تاریخی‌ترین بنای فلاورجان – ایسنا

ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فلاورجان گفت: بقعه تاریخی پیربکران جز یکی از بناهای شاخص تاریخی دوره اسلامی محسوب می‌شود و آرایه‌های معماری به کار رفته در آن متنوع است. حافظ کریمیان در گفت‌وگو با ایسنا درباره بقعه تاریخی پیربکران، اظهار کرد: بقعه پیربکرانِ فلاورجان حدود ۲ هزار متر مربع وسعت

کد خبر : 479205
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶
تاریخی‌ترین بنای فلاورجان – ایسنا



ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فلاورجان گفت: بقعه تاریخی پیربکران جز یکی از بناهای شاخص تاریخی دوره اسلامی محسوب می‌شود و آرایه‌های معماری به کار رفته در آن متنوع است.

حافظ کریمیان در گفت‌وگو با ایسنا درباره بقعه تاریخی پیربکران، اظهار کرد: بقعه پیربکرانِ فلاورجان حدود ۲ هزار متر مربع وسعت دارد و بخشی از آن مربوط به دوران ایلخانی، صفوی، قاجار و پهلوی است. در بقعه تاریخی پیربکران یکی از شخصیت‌های مهم بزرگ مذهبی منطقه به نام «محمدبن بکران» از شخصیت‌های مطرح شیعه مدفون است که به مرور زمان تبدیل به یک زیارتگاه شده و افراد زیادی از سراسر کشور از محل دفن این شخصیت بازدید می‌کنند.

وی افزود: بنای تاریخی پیربکران بنایی سه طبقه با ۲۴ متر ارتفاع است که یک طبقه آن از سنگ و طبقه دیگر از آجر ساخته شده است. این بقعه دارای بخش‌های متعددی از محراب، ایوان و اتاق چله خانه است و جز یکی از بناهای شاخص تاریخی دوره اسلامی محسوب می‌شود و آرایه‌های معماری به کار رفته در آن متنوع است، به‌طوری که گچ‌بری، نقاشی، کاشیکاری و تزئینات سنگی در آن نمود خاصی دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فلاورجان، گفت: در گچبری‌های این اثر تاریخی عمدتاً کتیبه‌نگاری، آیات قرآنی و نام‌های ائمه اطهار(ع) به کرات آمده است و نقوش هندسی و گیاهی در ترکیب با کاشیکاری مجموعه یک فضای بسیار زیبا و شاخصی را ایجاد کرده است.

کریمیان تصریح کرد: اطراف بقعه تاریخی پیربکران که همان محوطه اثر می‌شود چند برج کبوتر متعلق به دوره صفوی و چند خانه متعلق به دوره پهلوی و قاجار است و چون بافت تاریخی شهر پیربکران حساب می‌شوند حفظ و به مجموعه بقعه اضافه شده‌اند.

وی گفت: بقعه پیربکران، تاریخی‌ترین بنای تاریخی شهرستان فلاورجان است و در سال ۱۳۱۰ به شمار ۱۰۱ به ثبت ملی رسیده و شهرت جهانی دارد. اداره میراث فرهنگی شهرستان فلاورجان در کنار این بقعه قرار دارد و از بقعه حفاظت لازم را انجام می‌دهیم. هر سال در ایام نوروز و قبل از شیوع کرونا برنامه فرهنگی در قالب نوروزگاه در محوطه قلعه پیربکران انجام می‌شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فلاورجان، افزود: در ایام نوروز بیش از ۴ هزار نفر از بقعه ۸۰۰ ساله پیربکران بازدید و به طور متوسط روزانه ۱۰۰ نفر از این بنای تاریخی دیدن می‌کنند. بقعه نیاز به مرمت اضطراری ندارد، اما برخی نقاط آن و یکی از مناره‌های بقعه باید مرمت شود. برای محوطه‌سازی و مرمت تزئینات بقعه و اقدامات دیگر نیاز به ۵ میلیارد تومان بودجه است.

کریمیان با بیان اینکه بقعه تاریخی پیربکران شرایط ثبت جهانی را دارد، گفت: خطر بزرگی که بقعه را تهدید می‌کند شرکت کنار این بقعه است که به استخراج سنگ معدن مشغول است. انفجارهای این معدن و گرد و غبارهایی که پخش می‌کند به بقعه آسیب‌زده و تأثیرات مخربی داشته است.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.