اصلی خود قرار داده است. رئیسجمهور شی جینپینگ بهشدت به روابط خود با پوتین وابسته است و اعتقاد دارد که این رابطه یک پشتوانه استراتژیک برای چین ایجاد میکند. علاوه بر ارائه عمق استراتژیک، روابط چین و روسیه به چین دسترسی به منابع حیاتی انرژی، غذا و تسلیحات را تضمین میکند که برای مقابله با تحریمها و تأمین منابع حیاتی چین ضروری است.
۶. مدیریت روابط چین با کره جنوبی و ژاپن: اگرچه چین ممکن است در خصوص روابط خود با کره شمالی و روسیه احتیاط کند، اما همچنان میتواند با حفظ روابط مستمر با کره جنوبی و ژاپن، منافع خود را در این زمینه تأمین کند. یک نتیجه مطلوب برای سئول و واشنگتن این است که چین را در روابط خود با کره جنوبی (و ژاپن) سرمایهگذاری نگه دارند. این کار میتواند از طریق ادامه نشستهای رهبری سهجانبه بین جمهوری خلق چین (PRC)، کره جنوبی (ROK) و ژاپن، تبادلات زیر رهبری بین این سه کشور، و روابط تجاری معمولی بدون درگیر شدن در فناوریهای نظامی و کاربردهای آن صورت گیرد.
۷. دیپلماسی پیشگیرانه: ادامه درگیر نگهداشتن چین در روابط خود با کره جنوبی و ژاپن بهترین دیپلماسی پیشگیرانه است تا از تقسیم شمالشرق آسیا به دو مثلث رقیب جلوگیری شود. تقسیم منطقه به بلوکهای شمالی و جنوبی میتواند با عدم قطعیتها و خطرات زیادی همراه باشد که در نهایت منافع چین را به خطر میاندازد.
مشروح این تحلیل را اینجا بخوانید.
315 315
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰