تعادل؛ مولفه اصلی بورس در ۱۴۰۱ + فایل صوتی
سکه امامی بازدهی ۱۱ درصدی و در بین ارزها اگر یورو را مرجع قرار دهیم بازدهی تقریبا صفر را داشتهاند. بنابراین در بین تمام بازارها اگر کسی سرمایهگذای بدون ریسک را انتخاب میکرد بازدهی بهتری داشت. هرچند از تورم همچنان عقب میماند. البته حرفهایهای در بازار بودند که به موقع از بازار خارج شده و
سکه امامی بازدهی ۱۱ درصدی و در بین ارزها اگر یورو را مرجع قرار دهیم بازدهی تقریبا صفر را داشتهاند. بنابراین در بین تمام بازارها اگر کسی سرمایهگذای بدون ریسک را انتخاب میکرد بازدهی بهتری داشت. هرچند از تورم همچنان عقب میماند.
البته حرفهایهای در بازار بودند که به موقع از بازار خارج شده و به صندوقهای با درآمد ثابت شیفت کردند. همچنین با وارد شدن به بازار سهام در اوایل خرداد، از بازدهی ۴۵ درصدی شاخص کل طی این سه ماه بهرهمند شدند. عدهای نوسانگیر و یا بازیگر سهمها نیز توانستند سودهای بیشتری کسب کنند. اما در مجموع میانگین بازار در طی سال ۱۴۰۰ ۲۵- درصد بود بنابراین اگر شما هم بازدهی منفی داشتید نباید تعجب کنید و دلسرد شوید.
پیش بینی بازار در سال ۱۴۰۱
در سال آینده چند فاکتور مهم و اثرگذار برای بازار سرمایه وجود دارد. اول از همه برجام است که بحث آن این روزها بسیار داغ است و امیدواریم با شروع سال جدید، بهار برجامی هم رخ دهد. این روزها کمتر کسی نگران کاهش چشمگیر قیمت ارز است و نرخ ارز در بودجه ۲۳هزار تومان بسته شد که همین موضوع نشان میدهد کف بازار سال آینده در همین محدوده خواهد بود.
بنابراین با افق روشنی که در برجام دیده میشود احتمال رشد در سهمهای خودرویی و بانکی وجود دارد. فاکتور بعد در مورد قیمتهای جهانی کامودیتی هست به جز مسئله اوکراین که باعث رشد ناگهانی قیمتهای جهانی شد و اصلاحی که بعد از این رشد و به دلیل لاک دان و تعطیل شدن چین در اثر گسترش کرونا رخ داد پیش بینیها برای قیمتهای جهانی در ترند ماژور صعودی است. البته نه صعودی شدید.
بنابراین امسال هم این گروهها میتوانند مورد توجه بازار قرار گیرند. با توجه به dps محور بودن برخی از سهمهای این صنایع در فصل بهار میتوانند مورد توجه باشند. اگر برجام به سرانجام برسد به دلیل افزایش مقدار صادرات شرکتهای کامودیتیمحور و نبود تخفیف در نرخهای فروش، قطعا سودآوری بهتری در انتظار شرکتهای مربوطه خواهد بود.
در سال ۱۴۰۱ با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گروههای غذایی، دارویی و زراعتی با افزایش نرخ همراه خواهند شد. اما همانطور که قبلا اشاره کردیم مهم حفظ شدن حاشیه سود است و در صورت نبودکاهش حاشیه سود این گروهها هم میتوانند مورد توجه قرار گیرند.
در کل برای سال آینده انتظار بازاری باثبات و تعادلی را داریم. بازار درسالهای ۹۷ ۹۸ و ۹۹ بازدهیهای بسیار بالایی داشت به طوریکه شاخص کل به ترتیب بازدهی ۸۵، ۱۸۵ و ۱۵۴ درصدی را داشت و طبیعی است که در ترند ماژور و در موجهای بزرگ بازار، مقداری کارکشن و اصلاح رخ دهد که سال ۱۴۰۰ همین طور شد.
اما برای سال ۱۴۰۱ انتظار رشد شارپی از بازار وجود ندارد ولی انتظار ثبات بازار را داریم و همین ثبات میتواند تا حدی اعتماد از دست رفته را به بازار برگرداند. البته برای وجود ثبات در بازار نرخ بهره بین بانکی باید ثابت باشد و این طور که گفته شده برای سال ۱۴۰۱ نرخ بهره بین بانکی زیر ۲۰ درصد خواهد بود اما نه خیلی کمتر مانند اتفاقی که در سال ۹۹ افتاد و نرخ بهره بین بانکی به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد و شاهد ورود سیل نقدینگی به بازار بودیم و بعد با افزایش نرخ بهره به بالاتر از ۲۰ درصد شاهد خروج عظیم نقدینگی از بازار.
بنابراین نوسان شدید و بیبرنامگی در نرخ بهره بین بانکی میتواند به بازار ضربه زند ولی اگر این نرخ پایینتر از ۲۰ درصد باشد و نوسانات بسایر کمتری تجربه کند، ثبات به بازار سرمایه باز خواهد گشت.
در انتها سال نو را به همگی پیشاپیش تبریک میگویم و بهترین آرزوها را برای شما عزیزان دارم.
*تحلیلگر بازار سرمایه
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :بازار سرمایه ، بورس ، سارا فلاح
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰