به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست خبری این مراسم با حضور قادر آشنا دبیر دومین جشن مهر سینمای ایران و معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، محمدرضا سوقندی مدیر کل دفتر حقوقی، عملکرد، امور استانها و مجلس، مرضیه فرزعلیان مدیر روابط عمومی و اصحاب رسانه امروز سهشنبه ۲۱ شهریور همزمان با روز ملی سینما برگزار شد.
در ابتدای این نشست مرضیه فرزعلیان مدیر روابطعمومی دومین جشن مهر سینمای ایران ضمن خیر مقدم خدمت اهالی رسانه، روز ملی سینما را به جامعه سینمایی و خبرنگاران به عنوان راویان و نگارندگان به حق سینمای ایران تبریک گفت و افزود: در دومین جشن مهر سینما ایران، با شعار اخلاق، آگاهی و امید، به منظور تحقق استمرار شادابی و پویایی در محیط روانی سینمای کشور که از ۲۶ شهریورماه تا ۱۰ مهرماه در استانها و ۱۳ مهرماه در تهران میزبان پیشکسوتان سینمایی در حوزههای مختلف هستیم و با شناسایی سینماگران فعال استانی از برگزیدگان تقدیر خواهد شد.
سپس قادر آشنا دبیر دومین جشن مهر سینمای ایران در ابتدای نشست خبری این جشن با تبریک روز ملی سینمای ایران به مردم و هنرمندان و دستاندرکاران این حوزه گفت: سال گذشته اولین جشن مهر سینمای ایران را با این رویکرد که جشن روز سینما تنها محدود به تهران نباشد و عمومیت پیدا کند، طراحی کرده ایم تا این رویداد در مقیاس ملی برگزار شود.
او ادامه داد: تجلیل از هنرمندان سینمای استان ها که تاکنون مورد توجه نبوده اند و نیز برجسته کردن روز ملی سینما برای همه اقشار جامعه به ویژه مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی از دیگر اهداف این جشن است. دبیر جشن مهر سینمای ایران افزود: یکی از سیاست های اصلی و اصولی سازمان سینمایی در این دوره تمرکز زدایی، توزیع متوازن و عدالت فرهنگی از طریق توجه به استان ها و هنرمندان شهرستانی است.
وی اضافه کرد: در جشنوارههای مختلف کشور معمولا از سازندگان آثار اعم از کارگردان و بازیگر و عوامل فیلم تجلیل می شود در حالی که فرآیند سینما با مجموعه کثیری از فعالان سینمایی و اجتماعی گره خورده و شایسته است که در فرصت هایی از طیف های دیگر حوزه های سینمایی تجلیل شود.
آشنا معتقد است، در استانها ظرفیت های مغفول بسیاری وجود دارد که تاکنون در رویدادهای مختلف شرایط شکوفایی و شناسایی آنها دیده نشده است و مهر سینما این فرصت را فراهم میکند.
دبیر جشن مهر سینمای ایران در تشریح این جشنواره گفت: سال گذشته در ۲۲ استان این جشن برگزار شد که از ۳۵۰ هنرمند عرصه سینمایی تجلیل شد، همچنین ۳۷ هنرمند پیشکسوت استانی، ۶۴ کارگردان، ۲۶ فیلمنامهنویس، ۱۹ بازیگر و ۲۷ تهیهکننده در این جشنواره فعال بودند که نشان از فراوانی و پراکندگی کار در این حوزه دارد.
آشنا ادامه داد: امسال هم از ۱۹ اردیبهشت نیازسنجی استانی از ادارات کل صورت گرفت و همه استانها از تجربه برگزاری این جشن استقبال و برای دورههای آتی آن اعلام آمادگی کردند.
به گفته وی، جشن مهر سینمای ایران چتری را میگستراند تا همه ظرفیت های سینمایی یک استان در همه بخشها و فعالیتهای سینمایی مورد توجه و ارزیابی قرار گیرند.
وی گفت: جشن مهر سینمای ایران در قالب دو حوزه تهران و استانها طراحی شده و جشن ملی ۱۳ مهرماه در تهران برگزار میشود.
وی افزود: تردید نداریم که این جشن بستر و فرصتی برای دیده شدن و احیاء و تشویق نیروهای مهجور سینما و همه خدمتگذاران این عرصه در کنار سازندگان فیلمها است. برای جشن مهر سینما در تهران، نمایندگانی از همه استانهای کشور حضور پیدا میکنند. از هر استان یک نفر برای تجلیل معرفی خواهیم کرد، از ۳ مستندساز برتر، ۳ فیلمساز کوتاه، ۳ فیلمساز پویانمایی، دفاتر موفق انجمن سینمای جوان، استانداران موفق در این حوزه هم و … حتی، از وزرایی که در هیات دولت به توسعه سینما و رونق رویدادهای سینمایی کشور کمک کردند، در کنار هنرمندان پیشکسوت، مورد تجلیل قرار میگیرند، از کسانیکه در حوزه زیرساخت در بخشهای خصوصی و غیردولتی فعال بودهاند و یاری رساندند هم به همین شکل تجلیل میشود.
او ادامه داد: در این مراسم، یک نهاد عمومی غیر دولتی، دو نهاد خصوصی و ۵ مرکز فعال در بخش خصوصی استانی که چرخه تولید پرفروشترین فیلم، پرکارترین تهیه کننده و کارگردان ۳ نویسنده برتر، حوزه پژوهش هم در این حوزه مغفول ماندهاند تجلیل میکنیم. همچنین موسسهای که در حوزه تولید بیشترین محصول را داشته در بخش دولتی و خصوصی هم تجلیل میشود.
آشنا خاطرنشان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر این جشن هستند و اقای خزاعی به صورت ویژهای روی این جشن تاکید دارند و بنای ما بر این است که روز ملی سینما را برجسته کنیم.
وی درپاسخ به سوال خبرنگار آنا درخصوص جایگاه مردم در این جشن و برنامهای که برای آنها در نظر گرفته شده است، گفت: در هفته ملی سینما، سال گذشته بلیط سینماها به صورت نیمبها پیشبینی شده بود و برای امسال پیشنهادهایی را دادهایم که در صورت عملیاتی و قطعی شدن اعلام میشود.
سوقندی با تقدیر از برگزاری جشن مهر سینمای ایران برای سال دوم گفت: در دولت سیزدهم رویکرد تمام قد به استانها و مناطق محروم در سازمان سینمایی شکل گرفته است که پیش از این چنین رویکردی وجود نداشت.
او ادامه داد: آقای خزاعی با مدیران سازمان در سختترین شرایط به بیش از ۲۰ استان کشور سفر کرد و از مناطق محروم هم شروع کردند، چهره به چهره با دست اندرکاران نشست داشتیم، هنرمندان، مدیران، شرکتها، تولیدکنندگان، فعالان مدیران فرهنگی که حاصل آن ۱۶۸ مصوبه استانی در حوزه زیرساخت، تولید، رویداد و حل مسائل و مشکلات سینماها و سینماگران استانی بود که تعدادی از خروجی آن به مصوبات شورای عالی سینما منجر شد.
مدیرکل امور استانهای سازمان سینمایی عنوان کرد: تمام موسسات سازمان سینمایی از بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و پویانمایی، موسسه سینماشهر، انجمن سینمای جوانان توجهشان معطوف به استانها و شهرستانها شده و برای تسریع در روند ارائه خدمات واحدهای مستقلی در چارت سازمانیشان تعریف کردند، معتقدم اگر قرار است تحولی در سینما اتفاق بیفتد تحول از شهرستانها و استانها خواهد بود چون مهر سینمای ایران در این زنجیره تعریف میشود.
او در ادامه عنوان کرد: ما به سینما میرویم تا بر پرده سپید در سالنی تاریک افکار، اندیشهها را ببینیم اما گاهی وقتها خود سینما دیده نمیشود و مهر سینما فرصتی برای دیدن خود سینماست.
او درباره اهمیت مخاطب به جایگاه سینما گفت: رشد سینما و هنر با مخاطب عجین است و مهر سینما میخواهد با گسترش فضای فرهنگی در سطح کشور سینما را به سبد خانواده ها بیاورد تا چشم به اعتبارات محدود دولتی نداشته باشند و تولید از دل مخاطب بیرون بیاید.
او در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه هنرمند درباره برنامه جشن برای برگزارکنندگان سینماهای سیار و اکران فیلمها در روستاها و میان عشایر و همچنین قهر مردم از سینما که آن را ناشی از قیمت بالای بلیت سینما دانست، توضیح خواست، آشنا گفت: درباره قیمت بلیت نمی توانم نظر بدهم اما هنرمندان استانی و دست اندرکاران سینمای مورد توجه این جشن هستند.
۲۴۵۲۴۵
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰