تشخیص بیماری قلبی با عکس سلفی؟!
روزنامه خراسان – شیوا رضایی: طی هفته قبل مطالعه جدیدی از محققان چینی منتشر شده است که متخصصان معتقدند این مطالعه خبر از آغاز عصری جدید در روشهای تشخیصی بیماریهای قلبی میدهد. این مطالعه توسط محققان دانشگاهی در پکن انجام و نتایج آن در آخرین شماره نشریه European Heart Journal منتشر شده است. این مطالعه
روزنامه خراسان – شیوا رضایی: طی هفته قبل مطالعه جدیدی از محققان چینی منتشر شده است که متخصصان معتقدند این مطالعه خبر از آغاز عصری جدید در روشهای تشخیصی بیماریهای قلبی میدهد. این مطالعه توسط محققان دانشگاهی در پکن انجام و نتایج آن در آخرین شماره نشریه European Heart Journal منتشر شده است. این مطالعه آن قدر اهمیت دارد که یادداشت سردبیر در آخرین شماره این نشریه معتبر با عنوان «آغاز عصری تازه در تشخیص پزشکی؛ ورود سلفی در درمان بیماریهای قلبی-عروقی» به همین مطالعه اختصاص یافته است.
روشی قدیمی، اما با لباسی جدید
استفاده از نشانههایی در چهره برای تشخیص بیماریهای داخلی روشی است که از سالهای دور توسط طبیبان و پزشکان استفاده شده و میشود. از رنگ پوست صورت تا چین و چروک در بخشهای خاصی از صورت و از تغییرات چشم تا شکل نرمه گوش. اما چیزی که این مطالعه را تبدیل به اولین مطالعه از این دست کرده، آن است که در این مطالعه عکس افراد توسط رایانه ارزیابی شده و کار اصلی محققان برنامهریزیهای رایانهای برای این منظور و استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه بوده است.
مطالعهای چندین ساله و چند مرحلهای
در مرحله ابتدایی، محققان بیش از پنج هزار بیمار از هشت بیمارستان را انتخاب و اطلاعات مربوط به سلامت قلب و عروق این افراد شامل نتایج آنژیوگرافی آنها در کنار اطلاعات مربوط به سبک زندگی و سابقه دیگر بیماریهای شان را به شکلی دقیق جمعآوری کردند. سپس پرستارانی آموزش دیده از چهره هر کدام از این افراد چهار عکس از زوایای مختلف گرفتند. در این بین متخصصانی پرونده هر کدام از این بیماران را ارزیابی کردند تا میزان گرفتگی عروق و مکان دقیق این گرفتگیها در بدن را مشخص کنند. در نهایت با کمک تمامی این اطلاعات الگوریتمی برای تشخیص بیماری قلبی عروقی تهیه شد.
در مرحله دوم این مطالعه، عکسهای بیش از هزار نفر با کمک این الگوریتم ارزیابی شد. تحلیل نتایج نشان داد که این الگوریتم میتواند ۸۰ درصد بیماران را به درستی شناسایی کند. اما در کنار آن تنها ۶۱ درصد افراد سالم را بدون مشکل تشخیص داد.
آغاز دورانی جدید
با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه، میزان تشخیص در این روش در حد مطلوبی نیست و این موضوع میتواند باعث ایجاد نگرانیهای غیرضروری در افراد شود. در واقع حدود ۴۰ درصد افراد سالم ممکن است با این روش به اشتباه بیمار تشخیص داده شوند. اما باید توجه داشت که این اولین مطالعه در این زمینه است. این محققان امیدوارند با انجام پژوهشهای دیگر و افزایش نمونههای تحت بررسی بتوان الگوریتم دقیقتری برای تشخیص بیماریهای قلبی با کمک عکس از چهره به دست آورد.
در صورتی که بررسیهای تکمیلی بتواند به خوبی پیش برود، میتوانیم در آیندهای نه چندان دور روزی را ببینیم که با ارسال چند عکس سلفی از خودمان به متخصص، درباره وضعیت عروق و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در عرض چند دقیقه اطلاعات کسب کنیم.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :بیماری قلبی ، درمان بیماری ، سلامت ، سلامت بدن ، سلفی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰