بررسی نهایی پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد در سال آینده

ایسنا/لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: اجلاس نهایی یونسکو تیر ماه سال آینده برگزار و پرونده ثبت جهانی غارهای پیش از تاریخ و مجموعه فلک‌الافلاک دره خرم‌آباد مورد بررسی نهایی قرار خواهد گرفت. عطا حسن‌پور امروز یکم آذرماه در نشست تخصصی میراث فرهنگی با حضور سفرا و شهرداران کشورهای مختلف بیان

کد خبر : 523597
تاریخ انتشار : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۵:۴۶
بررسی نهایی پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد در سال آینده



ایسنا/لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: اجلاس نهایی یونسکو تیر ماه سال آینده برگزار و پرونده ثبت جهانی غارهای پیش از تاریخ و مجموعه فلک‌الافلاک دره خرم‌آباد مورد بررسی نهایی قرار خواهد گرفت.

عطا حسن‌پور امروز یکم آذرماه در نشست تخصصی میراث فرهنگی با حضور سفرا و شهرداران کشورهای مختلف بیان کرد: یکی از نظریه‌های مهم مهاجرت در بین انسان شناسان جهان می‌گوید خرم‌آباد زیستگاه بشر بوده و انسان برای ادامه حیات نیاز به یک سری مولفه‌ها همچون مولفه‌های زیست محیطی بود که مورد بحث ما هستند.

وی اضافه کرد: از ۶۳ هزار سال پیش تاکنون هیچگاه انسان این دره را ترک نکرده و این همان تعامل انسان با محیط زیست را نشان می‌دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: اگر جایی را می‌شناسید که هفت غار و یک صخره تاریخی در کنار هم دارد و تبدیل به یک شهر با سابقه ۵۰۰۰ سال شهرنشینی شده و سکونت ۶۳ هزار ساله داشته باشد به ما معرفی کنید.

وی مهمترین دلیل ماندگاری انسان در دره کهن خرم آباد را مسئله آب دانست و افزود: شهر خرم آباد از دو بخش شامل بافت سنتی و بافت جدید و نوین تشکیل شده، دوران اشکانیان و ساسانیان شالوده این شهر است؛ بافت شهر به گونه‌ای بوده که دسترسی آسان به آب داشته که نمونه آن نهری به نام نهر ناصری بوده که در دوران قاجار این اسم بر روی نهر نهاده شده اما اصل نهر مربوط به دوره ساسانی بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان  اضافه کرد: این رشته حیاتی برای بافت قدیم شهر محسوب می‌شد تا بتواند شهر به یک زندگی فرهنگی و حیاتی خود ادامه دهد.

وی گفت: هم‌اکنون بافت قدیمی شهر خرم‌آباد ۸۰ هکتار مساحت دارد که تحت عنوان بافت ناکارآمد است اما میراث فرهنگی آن را بافت طلایی می‌داند؛ تمام شکل‌گیری بافت قدیم براساس عبور نهرها و قنات بوده که متاسفانه با توسعه شهری و ساخت منازل این شریان خشک و حیات آن پایان یافته و مرگ بافت را رقم زده است.

وی گفت: توقع نیست با آب این بافت را احیا کنیم اما حفظ این بافت و قسمت‌های تاریخی آن برابر است با توسعه پایدار بافت طلایی شهر خرم‌آباد که می‌تواند مفید و موثر باشد.

حسن‌پور یادآور شد: اجلاس نهایی یونسکو تیر ماه سال آینده برگزار و پرونده ثبت جهانی غارهای پیش از تاریخ و مجموعه فلک‌الافلاک دره خرم‌آباد مورد بررسی نهایی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.