به گزارش هوشمند نیوز،متن پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت روز بینالمللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم به این شرح است:
ایستادن در کنار بازماندگان تروریسم به اندازه ایستادن در مقابل تروریستها ضروری است چرا که از دست دادن یک عزیز، در حادثهای تروریستی بیشتر از هر نوع فقدان دیگری، روح بازماندگان را آزرده میکند، درد آنها عمیقتر است؛ آنها بیعدالتی، قساوت و توحش را بیهیچ واسطهای تجربه میکنند؛ نزدیکان آنها بیهیچ منطقی فقط برای ایجاد ترس و باجخواهی، دیگر در میان آنها نیستند. به همین دلیل ادای احترام به شما، بودن در کنار شما و سخن گفتن درباره این درد عمیق و مشترک وظیفهای ارزشمند است.
امروز که برای ادای احترام به قربانیان تروریسم در کنار هم جمع شدهایم، لازم است تا به مسؤولیت سنگین بازماندگان تروریسم توجه کنیم. بازماندگانی که خشمی بزرگ از این بیعدالتی در دل دارند و درعینحال میخواهند این خشم از بیعدالتی را به کاری بزرگ برای مقابله با تکرار این حوادث تبدیل کنند. انجام این کار مهم همچون تحمل این درد مشترک، بهتنهایی میسر نیست بلکه عزمی جهانی را میطلبد.
جمهوری اسلامی ایران بهعنوان کشوری که از ابتدای تأسیس همواره هدف شکلهای مختلف تروریسم سیاسی و اقتصادی بوده است، اینک با تجربهای گرانبار در کنار همه بازماندگان تروریسم ایستاده است. تجربهای که به قیمت از دست دادن بهترین انسانهای این سرزمین بهدستآمده است. ما بیش از هر کشور دیگری در نبرد شجاعت با جبونی شهید دادهایم. داغ شهادت سردار سلیمانی که به اعتراف دشمنانش هم قدرتمندانه در مقابل تروریسم ایستادگی کرد و طومار داعشی ها را در هم پیچید، دردی است که هیچگاه در دل بازماندگان این ترور تسکین نخواهد یافت. ترور دانشمندان هستهای، ترور مهندس فخری زاده و ترور هزاران انسان آزادهای که برای دنیایی بهتر و عزتمندانهتر تلاش میکردند یک ملت بزرگ مانند ایران را «بازمانده تروریسم» کرده است. به همین دلیل شاید ما بیش از هر کشور دیگری بتوانیم راههای التیام این درد را بازگو کنیم. راههایی که با چهار دهه مقاومت بهخوبی آموختهایم. ما توانستهایم این نکته را ثابت کنیم که دو معضل همزاد یعنی تروریسم و افراط گری، نتیجه طبیعی ناکارآمدی وضعیت کنونی بینالمللی و بهویژه تحولات اخیر است. این دو معضل نه به منطقه مشخصی از جهان محدود میشود و نه مختص دین و مذهب خاصی است.
هیچ انسان آزادهای نمیتواند وضعیت کنونی غرب آسیا را ببیند و نقش سیاستمداران ماجراجو و بیتدبیر را در ایجاد این وضعیت انکار کند یا نادیده انگارد. سیاستمدارانی که بهراحتی آتش جنگ در این منطقه را روشن میکنند، مستعدترین محیط برای رشد افراطگرایی را فراهم میکنند و به وقت شعلهور شدن آتش، بدون مسؤولیتپذیری محل حادثه را ترک میکنند و بیهیچ شرمساری درباره دستاوردهای خود سخنرانی میکنند. امروز دیگر جامعه مدنی کشورهای غربی هم بهخوبی دریافتهاند که ماجراجوییهای نظامی آمریکا و برخی کشورهای غربی در منطقه ما زمینهساز ظهور و یورش گروههای تروریستی مانند داعش و جبهه النصره و زنجیرهای از خشونتهای کاملاً بیسابقه، بیرحمانه و وحشیانه آنها در همسایگی ما شده است.
جمهوری اسلامی ایران هم در روز بینالمللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم و هم در دیگر روزهای سال، مصمم به ساختن جهانی عاری از خشونت است جهانی که در آن مردم سرنوشتشان را تعیین کنند و هیچ ملتی ملعبه جاهطلبیهای و بیتدبیریهای کشور دیگری نباشد. ما ایرانیها چهرههای مختلف تروریسم را دیدهایم و بهخوبی دریافتهایم که مهمترین برگ برنده عاملان تروریسم از بین بردن امید است، امید به اینکه ما توان ساختن آیندهای بهتر و امنتر را داریم بنابراین با حفظ این امید، می توانیم در مقابل تروریسم و افراط گرایی بایستیم.
یاد همه شهدای مقابله با تروریسم و قربانیان تروریسم همواره در دل ما زنده خواهد بود.
310 310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰