بیوگرافی جملیه شیخی و کارهای هنری او
نام و نام خانوادگی: جمیله شیخی تولد: ۹ اردیبهشت ۱۳۰۹ درگذشت: ۲ خرداد ۱۳۸۰ ملیت ایرانی درباره جمیله شیخی جمیله شیخی در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۰۹ در شهر زنجان به دنیا آمد. از کودکی توسط پدر و مادرش که خانوادهای دوستدار فرهنگ بودند، به بازی در نمایشهای مدرسه تشویق میشد و در دوران دبیرستان، در
نام و نام خانوادگی: جمیله شیخی
تولد: ۹ اردیبهشت ۱۳۰۹
درگذشت: ۲ خرداد ۱۳۸۰
ملیت ایرانی
درباره جمیله شیخی
جمیله شیخی در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۰۹ در شهر زنجان به دنیا آمد. از کودکی توسط پدر و مادرش که خانوادهای دوستدار فرهنگ بودند، به بازی در نمایشهای مدرسه تشویق میشد و در دوران دبیرستان، در جلسات انجمن ادبی شرکت کرده و نمایشهایی را اجرا میکرد. او ابتدا از شاگردان کلاس آواز فاخره صبا بود که سپس توسط صبا به شاهین سرکیسیان معرفی شد. پس از آن، به استادان دیگر تئاتر مراجعه کرده و آموزشهای تئاتر را فرا گرفت. جمیله شیخی اوّلین فعالیت حرفهای خود را در سال ۱۳۳۶ با نمایش “پدر” آغاز کرد.
در اداره تئاتر، با کمک افرادی چون حمید سمندریان، محمدعلی کشاورز، عزتالله انتظامی و جعفر والی، گروه جدید تئاتر را تأسیس کرد. فعالیت مستمر این گروه باعث آشتی دوباره مردم با تئاتر شد. در سال ۱۳۳۹، با نمایش “تله تئاتر” به کارگردانیِ علی نصیریان، وارد قاب تلویزیون ملی شد و در سال ۱۳۴۳ به عنوان کارگردان، نمایش “قلب سرگشته” را برای تلویزیون ساخت.
ازدواج دوم جمیله شیخی
جمیله شیخی در سال ۱۳۴۵ برای دومین بار با مهدی قریشی، معاون دانشکده هنرهای دراماتیک ازدواج کرد. آتوسا قریشی، دختر این زوج، ثمرهٔ این ازدواج بود و او خواهر ناتنی آتیلا پسیانی بود.
فعالیت های جمیله شیخی در تلویزیون، تئاتر و سینما
جمیله شیخی در سال ۱۳۵۴ با فیلم “خانه خراب” به کارگردانی نصرت کریمی وارد صحنه سینما شد. او همزمان با کار در تلویزیون در تئاترهای مختلف نیز برنامههایی را اجرا میکرد و با کارگردانانی چون حمید سمندریان، علی نصیریان، عزتالله انتظامی، داوود رشیدی، رکنالدین خسروی، عباس مغفوریان و جعفر والی همکاری داشت.
در سال ۱۳۶۱ با فیلم “قرنطینه” به کارگردانی بهرام بیضایی به عرصه بازیگری بازگشت و با سریال طنز آوران در سال ۱۳۶۴ در تلویزیون ظاهر شد. اما تئاتر را فراموش نکرد و همچنان به اجرای نمایشها پرداخت.
جمیله شیخی برای بازی در فیلم “مسافران” به کارگردانی بهرام بیضایی در سال ۱۳۷۰، که نقشی به یادماندنی داشت، جایزهٔ سیمرغ بلورین جشنواره فجر را از آن خود کرد.
همچنین در سال ۱۳۷۲ با سریال “پدرسالار” در نقش مولود خواهر ملوک، حضوری درخشان داشت، و سال ۱۳۷۳ به عنوان بازیگر مهمان در سریال “همسران” حضور داشت.
در سال ۱۳۷۵ برای بازی در فیلم “لیلا” به کارگردانی داریوش مهرجویی، جایزهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن را از جشنواره فجر دریافت کرد.
سریال “پس از باران” در سال ۱۳۷۹ آخرین حضور تلویزیونی او بود و فیلم “کاغذ بی خط” به کارگردانی ناصر تقوایی در سال ۱۳۸۰ آخرین کار سینمایی این هنرمند بزرگ بود.
درگذشت
در روز پنجشنبه، سوم خرداد ۱۳۸۰، جمیله شیخی به دلیل سکته قلبی دارفانی را وداع گفت. پیکر او در ششم خرداد ۱۳۸۰ در بهشت زهرا دفن شده است.
آثار سینمایی جمیله شیخی
- ۱۳۸۰ – کاغذ بیخط، کارگردان: ناصر تقوایی
- ۱۳۷۹ – همسر دلخواه من، کارگردان: افشین شرکت
- ۱۳۷۸ – عینک دودی، کارگردان: محمدحسین لطیفی
- ۱۳۷۷ – بلوغ، کارگردان: مسعود جعفری جوزانی
- ۱۳۷۵ – لیلا، کارگردان: داریوش مهرجویی
- ۱۳۷۴ – ماه و خورشید، کارگردان: محمدحسین حقیقی
- ۱۳۷۰ – مسافران، کارگردان: بهرام بیضایی
- ۱۳۶۸ – صنوبرهای سوزان، کارگردان: عباس شیخ بابایی
- ۱۳۶۷ – سفر عشق، کارگردان: ابوالحسن داوودی
- ۱۳۶۶ – پرنده کوچک خوشبختی، کارگردان: پوران درخشنده
- ۱۳۶۶ – ویزا، کارگردان: بهرام ریپور
- ۱۳۶۶ – پاییزان، کارگردان: رسول صدرعاملی
- ۱۳۶۱ – قرنطینه، کارگردان: مسعود اسداللهی
- ۱۳۵۴ – خانهخراب، کارگردان: نصرت کریمی
آثار تلویزیونی
- پس از باران – ۱۳۷۸ – ۱۳۷۹
- مرگ در سکوت – ۱۳۷۷ – ۱۳۷۸
- تولدی دیگر – ۱۳۷۷
- برگبار – ۱۳۷۶ – ۱۳۷۷
- فردا دیر است – ۱۳۷۶ – ۱۳۷۷
- خانه ما – ۱۳۷۶
- دستی بر آتش – ۱۳۷۶
- علی آقا ۱۲۱ – ۱۳۷۴
- همسران – ۱۳۷۳
- پدرسالار – ۱۳۷۲
- پدر – ۱۳۶۷ – ۱۳۶۸
- این شرح بی نهایت – ۱۳۶۶
- پاییز صحرا – ۱۳۶۴ – ۱۳۶۵
- طنزآوران جهان – ۱۳۶۴
- لحظه – ۱۳۵۶
جوایز و افتخارات جمیله شیخی
جوایز و افتخارات جمیله شیخی عبارتند از:
– برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از دهمین دوره جشنواره فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم “مسافران” (1370).
– برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم “لیلا” (1375).
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰