عزیز تقیزاده، شهردار محلات ۱۷ آبانماه در مراسم رونمایی این فرش گل گفت: بر اساس برنامهریزی شهرداری و شورای اسلامی در سال ۱۴۰۲ با هدف برندسازی برای شهر محلات با استفاده از ظرفیتهای عمومی شهر نسبت به انجام اقداماتی مبادرت شد.
وی با بیان اینکه هدف از برندسازی، ارزشگذاری مکانی برای شهر است، ادامه داد: باید برنامهریزیها به سمتی باشد که با شناسایی پتانسیلها، شهر از ساختار معمول خود خارج شود. شهر محلات در مطالعات راهبردی به عنوان یک شهر گردشگری با محوریت اقتصاد گل معرفی شده است. وظیفه شهرداری این است که تمام تواناییهای خود را برای تقویت این صنعت که محور اصلی گردشگری شهر است، به کار گیرد.
وی افزود: برندسازی تاثیرگذارترین فعالیت فرهنگی و اجتماعی برای تقویت پشتوانههای اقتصادی یک شهر است. شهرداری محلات بر اقتصاد شهر با محوریت گل تاکید دارد. نگاه پروژه محور به شهر، تنها به توسعه فیزیکی شهر خواهد انجامید اما نگاه اجتماعی به شهر موجب توسعه زیستپذیری شهر خواهد شد که توسعه همهجانبه شهر را به همراه خواهد داشت.
شهردار محلات گفت: امیدواریم پس از این از پتانسیلهای شهر به منظور تقویت مهماننوازی شهر استفاده شود. حضور گردشگران به عنوان مهمانان شهر موجب تقویت گردشگری شهر شده و تقویت اقتصادی شهر را به همراه خواهد داشت.
وی اظهار کرد: تقویت اقتصادی شهر موجب بالا رفتن قدرت چانه زنی و پایداری اقتصاد شهر و در نهایت بهبود شرایط زیست پذیری شهر خواهد شد. شهرداری محلات شعار “محلات، پایتخت گل ایران، شهر زندگی، شهر مهمان نواز” را سرلوحه کار خود قرار خواهد داد.
تقیزاده افزود: بودجه پیش بینی شده برای اجرای فرش گل حدود ۱۵۰ میلیون تومان بوده است و مساحت فرش نسبت به سالهای گذشته از ۸۰۰ مترمربع به ۱۱۵۰ مترمربع افزایش پیدا کرده است. حدود ۴۰۰ هزار سرگل در اجرای آن استفاده شده و بیش از ۱۰ روز زمان برای اجرای آن صرف شده است.
حجتالاسلام مهدی ربانی، امام جمعه محلات نیز در این مراسم گفت: گیاهان و به ویژه گلها یکی از مظاهر زیبایی الهی هستند. محلات از دیرباز از ظرفیت بسیار بالایی در پرورش گل برخوردار بوده است. پرورش گل یک کار هنری و صنعتی ستودنی است و زیبایی آرامش بخشی فراهم کرده است. تجربه چندین ساله در تولید گل در کنار تحقیقات علمی که پژوهشکده در تولید ارقام جدید به کار میگیرد، جایگاه بالایی به این حرفه بخشیده است.
غلامعلی ابراهیمی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه کشور نیز در این مراسم گفت: هدف تولیدکنندگان گل و گیاه شهرستان محلات توسعه صادرات است چرا که رونق صادرات موجب توسعه اقتصاد کشور خواهد شد. به همین دلیل تولید کنندگان گل و گیاه محلات همواره نگاه ملی به موضوع تولید داشتهاند.
محمد صالحی، رئیس شورای اسلامی شهر محلات نیز در حاشیه این مراسم در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد، ایجاد نشاط اجتماعی و استفاده از مشارکت مردم در امور شهری، برندسازی و ایجاد نماد در شهر محلات است که از نظر شورا و شهرداری، یکی از اصول مدیریت شهری به شمار میرود. شناساندن بیش از پیش محلات به عنوان پایتخت گل ایران به هموطنان، از دیگر اهداف برگزاری این فرش گل است.
وی با اشاره به اهمیت رویدادهای اینچنینی در ترویج فرهنگ اجتماعی در شهر، ادامه داد: اگرچه محلات سالانه شاهد برگزاری رویدادهای مختلف مرتبط با گل است اما فرش گل ابزاری برای معرفی یکی از ظرفیتهای ویژه محلات به عنوان مهد تولید گل کشور است. در تلاش هستیم تا در نهایت این فرش سرگل به نام شهر محلات به ثبت ملی برسد.
در این مراسم و با حضور مدیر رکوردهای ملی ایران، گواهینامه ثبت فرش سرگل محلات به عنوان بزرگترین فرش سرگل کشور در رکوردهای ملی ایران به شهردار محلات تحویل داده شد. همچنین گواهینامه ثبت رویداد فرش سرگل در تقویم رویدادهای گردشگری ایران در سطح استانی به رییس شورای شهر محلات تحویل داده شد.
به گزارش ایسنا، ششمین فرش سرگل شهر محلات که از نظر مساحت بزرگترین فرش سرگل آسیا محسوب میشود، در فضایی به مساحت ۱۱۵۰ مترمربع و با استفاده از حدود ۴۰۰ هزار شاخه گل شامل داوودی و رز در رنگهای مختلف در زمین چمن مصنوعی بوستان سلامت این شهر اجرا شده است. این فرش گل که به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر محلات با همکاری شرکت تعاونی گل و گیاه محلات از ۱۷ الی ۱۹ آبانماه از ساعت ۹ الی ۱۹ پذیرای بازدیدکنندگان است.
همزمان با برگزاری این فرش گل، نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلات در 14 غرفه که با همکاری شهرداری، شورای اسلامی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محلات در ورودی بوستان سلامت برقرار شده، با حضور مرزبان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افتتاح شد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰