به گزارش یورو نیوز، نتایج دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه مشخص کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری، مانند دوره پیش اکثریت مطلق کرسیها را در اختیار نخواهد داشت و این ائتلاف گروههای چپ موسوم به نوپس (Nupes) و همینطور راستگرایان افراطی مجمع ملی هستند که قدرت یافتهاند.
ماکرون برای پیش بردن بدون دردسر سیاستهای خود به ۲۸۹ کرسی از مجموع ۵۷۷ کرسی نیاز داشت ولی تنها موفق به فرستادن ۲۴۵ نماینده طرفدار خود به پارلمان شد. ائتلاف طرفداران ماکرون با نام «با هم» (Ensemble) هر چند بزرگترین گروه پارلمانی باقی ماند ولی قدرت مطلقه خود را از دست داد. ائتلاف گروههای چپ به رهبری ژان لوک ملانشون حائز ۱۳۱ کرسی شد و طرفداران مارین لوپن راستگرا هم ۸۹ کرسی را از آن خود کردند.
بدین ترتیب امانوئل ماکرون که به تازگی دوره ۵ ساله دوم خود را در کاخ الیزه شروع کرده، با چالشهای متعددی در برابر این دو گروه قدرتمند اپوزیسیون روبرو خواهد بود.
امانوئل ماکرون عنوان “hyper-président” را که طبق آن قدرت بدون چون و چرا در دو قوه مجریه و مقننه بود را از دست داد.
ائتلاف چپها خود را به عنوان یک «قدرت» سیاسی مطرح کرد. با احتساب کرسیهای ۱۱ عضوی که در ائتلاف شرکت نکرده بودند ولی کرسی یکی از احزاب ائتلافی را اشغال خواهند کرد تعداد نمایندگان چپ در پارلمان به ۱۴۲ کرسی میرسد.
تعداد نمایندگان مجمع ملی به رهبری مارین لوپن از ۸ به ۸۹ کرسی افزایش یافت که یک رکورد تاریخی برای خانم لوپن محسوب میشود.
تعداد غایبان در دور دوم انتخاباتی فرانسه بیش از ۵۳ درصد بود یکی تقریبا از هر دو فرانسوی واجد شرایط یک نفر از رای دادن خودداری کرد. این میزان در انتخابات ۵ سال پیش۵۷.۳۶ درصد بود.
سرنوشت جمهوریخواهان، نقطه امید آنها چیست؟
حزب جمهوریخواهان که تا پیش از این دومین قدرت مطرح سیاسی فرانسه بودند در نهایت و با احتساب کرسیهای متحدان راستگرا و میانهرو خود یعنی اتحاد دموکراتها و مستقلها (UDI) در نهایت ۷۰ کرسی به دست آورد که با توجه به نتایج بسیار ناامید کننده آنها در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، یکی از بدترین تجربههای سیاسیشان محسوب میشود. شاید تنها نقطه امید آنها نیاز ماکرون برای ائتلاف در پیش بردن سیاستهایش باشد؛ جایی که احتمالا نقاط مشترک فراوانی بین این دو گروه سیاسی دیده میشود و شاید جمهوریخواهان بتوانند از این فرصت برای حیات مجدد سیاسی خود استفاده کنند.
در حالی که کریستیان ژاکوب، رهبر این حزب میگوید همچنان جمهوریخواهان در صف اپوزیسیون باقی خواهند ماند، ژان فرانسوا کوپه از دیگر چهرههای سرشناس این جریان سیاسی از احتمال توافق با امانوئل ماکرون در تشکیل کابینه با این توجیه که بر راست گرایان جمهوریخواه است که کشور را نجات دهند، استقبال کرده است.
آینده راست گرایان افراطی؛ مارین لوپن با چه هدفی رهبری حزبش را ترک میکند
مارین لوپن روز دوشنبه اعلام کرد که در نظر ندارد مسئولیت رهبری حزبش را تمدید کند. خانم لوپن هدف از این تصمیم خود را تمرکز بر رهبری گروه آینده نمایندگان مجمع ملی در پارلمان اعلام کرد.
لوپن در یک پست توئیتری خواستار برخورداری گروه راست از یک پست در هیات رئیسه پارلمان و همچنین ریاست کمیسیون دارایی پارلمان شده است. مقام حساس ریاست کمیسیون دارایی حدود ۱۵ سال است که همواره در اختیار گروه اپوزیسیونی قرار میگیرد که حائز بیشترین تعداد نماینده است.
مارین لوپن همچنین در واکنش به احتمال نخست وزیری ژاک لوک ملانشون که گروه ائتلافیاش دومین گروه بزرگ پارلمانی شده گفته که ملانشون از نصف آرای لازم نمایندگان برای احراز پست نخست وزیری هم برخوردار نیست. لوپن در یک پست توئیتری ضمن تاختن به رقیب دیرینه خود، وی را به «دروغ گویی» به مردم متهم کرده و نتیجه انتخابات را نتیجه «تحریم شدن» ملانشون از سوی مردم دانسته است.
سه وزیر کابینه از کسب کرسی پارلمانی بازماندند
پانزده عضو کابینه الیزابت بُرن روز یکشنبه در دور دوم انتخابات به نوعی مسئولیت دولتی خود را به رای گذاشتند. در این میان املی دو مُونشلن، وزیر محیط زیست ژوستین بنن، وزیر مشاور دولت در امور دریاها و بریژیت بورگونیون، وزیر بهداشت از راهیابی به پارلمان باز ماندند.
بدینترتیب و طبق یک عرف سیاسی که از زمان ریاست جمهوری نیکولا سارکوزی باب شده وزرایی که از کسب کرسی پارلمانی بازمیمانند باید از مقام وزارت استعفا دهند.
همزمان برخی از چهرههای سیاسی شناخته شده نزدیک به ماکرون هم روز یکشنبه کماقبال بودند. در این میان میتوان به ریشار فراند، رییس فعلی پارلمان و همچنین کریستف کاستانر، وزیر کشور سابق و رییس گروه پارلمانی LREM اشاره کرد.
الیزابت بُرن، نخست وزیر فرانسه هم خود به زحمت موفق به کسب ۵۲.۴۶ درصد آرا از حوزه انتخابیه کالوادوس شد. از سوی دیگر دامیان اباد علیرغم اتهاماتی که در خصوص تجاوز به چندین زن به او وارد است از حوزه انتخابیه «اّن» وارد پارلمان شد. ژرالد دارمنن، وزیر کشور و کلمان بُن، وزیر امور اروپایی هم از چهرههایی بودند که در نهایت جواز حضور در پارلمان فرانسه را به دست آوردند.
کاهش تعداد زنها در پارلمان فرانسه
نتایج انتخابات پارلمانی فرانسه نشان میدهد تنها ۳۷.۲۶ درصد نمایندگان راه یافته به پارلمان زن هستند. این میزان نسبت به انتخابات سال ۲۰۱۷ حدود ۲ درصد کاهش یافته که نسبت به اولین انتخابات قرن حاضر یک افزایش ۳۰۰ درصدی را نشان میدهد.
بدین ترتیب پارلمان آتی فرانسه از ۲۱۵ نماینده زن و ۳۶۲ نماینده مرد تشکیل میشود که نسبت به مجلس قبلی، سهم زنان کاهش یافته است. فرانسه در میان ۱۸۵ کشور در رتبه ۳۳ از لحاظ برابری فرصت برای زنها و مردها قرار دارد.
در مقایسه با سال ۲۰۱۷ این جمهوریخواهان هستند که تعداد کمتری نماینده زن دارند. از مجموع ۶۱ کرسی به دستآمده توسط این گروه تنها ۱۸ کرسی به زنها تعلق خواهد داشت. این درحالیست که ۴۳.۶ درصد نمایندگان راه یافته ائتلاف چپها، زن هستند. این میزان در میان ائتلاف طرفداران ماکرون ۴۰.۴ درصد است. حدود ۳۷ درصد نمایندگان راست افراطی مجمع ملی را نیز زنان تشکیل میدهند.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰