بیوگرافی جمشید شارمهد: زندگی، فعالیتها و سرنوشت
جمشید شارمهد، یکی از چهرههای سیاسی ایرانی-آلمانی، به عنوان یکی از اعضای فعال و پرحاشیه انجمن پادشاهی ایران شناخته میشود. وی که با فعالیتهای رسانهای خود به عنوان مدیر رادیو تندر شناخته شده است، نقش پررنگی در هدایت رسانههای مخالف جمهوری اسلامی داشت. سرنوشت پرپیچوخم او از دستگیری در دوبی تا محاکمه و اعدام در
جمشید شارمهد، یکی از چهرههای سیاسی ایرانی-آلمانی، به عنوان یکی از اعضای فعال و پرحاشیه انجمن پادشاهی ایران شناخته میشود. وی که با فعالیتهای رسانهای خود به عنوان مدیر رادیو تندر شناخته شده است، نقش پررنگی در هدایت رسانههای مخالف جمهوری اسلامی داشت. سرنوشت پرپیچوخم او از دستگیری در دوبی تا محاکمه و اعدام در ایران، باعث جلب توجه بینالمللی و واکنشهای گستردهای شد. این مقاله به بررسی زندگی، فعالیتها و رویدادهای مهم مربوط به جمشید شارمهد میپردازد.
اوایل زندگی و تحصیلات
جمشید شارمهد در ۳ فروردین ۱۳۳۴ در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در ایران آغاز کرد و پس از مهاجرت به آلمان، تحصیلات خود را در رشته مهندسی الکترونیک و فناوری اطلاعات ادامه داد و در سال ۱۳۶۸ از این رشتهها فارغالتحصیل شد. پس از آن، وی همکاری با شرکتهای چندملیتی مانند زیمنس و بوش را آغاز کرد و با پروژههای خودکارسازی صنعتی به تجربیات بیشتری دست یافت.
مهاجرت جمشید شارمهد به آمریکا و تأسیس شرکت
شارمهد در سال ۱۳۸۱ به آمریکا رفت و شرکت Sharmahd Computing Inc را تأسیس کرد. این شرکت در حوزههای طراحی نرمافزار و اجرای پروژههای نرمافزاری برای صنایع الکترونیک و خودروسازی فعالیت داشت. او همچنین نرمافزار یونیپد (UniPad) را توسعه داد که به عنوان نخستین واژهپرداز چندزبانه شناخته میشود.
فعالیتهای سیاسی و ارتباط با انجمن پادشاهی ایران
جمشید شارمهد پس از آشنایی با انجمن پادشاهی ایران، به فعالیتهای سیاسی و رسانهای خود در قالب این انجمن ادامه داد. او وبسایت تندر را تأسیس کرد و در سال ۲۰۰۷ رادیو تندر را برای انتشار ایدههای انجمن پادشاهی ایران راهاندازی کرد. با این وجود، پس از ناپدید شدن فرود فولادوند، شارمهد به عنوان رهبر جدید معرفی شد و نقش محوریتری در انجمن ایفا کرد.
بازداشت و محاکمه جمشید شارمهد
در تابستان ۱۳۹۹، جمشید شارمهد در دوبی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران دستگیر و به ایران منتقل شد. محاکمه او با اتهامات سنگین از جمله «افساد فیالارض» و «محاربه» و به اتهام طراحی و هدایت چندین عملیات تروریستی برگزار شد. در نهایت، دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی وی را به اعدام محکوم کرد.
محاکمه جمشید شارمهد: اتهامات و روند قضایی
جمشید شارمهد، مدیر رادیو تندر و از اعضای اصلی انجمن پادشاهی ایران، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی محاکمه شد. اتهام اصلی او «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» عنوان شد که در نهایت، منجر به صدور حکم اعدام برای وی شد. دادگاه انقلاب اسلامی تهران در تاریخ ۲ اسفند ۱۴۰۱، حکم اعدام را به اتهام افساد فیالارض صادر کرد و این حکم در ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط دیوان عالی کشور نیز تأیید شد.
فهرست اتهامات و اقدامات منسوب به شارمهد
اتهامات وارده به شارمهد، عمدتاً حول محور طراحی و هدایت عملیاتهای تروریستی علیه افراد و اماکن مختلف در ایران متمرکز بوده و شامل موارد زیر میشود:
- بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز در ۲۴ فروردین ۱۳۸۷، که منجر به کشته شدن ۱۴ نفر و مجروح شدن بیش از ۳۰۰ نفر شد.
- انفجار در دکل صدا و سیمای شیراز، و انفجار بمب صوتی در پالایشگاه آبدانان ایلام و آتشسوزی پالایشگاه شاهرود.
- طراحی و ساخت بمب جهت انفجار در کتابخانه و حوزه علمیه سید محمدرضا گلپایگانی در قم که منجر به آتشسوزی هتل جهان در تهران شد.
- افشای اطلاعات طبقهبندیشده موشکی سپاه پاسداران و ارتباط با افسران اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل.
- برنامهریزی جهت ترور و بمبگذاری در مکانهای مختلف از جمله سرکنسولگری روسیه در رشت، مصلی نماز جمعه رشت، حرم حضرت فاطمه معصومه در قم، و حوزه علمیه امامزاده شاه فیض در شیراز.
- انفجار در آرامگاه روحالله خمینی که منجر به مرگ یکی از کارکنان به نام بیژن عباسی شد.
- طراحی برای مسمومسازی آب شرب قم و برنامهریزی برای انجام عملیات تروریستی در مجلس شورای اسلامی و وزارت امور خارجه.
- ارتباط با نیروهای خارجی و دریافت حمایت مالی به میزان ۳۰ هزار دلار برای اجرای این اقدامات.
- سایر اتهامات از جمله برنامهریزی برای سرقتهای مسلحانه، اقدامات تروریستی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و تلاش برای انفجار در حوزه علمیه عبدالعظیم حسنی در شهرری.
پایان راه و واکنشها
جمشید شارمهد در تاریخ ۷ آبان ۱۴۰۳ اعدام شد. اعدام وی بازتابهای گستردهای در رسانههای بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری داشت. خانوادهاش این اتهامات را رد کردند و اقدامات جمهوری اسلامی را نقض حقوق بشر خواندند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰