تحصیل در آلمان | اخذ ویزای تحصیلی آلمان [شرایط+مدارک+هزینه]

آنچه در این مقاله می‌خوانید به تحصیل در آلمان علاقه دارید؟ اگر جواب شما به این سوال مثبت است، پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا با مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل آشنا شوید. اخذ اقامت المان از طریق تحصیل، موضوعی است که در این مطلب مفصل به ان پرداخته ایم و

کد خبر : 214160
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
تحصیل در آلمان | اخذ ویزای تحصیلی آلمان [شرایط+مدارک+هزینه]


آنچه در این مقاله می‌خوانید

به تحصیل در آلمان علاقه دارید؟ اگر جواب شما به این سوال مثبت است، پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا با مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل آشنا شوید. اخذ اقامت المان از طریق تحصیل، موضوعی است که در این مطلب مفصل به ان پرداخته ایم و شما را با شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان، هزینه تحصیل در المان ،محدودیت سنی و به طور کلی هر آنچه باید از مهاجرت تحصیلی به آلمان بدانید، آشنا کرده ایم.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان

داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی از دانشگاه‌های ایران یکی از مهم‌ترین نکاتی است که مورد سؤال بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان می‎باشد، اینکه مدرک شما از چه دانشگاهی از ایران باشد برای تحصیل در آلمان بسیار نکته مهم و حائز اهمیتی است، امروزه دانشگاه‌های آلمان به دانشگاه‌های پیام نور و علمی کاربردی کمتر رغبت نشان داده و در بعضی از دانشگاه‌های این کشور پذیرش می‌کنند.

راهنمای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

کشور آلمان با داشتن بیش از ۴۵۰ مرکز آموزش عالی و همچنین ۲ میلیون دانشجو از داخل و خارج از کشور، یکی از قطب‌های علمی جهان محسوب می‌گردد. امکان رایگان بودن تحصیل در آلمان در مراکز آموزشی این کشور و فرصت‌های منحصربه‌فردی که در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد، این کشور را به مقصدی برای تحصیل تبدیل کرده است. مراکز آموزش عالی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد:

  • دانشگاه (شامل طیف گسترده‌ای از رشته‌های دانشگاهی)
  • دانشگاه‌های علمی کاربردی (علاوه بر جنبه‌های علمی بر روی مهارت و کسب تجربه تأکیددارند)
  • دانشگاه هنر و موسیقی (تدریس رشته‌های هنری)

هزینه‌ تحصیل در آلمان

در باب مهاجرت تحصیلی به آلمان هزینه‌های تحصیل در آلمان به‌صورت رایگان است و باید دقت بفرمایید که متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این کشور نه اینکه هیچ مبلغی را پرداخت نکنند بلکه باید گفت تقریباً شاید مبلغ ترمی ۴۰۰ تا ۵۰۰ یورو باید به دانشگاه برای خدمات تحصیلی و دانشجویی پرداخت شود و این هزینه تحصیل به عبارتی در مقایسه تمام کشورهایی اروپایی رایگان است.

در مورد هزینه‌های زندگی در آلمان باید خاطرنشان کرد که ماهیانه دانشجویان حدود ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ یورو برای زندگی دانشجویی خوب و متوسط هزینه خواهند داشت ولیکن این هزینه زندگی بستگی به سبک زندگی متقاضیان تحصیل در آلمان خواهد داشت. نکته حائز اهمیت در مهاجرت تحصیلی به آلمان این است که دانشجویان در حین تحصیل از اجازه کار قانونی برخوردارند و می‌توانند به کار دانشجویی در این کشور مشغول باشند و ساعتی تقریباً ۸ تا ۱۲ یورو بسته به کار درآمد داشته باشند و بخشی از هزینه‌های زندگی خود را پرداخت نمایند.

نکته دیگر در بحث تحصیل در آلمان امکان اخذ اقامت پس از تحصیل است که متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان می‌توانند پس از فارغ‌التحصیل شدن در این کشور اقامت داشته باشند و از مزایایی چون امکان اخذ پذیرش تحصیلی در مقاطع بالاتر و امکان پیدا کردن کار در این کشور و اقدام جهت طرق مختلف قانونی دیگر است. این بدین معنا است که دانشجویان متقاضی تحصیل در آلمان به‌راحتی می‌تواند پس از تحصیل به فکر تابعیت آلمان باشند.

شرایط کار دانشجویی ایرانی در آلمان

دانشجویان ایرانی که در آلمان تحصیل می‌کنند به صورت کلی در سال ۱۲۰ ساعت و روزی ۸ ساعت به صورت تمام وقت می‌توانند مشغول به کار باشند. در صورتی‌که درآمد هر فرد بالای ۴۵۰ یورو در ماه باشد موظف است مالیات بپردازد. مبلغ مالیاتی که دانشجویان می‌پردازند ناچیز می‌باشد و فرد میتوا‌ند درخواست دهد که آخر سال مالیات های کسر شده دوباره به حسابش بازگردد!

دانشجویان می‌توانند در فروشگاه و رستوران، نمایشگاه و کتابخانه دانشگاه، کارخانه‌جات و مراکز صنعتی مشغول به کار باشند یا برای اساتید به‌صورت پروژه های تحقیقاتی کار کنند. بسیاری از کارخانجات و شرکتها هستند که با دانشگاه ها در ارتباط اند و تمایل دارند برای پیشبرد پروژه های خود از دانشجویان استفاده کنند و آنها را در رشته های تحصیلی خود به کار گیرند.

آیا امکان زندگی بعد از تحصیل در آلمان وجود دارد؟

پس از اتمام تحصیلات خود در آلمان صمیمانه از شما دعوت می­شود که دانش و تخصص خود را در آلمان به‌درستی بکار ببندید. کشور آلمان مجوزهای اقامتی بسیار جالبی را از طریق پذیرش شغلی که با تحصیلات شما مرتبط است در اختیارتان می­گذارد. در طول این ۱۸ ماه می­توانید از طریق هر نوع اشتغالی خود را ازلحاظ مالی تأمین کنید و در جست­جوی شغل موردنظر خود باشید.

مدارک موردنیاز اقامت برای تحصیل در آلمان

  1. گذرنامه  اولین مدرک مهم برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان می‎باشد که فرد باید از طریق ادارات مربوطه برای گرفتن آن اقدام نماید.
  2. آخرین مدرک تحصیلی: ازآنجاکه صدور مدرک ممکن است کمی زمان ببرد، یک گواهی رسمی از دانشگاه به شما داده می‎شود و این گواهی نشان می‎دهد که شما با موفقیت تحصیلات خود را به پایان رسانده‎اید. دفتر امتحانات گروه آموزشی یا دانشکده‎ی شما مدرک «Nachweis» را صادر خواهد کرد. این مدرک باید دارای مهری رسمی باشد.
  3. مدرکی که ثابت می‎کند شما دارای بیمه‎ی سلامت هستید. با اداره‎ی بیمه‎ی سلامت خود تماس گرفته و از آن‎ها بخواهید که گواهی بیمه‎ی سلامت برای شما صادر کند.
  4. مدرک ضمانت مالی (به‌عنوان‌مثال اظهارنامه‎ی بانکی یا مدرکی که نشان بدهد کمک‌ هزینه‌ی تحصیلی به شما اعطا شده است).

مدارک موردنیاز اقامت برای تحصیل در آلمان

شرایط تحصیل در آلمان

زبان تدریس در مراکز آموزشی آلمان

در دانشگاه‌های آلمان برخی از رشته‌ها به زبان انگلیسی و برخی دیگر به زبان آلمانی تدریس می‌گردند، ولی درهرصورت فرد برای تحصیل در این کشور باید با زبان آلمانی آشنایی داشته باشد. خورداری از دانش زبان آلمانی هم سطح با گذراندن ۸۰۰ زبان آلمانی و داشتن مدرک زبان آیلتس نمره ۶.۵ یا تافل ۵۵۰ از شرایط مورد نیاز برای دریافت اقامت آلمان از طریق تحصیل می‌باشد.

تعطیلات پایان سال تحصیلی در آلمان

مانند سایر کشورها، در کشور آلمان نیز بسته به دانشگاه و تعداد ترم‌های برگزار شده، بعد از هر سال تحصیلی، دانشجویان به مدت یک تا ۴ ماه تعطیل هستند، در طول این مدت دانشجویان این امکان را خواهند داشت که همچنان با پرداخت هزینه، از خوابگاه‌های دانشجویی استفاده نمایند. تعطیلات کریسمس هم در آلمان با رسم و رسوم بخصوصی انجام می شود و دانشگاه ها نیز در این مدت تعطیل می باشند.

اعتبار ویزای دانشجویی

ویزای دانشجویی آلمان دارای اعتبار دو ساله و از نوع چند بار ورود و خروج می‌باشد. بعد از گذشت دو سال و درصورتی‌که فرد هم چنان دانشجو بوده و مرتکب اشتباهی نیز در خاک آلمان نشده باشد، می‌تواند برای تمدید ویزا درخواست دهد.

محدودیت سنی تحصیل در آلمان

به طور کلی محدودیت سنی برای تحصیل در دانشگاه‌های این کشور وجود ندارد اما در برخی رشته‌های خاص حداکثر سن مجاز برای تحصیل ۳۰ سالگی است.

ویزا برای والدین و همسر دانشجو

اولیای دانشجو با ارائه مدارک مورد نیاز، می‌توانند از سوی سفارت آلمان ویرزای دیدار دریافت کنند، اما باید برگشت خود را با ارائه مدارک به اثبات رسانند. همچنین سفارت آلمان، برای همسر شخص متأهل، در صورتی که مدارک کامل به سفارت ارائه دهد، ویزا صادر می‌کند.

شرایط اخذ اقامت دائم آلمان پس از تحصیل

همان‌طور که می‌دانید تحصیل به‌تنهایی روشی برای اخذ اقامت دائم نیست؛ لذا افرادی که ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کرده‌اند پس از فارغ‌التحصیلی مجبور به ترک کشور خواهند بود؛ مگر به یک شرط:

فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، در آلمان می‌توانند با دریافت ویزای اقامت ۱۸ ماهه، فرصت‌های شغلی مطابق با تخصص و رشته دانشگاهی خود پیدا کرده و به دنبال آن از کارفرما جاب آفر دریافت کنند. با در اختیار داشتن جاب آفر می‌توانند به‌راحتی ویزای کاری آلمان را کسب کنند و به اخذ اقامت دائم آلمان در سال‌های پیش رو امیدوار باشند.

افرادی که در مشغول به تحصیل در آلمان هستند بعد از پایان تحصیلات خود یک فرصت در اختیار دارند تا بتوانند مطابق با رشته و مهارتی که دارند به دنبال شغلی مناسب برای خود باشند. البته در این فاصله زمانی ۱۸ ماهه، دانشجویان خارجی باید اثبات کنند که توانایی مالی برای تأمین هزینه زندگی خود را دارند.

بدیهی است که تحصیل در دانشگاه‌های معتبر آلمانی، تسلط به زبان آلمانی و البته سازگار شدن با محیط جامعه آلمانی، شانس این افراد را در کسب جاب آفر از شرکت‌های معتبر بالا می‌برد.

در صورت نیاز به مشاوره مهاجرت در خصوص اخذ ویزای تحصیلی آلمان می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. موسسه مهاجرتی ویزانیو با بهره گیری از بهترین وکیل مهاجرت به آلمان، می تواند راهنمای شما در پروسه مهاجرت تحصیلی به آلمان باشد.

سوالات متداول

شرایط لازم جهت تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان به چه صورت می باشد؟

دانشجوی کارشناسی در آلمان به دلیل اینکه در مقطع لیسانس تدریس دانشگاه ها به زبان آلمانی می باشد, باید دارای دانش زبانی آلمانی در سطح B2 باشد. و همچنین دارا بودن مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی لازم است.

شرط نمره زبان برای دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان چیست؟

شرط نمره مدرک زبان برای تحصیل در آلمان داشتن حداقل آیلتس ۶.۵ و در رشته های آلمانی داشتن مدرک زبان B2 یا بالاتر است. برای اخذ ویزا حتما مدرک زبان آلمانی در سطح B2 الزامی است.

آیا امکان ترک تحصیل و کار کردن در آلمان وجود دارد؟

خیر. در صورت ترک تحصیل در آلمان فرد مجبور می شود تا خاک آلمان را ترک کند.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.