تاثیر فرزند اول بودن بر موفقیت در زندگی شغلی و شخصی

آیا تا به حال به این فکر کرده اید فرزند اول بودن تاثیر مستقیم بر موفقیت در زندگی حرفه ای و شخصی دارد؟ فرقی نمی‌کند بزرگ‌ترین فرزند خانواده باشید یا وسطی، کوچک‌ترین آن‌ها و حتی تک فرزند باشید، موقعیت شما در خانواده بر تربیت و آینده‌‌تان تأثیر می‌گذارد اما این تاثیر تا حدی نسبت به

کد خبر : 451982
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲
تاثیر فرزند اول بودن بر موفقیت در زندگی شغلی و شخصی


آیا تا به حال به این فکر کرده اید فرزند اول بودن تاثیر مستقیم بر موفقیت در زندگی حرفه ای و شخصی دارد؟ فرقی نمی‌کند بزرگ‌ترین فرزند خانواده باشید یا وسطی، کوچک‌ترین آن‌ها و حتی تک فرزند باشید، موقعیت شما در خانواده بر تربیت و آینده‌‌تان تأثیر می‌گذارد اما این تاثیر تا حدی نسبت به شرایط آدم‌ها متفاوت است.

دکتر. بریتنی مک گیهان، روانشناسی که در تگزاس زندگی می‌کند، تاثیر موقعیت فرزندان در موفقیت آن‌ها در زندگی‌شان را تایید می‌کند. او می‌گوید چند عامل مهم دیگر نیز وجود دارند که باعث می‌شوند فرزندان شما در زندگی نسبت به یکدیگر موفق‌تر عمل کنند، مانند وضعیت اجتماعی – اقتصادی و خانواده سالم!

فرزند اول خانواده

فرزند اول خانواده

این روانشناس با اشاره به شیوه‌های متفاوت فرزندپروری و دسترسی بهتر به منابع، می‌گوید: کودکانی که در خانواده هایی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی بالاتر بزرگ می‌شوند، عموماً قدرت عمل بیشتری به آن‌ها داده می‌شود. همچنین نوجوانانی که دارای یک “خانواده سالم” هستند، به موفقیت بیشتری در زندگی دست پیدا می‌کنند. در حالی که اگر کودکان کسانی را کنارشان داشته باشند که همیشه در دسترس باشند و کارهایشان را انجام دهند، خیلی زود از دوران کودکی جدا نمی‌شوند.

مک‌گیهان می‌گوید، اگرچه کودکانی که خیلی زود بزرگ می‌شوند یا به عبارتی با دوران کودکی زودتر از سن‌شان خداحافظی می‌کنند، ممکن است به آدم های سختگیر و پرتلاش تبدیل شوند، اما این بی حد و مرز کار کردن، باعث می‌شود به سرعت خسته شوند. در حالی که کودکانی که در خانواده سالم و با سطح اجتماعی – اقتصادی بالاتر زندگی می‌کنند، زمان بیشتری برای کشف استعداد و تقویت ظرفیت‌هایشان دارند. آن ها به خوبی یاد می‌گیرند در آرامش بیشتر تمرین کنند و برای چالش‌ها راه حل پیدا کنند.

در چنین شرایطی کودکان می‌توانند تصمیم بگیرند که می‌خواهند در یک شرکت کار کنند یا کسب و کار خود را راه اندازی کنند. در واقع به آن ها فرصت رشد و جستجو داده می‌شود تا مهم ترین سوال را از خود بپرسند؟ آیا این چیزی است که من می‌خواهم؟

شیوه تربیتی والدین

شیوه تربیتی والدین

مک گیهان می‌گوید: “بنابراین آن‌ها مسیر شغلی‌ای را انتخاب می‌کنند که به آن علاقه بیشتری دارند و تمایل بیشتری به بالا رفتن از نردبان موفقیت و رشد دارند تا به هرچه می‌خواهند برسند.”

این روانشناس با برقراری ارتباط با رهبران و مدیرانی که فرزند اول خانواده بوده‌اند صحبت کرده است و در واقع آن‌ها تنها کسانی هستند که مک گیهان با آن‌ها ملاقات می‌کند. به گفته او فرزندان اول (دختر یا پسر)، آن‌ها معمولا رهبر به دنیا می‌آیند و انتظار می‌رود از سنین پایین الگوی خوبی برای برادران و خواهران کوچکتر از خودشان باشند. حتی این کودکان به والدین در انجام وظایف خاص نیز کمک می‌کنند و در بزرگسالی به افرادی مسئولیت پذیر و قابل اعتماد تبدیل می‌شوند و نه تنها این، بلکه آن‌ها با بازخورد انتقادی سعی می‌کنند نسبت به خواهر و برادرهای کوچکتر رفتاری عاقلانه تر داشته باشند.

هرچند همه این حرف‌ها کلیشه‌ای است اما کاملا درست است و بر اساس تحقیقات انجام شده، والدین در تربیت فرزند اول خیلی سختگیرانه‌تر رفتار می‌کنند و با گذشت سال‌ها نسبت به فرزندان بعدی آرام تر و مهربان‌تر برخورد می‌کنند.

شناختن استعداد فرزندان

شناختن استعداد فرزندان

شاید فکر کنید فرزندان اول همیشه مجبورند کاری را انتخاب کنند که هیچ علاقه ای به آن ندارند اما چه به عنوان کارمند، مدیر اجرایی یا کارآفرین کار کنند، همیشه انتخاب بر مبنای شرایط سخت نیست، بلکه برخی از آن‌ها به خوبی می‌دانند چه کاری را شروع کنند و چطور مسیر شغلی را انتخاب کنند که دوست دارند. با این حال گاهی مجبورند به نوعی نیازها یا خواسته های برآورده نشده مادر و پدر را برآورده کنند.

مک ‌گیهان می‌گوید والدین می‌توانند به فرزندان اول کمک کنند تا به توانایی‌های بالقوه‌شان، بدون این که اشتیاق‌شان را از دست بدهند، دست یابند و برای این کار باید ابتدا والدین شرایط و اوضاع دوران کودکی خود را از شیوه تربیتی فرزند‌شان جدا کنند. باید درک کنند که زندگی آن‌ها با زندگی فرزندشان متفاوت است پس از زدن برچسب “من کوچک” به آن‌ها خودداری کنند.

علاوه بر این، والدین باید به ویژگی ها و علایق فرزندان توجه کنند. برای مثال، اگر متوجه می‌شوند کودک علاقه خاصی به هنر دارد و هیچ دوست ندارد رشته ورزشی انتخاب کند، به انتخاب و تصمیم او احترام بگذارند و مسیر را برای انجام کاری که دوست دارند، هموار کنند.

این روانشناس می‌گوید: “هرچند شیوه تربیتی و ساختار خانواده مهم است، اما سعی کنید به کودکان کمک کنید استعداد‌شان را کشف کنند و به آنچه علاقه دارند، دست پیدا کنند.”



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.