به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس اعلام وزارت بهداشت امروز کروناویروس منجر به فوت ۲۱۷ نفر در کشور به دلیل ابتلا به کرونا شد و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور از ۸۰ هزارنفر فراتر رفت.
همچنین از دیروز تا امروز ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۴۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۸۸ نفر از آنها بستری شدند.براین اساس میزان شیوع بیماری نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است، گرچه هنوز خبر از شیوع انواع جهش یافته ویروس در ایران اعلام میشود که نگرانیها را بیشتر میکند.
کرونای هندی در ایران
در همین رابطه امروز حمید گودرزی، معاون امنیتی انتظامی استان تهران در جلسه ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به بازگشت اتباع ایرانی از هند گفت: در اولین پرواز که برای بازگشت دیپلماتهای ایرانی از هند به کشور صورت گرفته، ۱۰۴ نفر وارد کشور شدند.
وی با اشاره اینکه از تمامی این افراد تست پی سی آر گرفته شده است، گفت: تست ۶ نفر از این افراد مثبت بوده است و همکاران ما در وزارت بهداشت در حال بررسی سوش این بیماری هستند. متاسفانه فشارهایی بر کادر درمان ایجاد شده، اما ما انتظار داریم براساس مصوبه و کمیته امنیتی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا عمل شود.
رعایت۷۱درصدی پروتکلهای بهداشتی درکشور
از سویی هنوز پروتکلهای بهداشتی هم به طور کامل رعایت نمیشوند، بیر قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، گزارشی از آخرین وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی و تغییرات روندی آن اعلام کرد.
در بخشی از گزارش او آمده است: «میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در اماکن عمومی، در بازه زمانی ۲۹ اردیبهشت تا ۵ خرداد ماه، در کشور، ۷۱ درصد بوده است. استان سیستان و بلوچستان با رعایت ۴۸ درصد پروتکل های بهداشتی دراماکن عمومی بعنوان آخرین و استان سمنان با ۸۴ درصد، در صدر استان های کشور قرار دارد.»
در بخشی دیگر این گزارش هم نوشته شده است: «میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی، بازه زمانی ۲۹ اردیبهشت تا ۵ خرداد ماه در کشور، ۷۲ درصد است. در بازه زمانی ۲۹ اردیبهشت تا ۵ خرداد ماه؛ سه استان سیستان و بلوچستان با ۴۹ درصد، آذربایجان غربی با ۵۹ درصد و همدان با ۶۳ درصد، در انتهای جدول استانهایی قرار دارند که نسبت به استفاده از ماسک در اماکن عمومی اقدام و استان های یزد با ۸۷ درصد، سمنان با ۸۴ و زنجان با ۸۳ درصد، در ابتدای جدول این گروه از استانها قرار دارند.»
واکسن در راه است
امروز خبرهایی خوبی از روند واکسیناسیون کرونا در کشور اعلام شد و رییس اتحادیه واردکنندگان دارو از نهایی شدن خرید و واردات واکسن کرونا از سوی بخش خصوصی خبر داد.
ناصر ریاحی، اظهار کرد: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده، سرانجام سازمان غذا و دارو، نامه مجوز لازم برای واردات واکسن کرونا از سوی بخش خصوصی را صادر کرد و به این ترتیب شرکت دریافت کننده مجوز از روز دوشنبه نسبت به گشایش ال سی و انتقال منابع مالی برای واردات این واکسن اقدام خواهد کرد تا در کوتاه ترین زمان ممکن به کشور برسد. در گام نخست یک میلیون دوز واکسن آسترانزکا خریداری شده که به کشور وارد خواهد شد. در گام بعدی که بلافاصله پس از این قرارداد پیگیری می شود، سه میلیون دوز واکسن سینوفارم چین خریداری میشود که البته به شرط حمل مقطعی، مذاکرات بر سر آن ادامه دارد.
از سوی دیگر سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شنبه حجم قابل توجهی واکسن وارداتی به دستمان میرسد و اواخر تیر با احتساب واکسنهای تولیدی ایرانی و وارداتی حجم بالایی از واکسن در اختیار خواهیم داشت. پیش بینی میکنیم ظرفیت تزریق به ۵٠٠ هزار دز در روز برسد البته این تعداد تزریق، نیاز به برنامه ریزی دارد.
واکسیناسیون همه ایرانیان تا پایان سال
همین موضوع باعث شده است که گروهی از مسئولین نسبت به واکسیناسیون عمومی در ایران خوشبین شوند.
محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: در تابستان جهشی در تولید و عرضه واکسنهای ایرانی خواهیم داشت؛ به این معنی که تقریباً همه گروههای خطرپذیر جامعه در تابستان واکسینه خواهند شد که این افتخار بزرگی محسوب می شود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تا قبل از پایان سال تمام جمعیت هدف واکسینه خواهند شد، گفت: پیشبینی می کنیم تولید واکسن کرونا در تیر ماه به ۳ میلیون دز رسیده و از شهریورماه این عدد به ۱۰ میلیون دوز در ماه افزایش یابد.
تزریق واکسن ایرانی داوطلبانه است
این اتفاق نیازمند تولید واکسن ایرانی کرونا است که به گفته مسئولان در مراحل نهایی خود قرار دارد.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، امروز در این رابطه توضیح داد: همانطور که قول داده بودم که در خردادماه و پایان بهار واکسن ایرانی روی میز است و برای تزریق در مردم آماده است، ان شاءالله این کار را تا هفته دیگر آغاز خواهیم کرد. اما برای رعایت برخی پروتکلها این کار را داوطلبانه خواهیم کرد و خودم و همکارانم داوطلب این اقدام هستیم.
نمکی عنوان کرد: امروزسالم ترین و بی ضررترین واکسن بومی را در اختیار داریم؛ چه واکسن پاستور که با انتقال دانش فنی است و چه واکسن برکت و …. بنابراین توانستیم در کمتر از یک سال بپیوندیم به مجموعه های با عظمت واکسن ساز دنیا و راه ۲۰ ساله را یک ساله طی کنیم. همانطور که رمدسیویر را ۶۰ روزه بچه های ما ساختند.
۲۳۵۲۳۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰