در روزهای گرم تابستانی آب تنی یکی از تفریحات دلچسب است و به همین منظور هر ساله شاهد حضور تعداد زیادی از مسافران و گردشگران از سراسر کشور عزیزمان در شهر زیبای ساحلی بندرانزلی هستیم.
مسافرینی که با طی کیلومترها مسیر وقتی تن به آب می زنند خستگی راه را به در میکنند و لحظات به یاد ماندنی در دفتر خاطرات سفر برایشان به یادگار میماند.
این روزها اما باید توجه داشت “بی گدار به آب نزنیم” و خنکای آب دریا ما را از گرمای هوا و تابش بی امان خورشید غافل نکند.
صبحها تا قبل از تابش مستقیم آفتاب و عصرها نیز قدری صبر کنیم و هوا که به خنکی رفت وارد آب شویم و حتما قبل از تاریک شدن هوا، از آب بیرون بیاییم.
و چادرها را زیر آفتاب برپا نکنیم چون میتواند گرمای هوا را در خود نگه داشته و موجبات گرمازدگی را به ویژه برای کودکان و افراد با سن بالا فراهم کند.
ارایه خدمات هلال احمر بندرانزلی به گرمازدگی کنار ساحل
در همین رابطه کامبیز راحمیپور، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بندرانزلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از جمله عوارضی که گرمازدگی به همراه دارد میتوان کمبود خونرسانی به مغز و قلب، کاهش آب و املاح بدن از جمله پتاسیم، پرخاشگری و تغییر خلق و خو، تورم در مچ پا و عضلات، دردهای عضلانی و شکمی، کاهش فشار خون، بیقراری، اضطراب، گیجی و تشنج را عنوان کرد.
وی با بیان اینکه نیروهای هلال احمر از ابتدای آغاز طرح دریا تاکنون بیش از ۱۰ مورد گرمازدگی در ساحل را امدادرسانی کردند، افزود: افراد گرمازده حتماً باید موارد کمکهای اولیه را رعایت کنند.
راحمیپور با بیان اینکه اگر فرد هوشیار بود مایعات خنک بنوشد، تصریح کرد: نوشیدن آب و مایعات خنک یکی از این موارد است ولی باید توجه داشت مصرف این مایعات به یکباره نباشد تا مبادا موجب وارد شدن شوک به بدن فرد گرمازده شود بلکه باید در دفعات متعدد و آهسته باشد.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: در گرمازدگیهای شدید زیر گلو، زیر بغل و رانهای فرد گرمازده یخ استفاده میشود و پس از انجام اقدامات اولیه جهت تکمیل درمان و دریافت سرم جهت تامین آب کافی بدن به مراکز درمانی منتقل میشوند.
راحمیپور گفت: از جمله علائم گرمازدگی میتوان به بیحالی، عرق شدید، خشک شدن زبان، در موارد گرمازدگی شدید بدن رو به کبودی و سختی در تنفس میرود را می توان اشاره کرد البته این علائم در افراد با سنین مختلف می تواند متفاوت باشد.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: به مسافرین عزیزی که وارد شهر زیبای ساحلی شدند توصیه می شود در این روزهایی که شاهد گرمای شدید هوا هستیم از اسکان در چادرهایی که زیر آفتاب هستند پرهیز کنند زیرا چادرهایی که زیر آفتاب هستند و امکان جریان هوا در آنها وجود ندارد، گرمازدگی را تشدید می کنند.
چادرهای مسافرتی در نقاط پیشبینی شده برپا شود
شعبان جعفری، رئیس شورای اسلامی شهر بندر انزلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مسافرین عزیزی که برای تعطیلات به این شهر زیبای ساحلی سفر میکنند و استفاده از زیباییهای این شهرستان را در برنامه مسافرتی خود دارند جهت اسکان موقت از محلهای پیش بینی شده استفاده و از برپا کردن چادر در معابر عمومی خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه طبق بازدیدهای میدانی امسال از این نظر وضعیت خوبی داریم و مسافرین نیز در اسکان موقت و برپایی چادر در پارکها و مناطق پیش بینی شده موارد لازم را تا حد قابل توجهی رعایت کردند، افزود: گردشگرانی که قصد شبمانی در بندر انزلی دارند میتوانند از هتلها، مهمان پذیرها، خانه کاشانهها همچنین مراکز اقامتی مجوزدار در سطح شهر استفاده کنند.
جعفری گفت: در بندرانزلی طرح دریای شهرداری انتهای خیابان پاسداران جهت استفاده شهروندان و مسافران پیشبینی شده و امکانات آن از جمله آلاچیق، سرویسهای بهداشتی و فضای سبز مناسب در کنار دریا جهت استفاده فراهم است.
وی با بیان اینکه در ورودی شهر از سمت رشت نیز پارک آلا تی تی در نوروز امسال بازگشایی شد، افزود: این پارک دارای امکانات اسکان موقت از جمله آلاچیق و سرویس بهداشتی است و به فاصله کمی از آن، پارک جنگلی قرار دارد که چندین سال است مورد بهرهبرداری است، هم چنین پارک بادی در خیابان پاسداران نیز دارای خدمات اولیه بهداشتی برای مسافران است.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرانزلی با بیان اینکه مشاهده شده برخی اوقات گردشگران در نوار ساحلی اقدام به برپایی چادر کردند، تصریح کرد: مسافران در مکانهای تعریف شده می توانند اقدام به برپایی چادر کنند، ضمن این که در این روزها و با توجه به گرمی هوا، رعایت نکات ایمنی باید بسیار مورد توجه گردشگران باشد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰