دانا گوارد، رئیس بنیاد غیرانتفاعی ناوبری گفت که مسکو حداقل از سال ۲۰۱۵ که شروع به استفاده از تدابیر متقابل الکترونیکی برای دور ساختن و فاصله گیری خودکار هواپیماها از طریق پارازیت، گمراه کردن و «فریب دادن» هواپیماها به واسطه سیستم موقعیت یاب جهانی GPS کرده، توجه زیادی به محافظت از کرملین در برابر هواپیماهای بدون سرنشین داشته است.
گوارد گفت، این احتمال وجود دارد که این دو هواپیما از یک سیستم موقعیت یاب جهانی استفاده نمیکردند، بلکه به صورت دستی کنترل میشدند و این نشان میدهد آنها از یک مکان نزدیک پرتاب یا فقط هدایت شدهاند تا مسیر خود را به سبک کامیکازه (راهپیمایی) طی کنند.
وی افزود: کرملین دارای تعداد زیادی سامانه دفاعی در نزدیک خود است که از رادار و ردیابی بصری استفاده میکنند، این سامانهها میتوانند از گلولهها و مواد انفجاری برای محافظت از ساختمان کرملین در برابر پهپادها یا موشکها استفاده کنند.
همچنین بلیک رزنیک، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت هواپیماهای بدون سرنشین BRINC گفت: شگفت انگیز است که این پهپاد توانسته به طور کامل در اطراف مسکو پرواز کند و بدون اینکه شناسایی و سرنگون شود به کرملین برسد.
وی با بیان اینکه «اندازه نسبتاً کوچک و ارتفاع کم ممکن است به شناسایی نشدن آن دو پهپاد کمک کند»، خاطرنشان کرد: این پهپادها «اگر از سیستم موقعیت یاب جهانی استفاده نکرده باشند و با ایستگاه کنترل زمینی در ارتباط نبوده باشند این مساله، به تقویت مقاومت آنها در برابر پارازیت و تکنیکهای گمراه کننده منجر خواهد شد. »
تصاویر این دو پهپاد دولتها و تحلیلگران اطلاعاتی امنیتی را بر آن داشت تا برای کشف منبع این دو پهپاد که برای پرواز به سمت مقصد و سپس منفجر شدن طراحی شده بودند، جست و جوی کاملی انجام دهند.
اخیرا، مسکو، کییف و واشنگتن را متهم کرد که در حملهای که ساختمان ریاست جمهوری روسیه را با دو هواپیمای بدون سرنشین هدف قرار داد، دست دارند و افزود که چندین گزینه برای پاسخ سنجیده و متعادل به این حمله دارد.
در مقابل، ریاست جمهوری اوکراین هرگونه ارتباط کییف با این حمله را رد کرد و هشدار داد که مسکو در حال برنامه ریزی «یک حمله تروریستی گسترده» علیه این کشور است.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰