تحلیل جابری انصاری نسبت به رأی ایران به قطعنامه سازمان ملل درباره غزه/ اقدام ایران درست بود یا نادرست؟

به گزارش هوشمند نیوز حسین جابری انصاری درباره انتقادها و واکنش ها نسبت به رای مثبت ایران به قطعنامه پیشنهادی اردن در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص آتش بس فوری در غزه گفت: به لحاظ فنی و رویکردی چنین انتقادهایی دقیق و درست نیست. این مساله برای اولین بار نیست که اتفاق می افتد

کد خبر : 426562
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۵:۲۳
تحلیل جابری انصاری نسبت به رأی ایران به قطعنامه سازمان ملل درباره غزه/ اقدام ایران درست بود یا نادرست؟



به گزارش هوشمند نیوز حسین جابری انصاری درباره انتقادها و واکنش ها نسبت به رای مثبت ایران به قطعنامه پیشنهادی اردن در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص آتش بس فوری در غزه گفت: به لحاظ فنی و رویکردی چنین انتقادهایی دقیق و درست نیست. این مساله برای اولین بار نیست که اتفاق می افتد و قاعده ای در سازمان های بین المللی به طور مشخص در سازمان ملل متحد به شمار می رود. ممکن است مواضع برخی از کشورها با برخی از کلمات و بندهایی از قطعنامه همخوانی نداشته باشد اما مرکزیت و هدف گیری اساسی آن را مورد پذیرش واقع شود. چنین مکانیسمی در سازمان ملل مشخص بوده و کشورهای می توانند علیرغم رأی مثبت به چنین قطعنامه ها و اسنادی، ملاحظات و مواضع خاص خود را نیز در رابطه با آن بیان کنند. بنابراین رأی مثبت به قطعنامه از سوی ایران و دیگر کشورهای حاضر در سازمان ملل به معنای تأیید تمام و کمال یک متن یا سند بین المللی نیست. جمهوری اسلامی ایران طی سالها و دهه های اخیر از چنین مکانیسم رایجی در سازمان ملل استفاده کرده و به کلیات و مرکزیت قطعنامه ای رأی مثبت داده و اگر ملاحظه و تحفظی هم نسبت به آن داشته اعلام کرده است.

جابری انصاری با اشاره به اینکه در بحث رویکردی نیز شاهد نگاه های دقیقی نیستیم گفت: باید در نظر داشت که در هر لحظه تاریخی نیاز صحنه چیست. دیپلماسی بر اساس هدف گیری ها است و لزوما بر اساس ذهنیت های صرف نیست. ضمن اینکه قطعنامه ها بر اساس نظر کشورها هم نیست. وقتی پای یک کشور در میان است و می خواهد بیانیه ملی را تنظیم کند طبیعی است تمامی موارد باید منطبق با رویکرد و موازین آن کشور باشد و اگر دیپلماتی در این زمینه دچار خطا شود دولت با او برخورد خواهد کرد. اما در محیط بین المللی چنین رویه ای ممکن نیست و حتی قدرت های بین المللی نیز برای به حدنصاب رسیدن آرا روی پاراگراف ها و کلمات چانه زنی می کنند و در نهایت قطعنامه ای که صادر می شود موضع صد در صدی و دلخواه قدرت های بین المللی نیز تلقی نمی شود.

وی در پایان گفت: به این دلیل که آتش بس در غزه خواست ایران و گروه های مقاومت و سایر کشورها بود و موضوع و محور اصلی قطعنامه به شمار می رفت، جمهوری اسلامی نیز به این قطعنامه رأی مثبت داد و با کلیت آن موافقت کرد و در عین حال با یک بیانیه توضیحی نیز ملاحظات خود را در ارتباط با متن قطعنامه اعلام کرد که این مساله توسط نمایندگی به عنوان اسناد سازمان ملل به ثبت می رسد.

بیشتر بخوانید:

ببینید | آیا رأی مثبت ایران به قطعنامه سازمان ملل درباره غزه نادرست بود؟

۳۱۱۳۱۱



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.