به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران که امروز ۱۸ فروردین ماه با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران و مسئولان نظامی و انتظامی و نمایندگان دستگاههای نظارتی و بهداشتی تهران برگزار شد، ضرورت اجرای قوانین بازدارنده و جدی تر برای مهار کرونا را مورد تاکید قرار داد و شرایط و وضعیت کرونایی تهران را تشریح کرد.
وی با اشاره به این که پس از ۱۴ ماه از شیوع کرونا حادثه تلخی به لحاظ شیوع گسترده وچرخش ویروس کووید ۱۹در تهران رخ داده؛ استفاده از خرد جمعی و بهره مندی از نطرات اعضای ستاد مقابله با کرونا را ضروری ذکر کرد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به این که علیرغم تاکیدات مبنی بر ممانعت از سفرهای نوروزی و بین شهری، همچنان شاهد ترددهای گسترده در ایام تعطیلات بودیم، افزود: نتیجه تراکم و تردد در واپسین هفته های اسفند و تعطیلات نوروزی، قرمز شدن شرایط کرونایی تمام مراکز کشور به لحاظ رنگ بندی کرونایی است.
زالی شرایط استان تهران به لحاظ چرخش ویروس را پیچیده و نامطلوب توصیف کرد و گفت: امروز تهران در شرایط کاملا قرمز کرونایی به سر می برد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: به جز قرچک، شهر قدس و ملارد بقیه شهرها و مراکز استان و شهر تهران به رنگ قرمز کرونایی درآمده است.
تابلوی کرونایی کشور نگرانکننده است
وی با بیان این که تعداد کلی شهرهای آبی، زرد و نارنجی کشور به کمتر از ۱۲ شهر کاهش یافته تاکید کرد: تابلوی استانی، شهری،عمومی و کشوری بسیار نگران کننده است.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران افزود: ۱۰۵ بیمارستان تخصیص یافته به درمان بیماران کرونایی به چهار هزار و ۸۱۲ بیمار بستری خدمات ارایه میدهند و این درحالی است که از شب گذشته موارد بستری به شکل قابل توجهی روبه افزایش است.
بستری ۲۵ درصد از بیماران کرونایی در بخش مراقبت های ویژه بخش دیگری از سخنان دکتر زالی را به خود اختصاص داد.
وی افزود: فاصله قابل توجه بین بستری شدگان جدید کرونایی درمقایسه با ترخیص شدگان، نشان از تراز و بالانس منفی کرونا دارد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران از درانتطار بودن ۳۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در انتظار بستری در بخش اورژانس بیمارستانها خبر داد.
زالی گستردگی و بازتوزیع پراکنده کرونا در سطح استان تهران را نگران کننده توصیف کرد وگفت: هیچ نقطه ای از مناطق ۲۲ گانه تهران وضعیت مطلوبیتری در مقایسه با سایر نقاط کلان شهر پایتخت ندارد.
وی با تاکید بر این که تهران از نظر تعداد مبتلایان به کرونا ومتوفیان شرایط یکسانوهمگنی دارد اظهار کرد: بدون تردید ویروسی که امروز با آن مواجه هستیم ویروس جهش یافته ایست که مبدا آن، ویروس کلاسیک ووهان نیست.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: چرخش ویروس جهش یافته انگلیسی تابلوی عمومی کشور است.
افزایش بستریهای کرونایی امروز، نتیجه ازدحام و ترددهای متراکم آخر سال است
زالی بالارفتن خوشههای خانوادگی بیماری کرونا در تهران را پررنگ دانست و ابتلای عمومی اعضای خانواده به ویروس جهش یافته انگلیسی را نشان از سرعت و چرخش بالای ویروس ذکر کرد.
به گفته وی، افزایش میزان بستری شدگان کرونایی امروز نتیجه ازدحام و ترددهای متراکم آخر سال است بنابراین نتیجه سفرهای نوروزی در هفته آینده بیش از پیش بروز خواهد کرد.
زالی هفته آینده را هفته سخت و طاقت فرسا برای تهران پیش بینی کرد و افزود: آثار اصلی کرونا و نادیده گرفتن توصیه های پیشگیرانه در هفته های آینده مشخص خواهد شد.
وی در ادامه ضمن یادآوری شرایط پیچیده و دشوار تهران، اعمال محدودیت های بیشتر در تهرانبا هدف کاهش چرخش ویروس کرونا را خواستار شد.
وی اعمال محدودیت های جدید، حضور حداقل کارکنان بخش دولتی و خصوصی، تعطیلی جشنواره ها، نمایشگاهها و مراسم مذهبی و آیینی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید محدودیت های کرونایی خصوصا در شهرهای قرمز به صورت کامل و با کفایت لازم اعمال شود.
زالی تنها راه برون رفت از شرایط پیچیده و دشوار کرونایی را تعطیلی کامل شهر و اعمال محدودیت های بیشتر دانست و استمرار این محدودیت ها را تا رسیدن به حد استاندارد ضروری ذکر کرد.
وی گستردگی و بازتوزیع یکسان کرونا در سطح استان تهران را نگران کننده توصیف کرد وگفت: هیچ نقطه ای از مناطق ۲۲ گانه تهران وضعیت مطلوبی تری در مقایسه با سایر نقاط کلان شهر پایتخت ندارد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با بیان این که جان شمار زیادی از مردم در معرض خطر ابتلا به کروناست، از شرایط شیوع گسترده کووید ۱۹ در کشور و تهران ابراز نگرانی کرد و اعمال تصمیمات سریع و بی کم و کاست را مورد تاکید قرار داد.
وی تعطیلی کامل تهران را با هدف کاهش زنجیره شیوع کرونا را مطالبه جدی کادر بهداشت، درمان و مردم دانست و تسریع روند واکسیناسیون را راهکار مناسبی برای پیشگیری از شکلگیری سویههای جدید ویروس دانست.
زالی با بیان این که بیمارستانهای خدمت دهنده به بیماران کرونایی درحال آماده باش کامل به سر می برند، بازتوزیع منطقی بیماران مبتلا به کووید ۱۹در بیمارستانهای سطح شهر را برای ارائه خدمات مطلوب تربه مردم و کاهش فرسودگی کادر درمان دردستور کار قرار داد.
استفاده از درمان های سرپایی، داروهای خوراکی و تزریقی خصوصا در مراحل اولیه ابتلا به کرونا، متوقف کردن کلیه اعمال نیمه ضروری و غیرضروری حداقل به مدت ۱۴ روز با نظر رییس و پزشک بیمارستان، پلاسما درمانی و اختصاص بالاترین سطح پوشش سبد خدمات بیمه ای از دیگر مواردی بود که فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران به آن اشاره کرد.
وی در ادامه با یادآوری این مهم که استان تهران به نقطه پرخطر کرونا نزدیک شده است، تعامل و همکاری کلیه نهادهای نظامی، انتظامی، ارگان ها و واحدهای بهداشتی و درمانی را با هدف ریشه کنی کرونا مورد تاکید قرار داد.
متمرکز شدن مراکز امداد هدایت سه گانه بیمار در تهران با هدف باز توزیع مناسب مبتلایان به کرونا بخش دیگری از مواردی بود که فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران در این جلسه مطرح کرد.
وی در بخش دیگری ازاین جلسه با بیان این که تجربیات مقابله با کرونا بیانگر این مهم است که تعطیلی کامل شهر “به معنای واقعی” می تواند با میزان قابل توجهی بار بیماری را بکاهد خاطرنشان کرد: هدف کاهش فعالیت مشاغل غیرضروری خلوت تر شدن شهر و اجرای بی کم و کاست طرح های بهداشتی موثری چون طرح شهیدسلیمانی است.
زالی ایجاد محدودیت های بیشتر و تعطیلی کامل تهران را نظری کاملا فنی، علمی و کارشناسی دانست و اظهار امیدواری کرد که با اعمال محدودیت ها وکاهش تردد در هفته های پیش رو با کاهش بار بیماری روبرو شویم.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به دستاوردهای ارزنده طرح شهید سلیمانی، استمرار و اجرای این طرح را با هدف ریشه کنی کرونا درگام چهارم مقابله با کرونا ضروری دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در اولین جلسه فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران در سال ۱۴۰۰که ۱۸ فروردین ماه با حضور جمعی از مدیران و مسوولان دانشگاهی، نظامی، انتظامی، اجرایی و شهرداری برگزار شد، دکترزالی از تلاش های ۱۴ ماهه اعضای این ستاد قدردانی کرد. در این جلسه نمایندگان و اعضای ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران مواردی نظیر افزایش همکاری های بین بخشی، پرهیز از موازی کاری، اجرای آخرین روش های بیماریابی سریع، افزایش محدودیت های تردد، پیش بینی و برنامه ریزی برای مقابله با بحران های احتمالی کرونایی و تلاش برای ارتقا سطح سواد سلامت در جامعه مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰