بیماریهای واژن؛ این علائم نگرانکننده هستند؟
برترینها: اگر بعضی وقتها نگران این میشوید که آیا وضعیت واژنتان طبیعی است یا نه بدانید که تنها نیستید. کارشناسان و پزشکان میگویند درست همان طور که هیچ دو انسانی کاملا شبیه هم نیستند، هر واژنی نیز شرایط منحصربفرد خودش را دارد. هیچکس توصیه نمیکند نگرانیها یا سوالهایی را که در مورد وضعیت واژنتان برایتان
برترینها: اگر بعضی وقتها نگران این میشوید که آیا وضعیت واژنتان طبیعی است یا نه بدانید که تنها نیستید. کارشناسان و پزشکان میگویند درست همان طور که هیچ دو انسانی کاملا شبیه هم نیستند، هر واژنی نیز شرایط منحصربفرد خودش را دارد.
هیچکس توصیه نمیکند نگرانیها یا سوالهایی را که در مورد وضعیت واژنتان برایتان مطرح میشود پیگیری نکنید یا به پزشک مراجعه نکنید، اما یک سری از علائم وجود دارند که به گفتهی پزشکان در خیلی از خانمها ایجاد نگرانی و استرس میکنند در حالی که کاملا طبیعیاند و شما نیز به عنوان یک خانم، بد نیست که نسبت به آنها مطلع باشید.
لابیا شکلها و اندازههای گوناگونی دارد
وقتی این سوال مطرح میشود که «آیا واژن من غیر طبیعی است؟» یا «یک واژن نرمال چه شکلی باید باشد؟»، خیلی از افراد دچار نگرانیهایی در مورد بخش بیرونی اندام تناسلی خود پیدا میکنند و بزرگی لابیا مینور مسئلهای نسبتا شایع است. لابیا مینور یا لابیای داخلی، دو لایه پوست در هر سمت دهانه واژن است که بین لابیا ماژور قرار دارد. لابیا مینور از نظر رنگ و اندازه در بین افراد متفاوت، مختلف است. لابیا مینور از کلیتوریس به سمت پایین در هر دو طرف دهانه واژن کشیده شده است. لابیا مینور را نباید با لابیا ماژور اشتباه بگیرید؛ لابیا ماژور یا لابیای بیرونی دو لایه پوستی است که از تپه ونوس روی استخوان شرمگاهی تا ناحیه پرینه ادامه دارد. وظیفه آنها پوشش دهی و محافظت از ساختارهای حساس و داخلی مانند دهانه واژن، لابیا مینورا و کلیتوریس است.
هم لابیا مینور و هم لابیا ماژور میتوانند اندازههای گوناگونی داشته باشند و حتما باید به خاطر داشته باشید که هرگز این ویژگیهای بدن خود را با هیچکس دیگر مقایسه نکنید.
اندازه طبیعی لابیا مینور چقدر است؟
به طور رسمی و علمی، اندازه مشخصی برای لبههای کوچک واژن ذکر نشده است. اندازه لابیاهای مینور بین انسانهای مختلف متفاوت است و این مورد، به سن، ژنتیک، مسائل هورمونی و بارداریهای متعدد وابسته است.
با این حال از نظر پزشکی، چنانچه لابیاهای مینور باعث آزار و اذیت شخص حین انجام فعالیتهای ورزشی مانند دوچرخه سواری، شنا و دویدن شود و یا با جلوگیری از خروج ترشحات واژن، موجب عفونتهای واژینال شود، غیرطبیعی محسوب شده و باید فرد جهت انجام عمل لابیاپلاستی اقدام کند.
لابیاپلاستی یک عمل جراحی برای کوتاه کردن طول لابیاست که اغلب به دلایل پزشکی توصیه نمیشود. یعنی اگر لابیای شما سبب ناراحتیهایی برایتان میشود باید با پزشکتان مشورت کنید.
از نظر زیبایی هم تعریف خاصی برای اندازه طبیعی لابیامینور وجود ندارد با این حال بسیاری از خانمهایی که متقاضی عملهای زیبایی واژن هستند میخواهند با کوتاه کردن لبههای کوچک واژن، ظاهری زیباتر داشته باشند.
رنگ لابیا با رنگ سایر قسمتهای بخش بیرونی اندام تناسلیتان (والوا) فرق دارد
اندام تناسلی شما لزوما نباید به رنگ سایر قسمتهای بدنتان باشد و بخشهای خاصی از اندام تناسلیتان مانند لابیا مینور و لابیا ماژور، حتی ممکن است رنگهای متفاوتی با سایر قسمتهای بیرونی اندام تناسلیتان داشته باشند.
ضمنا رنگ بخش بیرونی اندام تناسلی در طول زندگی تغییر میکند و میتواند در طیف صورتی تا قهوهای و یا حتی سیاه قرار بگیرد و این مسئله خصوصا در مورد لابیا کاملا طبیعی است. اما شما باید متوجه هر گونه تغییر رنگ ناگهانی مانند قرمزی یا التهاب در این ناحیهی حساس باشید، چون ممکن است نشاندهندهی حساسیت یا عفونت باشد که نیاز به مراجعهی فوری به پزشک دارد.
مقدار مناسبی از ترشحات واژینال که طی ماه تغییر میکند
وجود کمی رطوبت در واژن بسیار خوب است. ترشحات واژینال کمک میکنند واژن تمیز بماند و ضمنا این اتفاق میتواند بخشی از روان کنندگی طبیعی حین رابطه جنسی باشد که شرایط بسیار بهتری فراهم میکند.
ترشحات واژینال شما طی ماه ممکن است از چیزی شبیه سفیده تخم مرغ مانند به یک ترشحاتی غلیظتر تغییر کنند. این تغییرات در بافت و رنگ ترشحات بستگی به چند عامل دارد، مثلا اینکه در چه زمانی از سیکل قاعدگی و تخمک گذاریتان هستید، آیا قرص ضد بارداری مصرف میکنید و فعالیت جنسیتان در چه حدی است.
ترشحات واژینال شما تا زمانی که به شکلی نباشند که تا به حال هرگز نداشتهاید موردی برای نگرانی ندارند. ترشحاتی که ناگهان شبیه پنیر کاتج شوند میتوانند نشاندهندهی یک عفونت قارچی باشند و ترشحاتی که به خاکستری یا سبز بزنند یا بوی غیرمعمول داشته باشند میتوانند علامت چیزی مانند واژینوز باکتریال یا عفونت کلامیدا باشند. این علائم خصوصا اگر همراه با خارش و سوزش باشند باید به آنها توجه کرده و به پزشک مراجعه کنید.
برآمدگی یا جوشی که گاهی روی واژن یا بخش بیرونی ناحیه تناسلی ظاهر میشود
اگر در ناحیه تناسلی خود جوش یا برآمدگی دیدید نترسید. غدد متعددی مانند غدد تعریق و غده بارتولین در اطراف واژن قرار دارند و گاهی این غدد ممکن است مسدود شده و کیستهایی ایجاد کنند که میتواند دردناک یا بدون درد باشد. علتهای معمول دیگری نیز میتوانند وجود داشته باشند، مثلا بریدگی هنگام شیو کردن و یا موهای زیرپوستی که معمولا در قسمت تا خوردگی بین پاها و ناحیه واژن و روی پوست بالای کلیتوریس بروز میکنند.
این برآمدگیها غیر معمول نیستند و خودشان ظاهر و ناپدید میشوند. واژن از جهت ابتلا به جوش و آکنه بسیار شبیه صورتتان است. البته برخی از برآمدگیهای ناحیه تناسلی علامتی از دیگر عوارض هستند که نیاز به درمان دارند مانند HPV و تبخال تناسلی. اگر برآمدگی ناحیه تناسلیتان دردناک است، به صورت خوشهای ظاهر شده، تاول دارد یا به هر دلیل دیگری نگرانتان میکند باید به پزشک مراجعه کنید.
بوی خاص
واژن باید بوی واژن بدهد! بوی بدن شما خاص خودتان است و واژن نیز بخشی از بدنتان است که بوی خاص خودش را دارد. اما اگر متوجه تغییری در بوی معمول واژنتان شدید که شبیه گندیدگی بود باید به پزشک مراجعه کنید، چون ممکن است دچار عفونت باکتریایی واژن شده باشید.
پزشکان و کارشناسان توصیه میکنند از محصولات خوشبو کنندهی واژن استفاده نکنید، چون میتوانند تحریک کننده بوده و سطح pH واژن را تغییر بدهند و منجر به عفونت بشوند.
دفع لختههای بزرگ خون در زمان پریود
دیدن لختههای خون در زمان پریود کاملا طبیعی است. این لختهها اساسا زمانی به وجود میآیند که خون با سرعت زیادی از بدن خارج میشود. این اتفاق معمولا در خونریزیهای سنگین پریود روی میدهد.
هرچند دفع لخته خون در پریود نرمال است، اما اگر خونریزی پریودتان آن قدر سنگین است که پد و تامپونتان در عرض یک ساعت اشباع از خون میشود باید این مسئله را جدی بگیرید، چون ممکن است دچار عارضهای به نام منوراژی شده باشید (خونریزی زیاد پریود).
حین رابطه جنسی واژنتان آن اندازه که باید مرطوب نمیشود
واژن شما به طور طبیعی و به دلیل یک سری از مکانیسمهای بسیار جالب بیولوژیکی در زمان فعالیت جنسی، مرطوب میشود. اما گاهی به کمک نیاز دارید و اگر واژنتان آن اندازه که باید مرطوب نمیشود، به این علت نیست که مشکلی دارید. دلیل کاهش روان کننده واژن میتواند تغییرات ناشی از سن باشد که خشکی واژینال ایجاد میکند.
یادتان باشد که اگر از کاندوم استفاده میکنید، لوبریکانتهای گیاهی میتوانند لاتکس را نازک و غیرمطمئن کنند، بنابراین بهتر است سراغ لوبریکانتهای بر پایهی سیلیکون یا آب بروید.
تغییراتی در موهای ناحیه تناسلی
موهای ناحیهی تناسلی هم مانند موهای سرتان با افزایش سن تغییراتی میکنند و این عجیب نیست که موهای این ناحیه نیز خاکستری رنگ شوند یا از جهت بافت تغییر کنند. ضمنا ممکن است بخشی از موهای ناحیه تناسلیتان کم شود و از بین برود. علت دقیق این امر هنور مشخص نیست، اما این احتمال وجود دارد که مربوط به تغییراتی در استروژن باشد. وقتی وارد دوران یائسگی میشوید، هورمونهایی در بدنتان کاهش مییابند. اول استروژن را از دست میدهید، اما تخمدانها هنوز مقداری تستوسترون تولید میکنند.
اگر متوجه شدید موهای ناحیه تناسلیتان ناگهان از جهت الگوی رشد تغییر کردهاند یا ریزش موی این قسمت از بدنتان مرتبط با یائسگی نیست، بهتر است این موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. عوارضی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک، یک اختلال هورمونی یا بیماریهای تیروئید مانند کم کاری تیروئید ممکن است علت این امر باشند که نیاز به درمان دارند.
خونریزی قهوهای رنگ در پریود
اگر متوجه ترشحات قهوهای رنگ قبل یا دقیقا بعد از پریودتان شده باشید شاید تعجب کنید. این ترشحات قهوهای رنگ مربوط به خونی هستند که اکسید شدهاند. اکسیداسیون یک پروسهی شیمیایی است که خون در معرض اکسیژن قرار گرفته و تغییر رنگ میدهد. خونی که در ابتدا یا پایان سیکل قاعدگیتان ترشح میشود به سنگینی خونریزی خود پریودتان نیست و کمی بیشتر در کانال واژینالتان باقی میماند و فرصت زیادی برای ترکیب شدن با اکسیژن دارد.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :بیماری زنان ، بیماری های واژن ، سلامت زنان ، مشکلات زنان ، واژن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰