ظاهرا انسداد داراییهای ملی افغانستان در آمریکا به بهانه عدم شناسائی طالبان و اعمال تحریمهای سنگین اقتصادی علیه کابل، برای آزار مردم افغانستان، کافی نبوده و با کارشکنی آمریکا، بانک جهانی نیز از آزادکردن 500 میلیون دلار افغانستان خودداری کرده است. مقامات بانک جهانی تنها قول داده اند که 280 میلیون دلار برای کمک های بشردوستانه به افغانها اختصاص دهند که چگونگی اجرایی شدن این وعده نیز مشخص نیست.
آمریکا به بهانه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، تحریمهایی را علیه طالبان وضع کرده که آثار منفی آن بطور مستقیم مردم افغانستان را هدف قرار داده است. این در حالی است که کمکهای بشردوستانه برای جلوگیری از آسیب به مردم باید از تحریم های بین المللی، مستثنی باشد.
امروز مردم افغانستان در بحرانیترین وضعیت معیشتی و رفاهی در طول ۴۰ سال گذشته بسر می برند و گزارشهای نهادهای بین المللی حکایت از وخامت وضعیت میلیون ها نفر از مردم این کشور دارند. پیش بینی می شود در صورت عدم ارسال کمک های جهانی، میلیون ها افغان و بخصوص کودکان جان خود را از دست بدهند. رسانه های داخلی افغانستان خبر از افزایش چشمگیر موارد فروش کُلیه به دلیل فقر و بیکاری در مناطق مختلف افغانستان می دهند و آگهی های فروش اعضای بدن در خیابان های افغانستان نصب شده است.
بر اساس گزارش انجمن حفاظت از کودکان، افغانستان در زمره ۱۰ کشور خطرناک برای کودکان است و شمار کودکانی که به غذای کافی دسترسی ندارند، به ۳/۳ میلیون نفر افزایش یافته و در زمستان ۱۴ میلیون کودک با گرسنگی شدید مواجه خواهند شد.
تردیدی نیست که بخش زیادی از این وضعیت، به دلیل ناکارآمدی گروه طالبان است اما نمی توان به این بهانه، همانند آمریکا نسبت به وقوع فاجعه انسانی در افغانستان بی تفاوت بود.
قرار است یکشنبه 28 آذر نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در مورد افغانستان در اسلام آباد پایتخت پاکستان برگزار شود. در این نشست علاوه بر وزیران خارجه کشورهای عضو همکاریهای اسلامی، از نمایندگان کشورهایی مثل روسیه، چین، اتحادیه اروپا ، آمریکا و انگلیس و همچنین نهادهای کمکرسان بین المللی نیز دعوت شده است. هدف از برگزاری این نشست، بررسی بحران اقتصادی و وضعیت دشوار انسانی در افغانستان و چگونگی حمایت از مردم این کشور است. پیشگامی سازمان همکاری اسلامی برای ترغیب جامعه جهانی برای کمک به افغانستان اقدامی مثبت و سازنده است و کمک کشورهای مسلمان می تواند مردم افغانستان را حداقل بطور موقت از وضعیت فعلی خارج سازد.
در عین حال باید مراقب بود که موضوع اصلی این اجلاس یعنی کمک به مردم افغانستان، تحت الشعاع موضوع شناسایی حاکمیت طالبان قرار نگیرد. جلب کمک های منطقه ای و جهانی برای مهار بحران انسانی جاری در افغانستان باید هدف اصلی اجلاس اسلام آباد باشد و موضوع شناسایی دولت نوبنیاد طالبان که هدف برخی از اعضای سازمان همکاری اسلامی است، نباید در اولویت برنامه های اجلاس قرار گیرد.
جمهوری اسلامی ایران که در طول تاریخ همواره حامی مردم افغانستان و شریک غم وشادی آنان بوده نیز در این مقطع وظیفه سنگینی دارد. نمایندگان ایران در این اجلاس می توانند طی رایزنی با دیگر کشورهای مسلمان و دوست، آنان را نسبت به کمک های حداکثری و سریع به مردم افغانستان متقاعد ساخته و طرح های اجرایی خود را در این رابطه مطرح کرده و به تصویب برسانند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰