به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، در حالی بورس تهران در ارتفاع دو میلیون واحدی مانده است که پیش از این نه فقط کارشناسان که مقامات دولتی نیز بورس تهران را جایگاه مناسبی برای سرمایهگذاری میدانستند.
اقتصاد دستوری و اتحاذ تصمیماتی ناهمسو با بورس مهمترین دلیل ریزش این بازار تلقی میشود. بورس تهران در حالی دستخوش ریزش جدی است که از تورم نیز عقب مانده و هنوز عقبماندگی تاریخی خود نسبت به ارز و سایر بازارها را نیز جبران نکرده است.
بیشتر بخوانید:
اتفاق هشدار دهنده در اقتصاد ایران/ مدیران باید جسارت تصمیمگیری داشته باشند
چرا دستمزد ۱۳ میلیون تومان نشد؟ / خدایی: کارگران را در منگنه گذاشتند
بورس تهران در بهمن ماه سال گذشته نیز به واسطه اتخاذ تصمیماتی از سوی شورای رقابت در خصوص عرضه خودرو ، باریزش گسترده روبروشد. این بار اما متهم ردیف اول مصوبه اخیر دولت در حوزه نرخ خوراک است . بسیاری از سهامداران معتقدند بورس تهران گروگان تصمیم جدید دولت در حوزه نرخ خوراک پتروپالایشیهاست.
اصرار سیاستگذار بر افزایش نرخ خوراک و سوخت گاز پتروپالایشیها، از سوی کارشناسان مهمترین دلیل ریزش بورس اعلام شده است. نکته اینجاست که این دست تصمیمات خلقالساعه، ریسک سیستماتیکی را به بورس تحمیل میکند.
بسیاری معتقدند ترس از اتخاذ تصمیمات مشابه برای سایر صنایع نیز منتفی نیست و این دست تصمیمات همچنان ممکن است بورس را به محاق ببرد.
به این ترتیب شاخص کل بورس تهران بخش زیادی از راه رفته هفته گذشته را در سه روز ابتدایی هفته جاری پس گرفته است. فاصله گرفتن شاخص کل از مرز کریدور ۲.۲ میلیونی خود به معنی سختتر شدن بازگشت جهشگونه قیمت سهام است.
سرمایهها فرار کردند
در روز دوشنبه خروج پول سنگینی از بازار اتفاق افتاد بررسیها نشان میدهد حقیقیها در روز دوشنبه نوزدهم تیرماه ۸۵۰ میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند.
کارشناسان بر این اعتقادند خروج پول بالاتر از پانصد تا ۶۰۰ میلیارد وضعیت بازار خوب نیست. دیروز ارزش معاملات خرد ۶۳۰۰ میلیارد تومان بود که در مقایسه با روز یکشنبه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت. احتمالا طی روزهای آینده به دلیل متوقف شدن تعدادی از نمادها که مجمع برگزار می کنند، ارزش معاملات کمتر از این هم بشود و شاید برای رشد ارزش معاملات باید منتظر پایان تیرماه ماند.
روز سهشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای ششمین روز متوالی منفی شد و هزار و ۶۹۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به دیروز تقریبا دو برابر و معادل ۹۸ درصد افزایش یافته است.
به این ترتیب در بیستمین روز تیرماه نیز بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی حکایت از خروج سنگین سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد.
لازم به توضیح است در معاملات روز سهشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲، شاخص بورس تهران ۳۰ هزار و ۱۶۱ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و تا سطح ۲ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۳۷۳ واحد پایین آمد.
در جریان معاملات روز میانی هفته سوم تیرماه ۱۵۷ نماد در رنج منفی بین دو تا سه درصد به کار خود پایان دادند. به طور کلی تقریبا نیمی از سهمهای بازار در بازه صفر تا منفی سه درصد قرار گرفتند. این موضوع نشان از آن دارد که بازار در شرایط فعلی سهام ارزنده را شناسایی کرده است اما انگیزه کافی برای خرید وجود ندارد.
بورس تهران حالا در محدوده کف مقاومتی قرار رگفته و براوردها نشان میدهد عقبنشینی بیشتر شاخص میتواند بازگشت به رشد را در آینده با دشواریهایی روبرو کند.
۲۲۳۲۲۳
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰