به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، دو بخش از پارچهای که دور یک مومیایی پیچیده شده و نوشته و نقاشیهایی از «کتاب مردگان» مصر باستان بر روی آن نقش بسته بود پس از مدتها به کمک تکنولوژی کنار یکدیگر قرار گرفتند.
«کتاب مردگان» به متونی گفته میشود که مصریان باستان از آن برای هدایت و راهنمایی کردن مردگان در دنیای پس از مرگ استفاده میکردند.
وقتی تصویری از نیمی از این پارچه ۲۳۰۰ ساله در پایگاه دادههای آنلاین موزه آثار تاریخی کلاسیک تیس دانشگاه کنتربری در نیوزیلند منتشر شد، تاریخدانان موسسه تحقیقاتی گتی در لسآنجلس با مشاهده این تصویر بلافاصله متوجه شدند نیمی دیگر از این پارچه در این موسسه نگهداری میشود.
«الیسون گریفیث»، کارشناس هنر مصری و استادیار دانشگاه کنتربری با انتشار بیانیهای اعلام کرد با وجود اینکه فضای خالی کوچکی بین این دو بخش وجود دارد اما تصاویر نقاشیشده و نوشتهها قابل تشخیص هستند.
بر روی هر دو بخش این پارچه متن و نوشتههای هیروگلیفی وجود دارند که صحنهها و طلسمهای «کتاب مردگان» را به تصویر کشیدهاند.
سنت استفاده از «کتاب مردگان» در قبر با حکاکی کتیبههایی آغاز شد که اواخر پادشاهی کهن مستقیما بر روی دیوار مقبره ثبت میشدند و در ابتدا فقط برای افراد سلطنتی که در سقاره دفن میشدند مورد استفاده قرار میگرفت.
با این حال با تغییر عقاید و مذهب، مصریان از «متون تابوتی» بر روی تابوتهای افراد غیرسلطنتی همچون اشرافزادگان مصر استفاده کردند. اما در دوران پادشاهی نوین، هر کسی که توانایی تهیه نسخهای از کتاب مردگان را داشت میتوانست از آن بر روی پاپیروس و پارچههایی که دور اجساد مومیاییشده پیچیده میشدند استفاده کند.
کارشناسان معتقدند نوشتن متون بر روی این پارچههایی که دور مومیایی پیچیده شده بودند کار آسانی نبوده است. در این پارچه نقاشیهایی از صحنههای آماده شدن برای زندگی پس از مرگ، پیشکش کردن یک گاو نر، مردانی که اشیائی را برای زندگی پس از مرگ جابهجا میکنند و … وجود دارد. برخی از تصاویر این پارچه در «کتاب مردگان» مشهور پاپیروسی که اکنون در موزه مصری تورین واقع در ایتالیا نگهداری میشود نیز وجود دارد.
وقتی دو تکه پارچه به صورت دیجیتالی در کنار یکدیگر قرار داده شدند نوار پارچهای بلندی را تشکیل دادند. البته این نوار پارچهای فقط یکی از چندین پارچه بلند و باریکی است که دور جسد مرد مومیاییشده پیچیده شده بود.
به گفته کارشناسان این پارچه دور جسد مردی به نام «پِتوسیریس» قرار داشته است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰