یک مقام ارشد ترکیه، جمهوری ارمنستان را به در خطر انداختن صلح منطقهای متهم کرد و به این کشور هشدار داد.
به نوشته خبرگزاری «پن آرمنیان»، «عمر چلیک» سخنگوی حزب حاکم «عدالت و توسعه» در توییتی، ایروان را به مشکل آفرینی در مسیر صلح منطقه متهم کرد و نوشت: «اگر ارمنستان پیامهای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و الهام علیاف رئیس جمهوری جمهوری آذربایجان را درک نکند، با مشکلات جدیدی مواجه میشود.»
اظهارات این مقام ارشد ترکیه پس از آن بیان شد که ارتش ارمنستان مدعی تیراندازی قوای جمهوری آذربایجان و جراحت نیروهای ارمنستانی مستقر در خطوط مرزی شد.
به گزارش این منبع خبری، وی یادآور شد که اردوغان خواستارایجاد یک بستر همکاری منطقهای با مشارکت ۶ کشو است که ارمنستان را نیز شامل میشود. این مقام ارشد ترکیه با توصیف این مسئله به عنوان یک فرصت تاریخی گفت که ترکیه به ایروان اجازه نمی دهد صلح منطقهای را به خطر بیندازد.
این در حالی است که وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز دوشنبه در نشست خبری مشترک با همتای صربستانی خود از مواضع ارمنستان در منطقه انتقاد کرد.
«جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در یک نشست مطبوعاتی مشترک با همتای صربستانی خود «نیکولا سلاکوویچ » در «باکو» گفت:«ارمنستان در مورد مسئله برقراری صلح پایدار در منطقه موضع غیر سازنده اتخاذ کرده است.»
وی گفت: «باکو در حال انجام اقدامات لازم برای اطمینان از صلح پایدار در منطقه است، و تمام گامها را برای پیمان صلح برداشته است. اما متاسفانه ارمنستان موضع سازندهای در این مورد نشان نمیدهد.»
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان افزود: «ارمنستان به این نیات خوب باکو پاسخ نمیدهد. چنین نگرشی ضربهای به صلح و پیشرفت در منطقه میزند. با استفاده صحیح از وضعیت موجود و رعایت قوانین بین المللی، میتوان صلح پایدار را در منطقه برقرار کرد.»
دور جدید تنشها در منطقه قره باغ کوهستانی از ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد و پس از یک ماه و نیم درگیری، در نهایت در تاریخ ۹ نوامبر سال گذشته میلادی، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه با «الهام علی اف» رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان بیانیهای مشترک در خصوص توقف کامل خصومتها در منطقه قرهباغ امضا کردند.
در تاریخ ۱۳ آوریل سال جاری میلادی، علی اف اعلام کرد که انتظار دارد که پیشنهاداتی از سوی گروه مینسک در خصوص عملکرد بیشتر این کشور دریافت کند و تصریح کرد که میتواند نقش مثبتی را در برقراری بیشتر یک زندگی صلحآمیز در منطقه ایفا کند. در همان روز، گروه مینسک از دو طرف خواست که از اتهامزنی متقابل خودداری کنند و مقدمات مذاکرات سازنده را فراهم آورند.
310 310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰