به گزارش هوشمند نیوز به نقل از ایرنا، نوزدهمین دور نشست مشورتهای سیاسی ایران – هند روز پنجشنبه و جمعه (۱۳ و ۱۴ دی ماه) در دهلی نو برگزار شد. مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران با اشاره به حضور خود در این نشست و دیدار با سوبرامانیام جایشنکار، وزیر امور خارجه هند، روابط دو کشور را سنتی و تاریخی دانست. رسانههای هندی با اشاره به این دیدار روابط تهران و دهلینو را در حال گسترش توصیف کردند.
زی نیوز: هند و ایران راههای تقویت تعامل تجاری و اقتصادی را بررسی کردند
زی نیوز هند، در یک گزارش خبری نوشت: هند و ایران روز جمعه بررسی جامعی از روابط خود از جمله توسعه مشترک بندر چابهار، راههای تقویت تعامل تجاری و اقتصادی و همکاریهای احتمالی در کشاورزی و دیگر بخشها انجام دادند.
این رسانه نوشت: در نوزدهمین رایزنی وزارت خارجه هند و ایران که در دهلی برگزار شد، طرف ایرانی از دهلینو درخواست کرده است تا راههایی را برای ازسرگیری خرید نفت خام ایران بررسی کند.
به گزارش زی نیوز، هند خرید نفت خام از ایران را در اواسط سال ۲۰۱۹ پس از تحریمهای آمریکا علیه این کشور خلیج فارس متوقف کرد. ریاست هیات ایرانی در این مذاکرات را مجید تخت روانچی معاون وزیر امور خارجه ایران و ریاست طرف هندی را ویکرام میسری معاون وزیر امور خارجه هند بر عهده داشت.
این رسانه هندی با اشاره به اهمیت بندر چابهار برای دهلینو اضافه کرد: این بندر که در استان سیستان و بلوچستان و در سواحل جنوبی ایران قرار دارد، توسط هند و ایران برای تقویت ارتباطات و تجارت توسعه می یابد.
معاون وزیر امور خارجه ایران بر ضرورت رونق گردشگری بین دو کشور به عنوان بخشی از تقویت روابط مردم با مردم تاکید کرد. وزارت امور خارجه هند نیز در بیانیه ای اعلام کرد: این گفتوگوها شامل تحولات جاری منطقهای و جهانی از جمله وضعیت افغانستان، غرب آسیا و قفقاز جنوبی نیز بوده است.
وزیر امور خارجه هند در دیدار با تختروانچی بر اهمیت بندر چابهار در حمایت از بازسازی و توسعه اقتصادی افغانستان تاکید کرد.
زی نیوز به نقل از وزارت امور خارجه هند نوشت: طرفین همچنین بر تعهد خود برای تعمیق همکاری در مجامع چند جانبه از جمله در سازمان ملل متحد، بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) و سازمان همکاری شانگهای تاکید کردند.
این رسانه نوشت: پیش از رایزنیهای وزارت خارجه دو کشور، یک مقام ارشد ایرانی گفت: تهران به دنبال راههایی برای از سرگیری عرضه نفت خام به هند و مشتاق است سبد تجاری کلی از جمله در بخش پتروشیمی را از طریق بندر چابهار گسترش دهد.
این مقام مسئول گفته بود: توسعه بندر چابهار فرصت های قابل توجهی را برای تقویت تعامل تجاری و اقتصادی برای هند و ایران فراهم کرده است زیرا این بندر خارج از محدوده تحریمهای آمریکا علیه تهران است.
تقویت روابط: همکاری راهبردی هند و ایران
تارنمای تحلیلی دِو دیسکورس نیز در گزارشی نوشت: هند و ایران برای بررسی و تقویت روابط دوجانبه با تمرکز بر توسعه بندر چابهار، تجارت، تعامل اقتصادی و همکاریهای بالقوه کشاورزی گفتوگوهای جامعی انجام دادند. در این گفتوگوها به از سرگیری واردات نفت خام ایران و چالشهای منطقه ای پرداخته و بر اهمیت مشارکت دو کشور در مجامع چندجانبه تاکید شد.
هند و ایران با تمرکز بر توسعه مشترک بندر چابهار، بررسی گسترده ای از روابط دیپلماتیک خود انجام داده اند. بندر چابهار که در سواحل جنوبی ایران قرار دارد، برای تقویت ارتباطات و روابط تجاری بسیار مهم است، این بندر به عنوان یک فرصت مهم برای گسترش تجارت است که تحت تأثیر تحریم های آمریکا علیه تهران قرار نگرفته است.
نقش استراتژیک بندر چابهار در روابط ایران و هند
تارنمای خبری وان ایندیا نیز در گزارشی با اشاره به این نشست مشورتی نوشت: هند و ایران روابط دوجانبه خود را با تمرکز بر توسعه مشترک بندر چابهار و تقویت روابط تجاری و اقتصادی مورد ارزیابی قرار دادند.
این رسانه نوشت: بندر چابهار، واقع در استان سیستان و بلوچستان ایران، یک پروژه مشترک بین هند و ایران است که هدف آن ارتقای روابط تجاری است.
این گزارش می افزاید: بندر چابهار فرصتهای قابل توجهی را برای افزایش تعامل تجاری و اقتصادی بین هند و ایران فراهم می کند. این بندر خارج از محدوده تحریم های آمریکا علیه تهران است و مزیت منحصر به فردی برای هر دو کشور برای تقویت روابط اقتصادی خود ایجاد می کند.
وان ایندیا افزود: انتظار می رود این موقعیت استراتژیک افزایش فعالیت های تجاری بین هند و ایران را تسهیل کند. گفتوگوهای اخیر لحن مثبتی برای همکاری های آتی بین هند و ایران ایجاد کرده است. هر دو کشور مشتاق هستند تا راه های جدیدی برای همکاری و در عین حال پرداختن به چالش های منطقه ای با یکدیگر بررسی کنند.
310310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰