بدهی: بیت کوین بازگشتی به پول بدون تابعیت نیست، بلکه اولین است
من به تازگی خواندن Debt: The First 5000 Years اثر انسان شناس دیوید گرابر را به پایان رسانده ام. این کتاب نگاهی به تاریخچه پول، بدهی و نحوه ارتباط آنها با ساختارهای اجتماعی از دریچه ای دارد که به شدت از خرد متعارف تفکر اقتصادی فاصله دارد. خرد متعارف تصویری از مردم ترسیم میکند که
من به تازگی خواندن Debt: The First 5000 Years اثر انسان شناس دیوید گرابر را به پایان رسانده ام. این کتاب نگاهی به تاریخچه پول، بدهی و نحوه ارتباط آنها با ساختارهای اجتماعی از دریچه ای دارد که به شدت از خرد متعارف تفکر اقتصادی فاصله دارد.
خرد متعارف تصویری از مردم ترسیم میکند که کالاها و خدمات را مستقیماً برای یکدیگر مبادله میکنند و پول به طور طبیعی در نتیجه مشکلات ذاتی این امر به وجود میآید. گرابر این روایت را با نگاهی به تاریخ انسانشناختی از بین میبرد. جوامع بدوی صرفاً منابع خود را آزادانه با یکدیگر به اشتراک میگذاشتند، در یک سبک زندگی جمعی زندگی میکردند، با مبادله کالایی به ندرت و تنها در چارچوب جوامع جداگانه که با یکدیگر تعامل دارند. هیچ نقشی در امور درونی جوامع اولیه نداشت.
پول، مانند پول کالایی، تنها در تعاملات نادر بین جمعی در فواصل دور مورد استفاده قرار گرفت. اقتصاد در مناطق محلی شروع به استفاده از چنین مکانیسم هایی برای مبادله نکرد. از اعتبار استفاده کردند. اعتباری که توسط دولت اداره و نظارت می شود، مانند سومر باستان. این سیستم از «اعتبارات» غیررسمی که افراد در هنگام به اشتراک گذاشتن منابع در جوامع ابتدایی تر در نظر می گرفتند، رشد کرد. اما توسط ساختار قدرت دولت و معابد سومر رسمیت یافت و حفظ شد. هیچ پولی در طول مبادلات دست به دست نمی شد، مردم به سادگی بدهی های ذخیره شده در معبد را ثبت می کردند و به طور دوره ای تعهدات خود را با کالاهای مصرفی واقعی تسویه می کردند.
بدهی قبل از ضرب سکه بود و توسط دولت ایجاد و حفظ شد. پول کالا بعداً آمد، دوباره توسط دولت ضرب و به گردش درآمد، زیرا تمدنهای مبتنی بر اعتماد در مقیاس بزرگ فروپاشیدند و جای خود را به دولتهای امپراتوری متخاصم دادند. بدهی و اعتبار در دوره زمانی جنگ دائمی و ارتش های سرگردان معنی چندانی ندارد، بدون هیچ اطمینانی، آنها هرگز پس از حرکت برای تسویه بدهی ها بازخواهند گشت.
از آن زمان، با ناهنجاری دوران مدرن و بانکهای مرکزی، جوامع بشری بین پول اعتباری مجازی و ضرب سکه در نوسان بودهاند، بسته به اینکه عصر آن زمان عمدتاً بر جنگ و فتح در مقیاس بزرگ پیشبینی میشد یا نه. همین الگوها در طول اعصار نیز تکرار شد، با ایجاد شبکههای اعتباری غیررسمی و محلی خود توسط مردم پس از سقوط امپراتوریهای بزرگ که از ضرب سکه استفاده میکردند، دولت به آرامی خود را وارد این شبکهها کرد تا میانجیگری کند، و ناگزیر با افزایش امپراتوریهای خشن، ضرب سکه بازگشت.
برتر، همانطور که به طور معمول آموزش داده می شود، هرگز در واقع بخشی از این روند توسعه پول نبود، و دولت همواره در شکل گیری سیستم های پولی و بازارها دخالت مستقیم داشت.
من مطمئن هستم که بسیاری از مردم به طور باورنکردنی با خواندن آن تحریک می شوند، اما مورد گرابر بسیار محکم است و به جای حدس و گمان، بر اساس شواهد واقعی تاریخی و مردم شناسی ساخته شده است. بهویژه این ایده که چارتالیسم مبنایی بسیار محکمتر از آن چیزی است که بسیاری در این فضا دوست دارند اعتراف کنند.
این در واقع بیت کوین را برای من عمیق تر می کند. بیت کوین به سادگی نیست بازگشت به یک پول بدون تابعیت، من فکر نمی کنم که پس از خواندن بدهی واقعاً وجود داشته باشد. بیت کوین است اولین پول بدون تابعیت همیشه وجود داشته باشد. برای من، این باعث میشود که آن دستاورد و تغییر تاریخی بزرگتر باشد.
صرف نظر از تمایلات اقتصادی شما، توصیه می کنم این کتاب را مطالعه کنید. این به شما فرصت زیادی برای فکر کردن در زمینه بیت کوین می دهد.
این مقاله یک بگیرید. نظرات بیان شده کاملاً متعلق به نویسنده است و لزوماً نظرات BTC Inc یا مجله Bitcoin را منعکس نمی کند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰