با مرگبارترین فانوس دریایی جهان آشنا شوید

فانوس دریایی خلیج جرویس برای جلوگیری از برخورد کشتی با صخره‌ها ساخته شد؛ اما به‌دلیل موقعیت مکانی اشتباهش باعث خرابی کشتی‌های بسیاری شد. نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۰۸/۰۱ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۹ به‌روزرسانی شده است. در شبه جزیره‌ای‌ در کنار دریای تاسمان در نزدیکی خلیج جرویس در جنوب استرالیا یک فانوس

کد خبر : 36227
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۵
با مرگبارترین فانوس دریایی جهان آشنا شوید


فانوس دریایی خلیج جرویس برای جلوگیری از برخورد کشتی با صخره‌ها ساخته شد؛ اما به‌دلیل موقعیت مکانی اشتباهش باعث خرابی کشتی‌های بسیاری شد.

نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۰۸/۰۱ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۹ به‌روزرسانی شده است.

در شبه جزیره‌ای‌ در کنار دریای تاسمان در نزدیکی خلیج جرویس در جنوب استرالیا یک فانوس دریایی قرار داشت که برای مدتی بیش از چهل سال فعال بود. موقعیت مکانی قرارگیری فانوس دریایی دماغه سنت جرج صحیح نبود و به همین علت باعث می‌شد کشتی‌های دریانوردان بی‌تجربه‌ای که سوار بر کشتی‌ها از این منطقه عبور می‌کردند، با راهنمایی اشتباه این فانوس دریایی به صخره‌های موجود در کف این خلیج برخورد کند و از بین برود.صخره‌های اطراف سنت جورج در جنوب خلیج جرویس صخره‌هایی بودند که اگر کشتی‌ها به آن‌ها برخورد می‌کرد، شدیدا آسیب می‌دید و از بین می‌رفت. به همین دلیل در اواسط قرن نوزدهم تصمیم گرفته شد که در ساحل این منطقه فانوس دریایی ساخته شود که از برخورد کشتی‌ها به این صخره‌ها جلوگیری کند.

در سال ۱۸۵۷ معماری به نام الکساندر داوسون و دستیارش میلینگتون شروع به جستجو برای یافتن یک مکان مناسب برای احداث یک فانوس دریایی در سنت جورج کردند. متأسفانه داوسون بیشتر علاقه‌مند بود مکان احداث را در جایی انتخاب کند که ساخت‌وساز راحت‌تر باشد؛ نه اینکه جایی باشد که امکان راهنمایی و مسیریابی بهتری به فانوس دریایی بدهد. وقتی تیم ارزیابی برای بررسی مکان انتخابی توسط داوسون رفتند، متوجه شدند مکان انتخابی از موقعیت‌های لازم در دریا، قابل دیدن نیست. آن‌ها همچنین نقشه‌هایی که داوسون و میلینگتون آماده کرده بودند را دیدند و گفتند به نظر می‌رسد حتی نمی‌توان گفت آیا این مکان انتخابی واقعا روی نقشه وجود دارد یا خیر. از طرفی اعضای تیم به این موضوع شک کردند که شاید داوسون مکان انتخابی را بر اساس نزدیکی به معدنی که قرار بود سنگ‌های لازم برای ساخت‌وساز را از آن تأمین کنند، انتخاب کرده است.

علی‌رغم تمام این کمبودها و ایراداتی که توسط تیم ارزیابی به مکان انتخابی وارد آمد، سرپرست تیم به‌دلیل نامعلومی مجوز ساخت فانوس دریایی در این مکان را صادر کرد. از زمان اتمام ساخت این فانوس دریایی، برای مدت چهل سال، تعداد بسیاری کشتی در این خلیج به صخره‌ها برخورد کرده و نابود شدند و مسئول همه‌ی آن‌ها هم موقعیت قرارگیری فانوس دریایی بود. چون این فانوس نه از جنوب خلیج و نه از شمال آن قابل دیدن نبود. در نهایت در سال ۱۸۹۹ این فانوس دریایی با یک فانوس دریایی دیگر با جهتی عمود بر فانوس اولیه و در موقعیت مناسب‌تری از ساحل، جایگزین شد.

ویرانه های فانوس دریایی ٰخلیج جرویس

با این وجود، حتی بعد از جایگزین کردن فانوس دریایی، باز هم فانوس اولیه مشکلات مسیریابی برای کشتی‌ها ایجاد می‌کرد. چون برج آن از ماسه براق ساخته شده بود و در شب‌های مهتابی می‌درخشید و باعث انحراف کشتی‌ها می‌شد. به همین دلیل در اوایل قرن بیستم ساختمان این فانوس را هم تخریب کردند.

البته فانوس دریایی سنت جورج تنها برای کشتی‌ها مشکل‌ساز و بدیُمن نبود، بلکه برای مسئولان آن که در ساختمان فانوس زندگی می‌کردند هم بد یمن بود. یکی از مسئولان فانوس دریایی در حال ماهیگیری غرق شد. دیگری در اثر ضربه‌ی اسب به سرش کشته شد. اما معروف‌ترین ماجرای این فانوس دریایی که بیشتر در موردش صحبت می‌شود، این است که دو دختر نوجوان در حال بازی با یک اسلحه‌ی گرم مسلح بودند که ناگهان اسلحه شلیک کرده و یکی از آن دو دختر کشته شده است.

فانوس دریایی سنت جورج به‌دلیل تاریخ غیر عادی‌اش، در حال حاضر جزو مناطق حفاظت شده است.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.