نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۹/۰۶/۱۹ منتشر شده و در تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۳۰ بهروزرسانی شده است.
اگر به تاریخ کشور مراکش نگاهی بیندازید؛ نام چهار پایتخت مختلف را برای این کشور خواهید دید. شهرهای فز، مراکش، رباط و مکنز، چهار پایتخت مراکش بودند که در طول تاریخ این سرزمین، نوبت پایتخت شدنشان فرا رسیده است. شهر مکنز (Meknes) که در این مطلب دربارهاش صحبت خواهیم کرد؛ جایی است که به پایتخت امپراتوری معروف بوده است. این شهر برای مدتی کوتاه بهعنوان پایتخت امپراتوری انتخاب شد. زمانی کوتاه در بازه سالهای ۱۶۷۳ تا ۱۷۲۷. از این شهر بهعنوان ورسای مراکشی یاد میشود. مکنز اکنون در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است.
مکنز از آن شهرهایی است که علاوه بر زیباییهای طبیعی، دیدنیهای تاریخی پرتعدادی را میتوانیم داخلش پیدا کنیم. همراه ما باشید تا در تازهترین قسمت از تورهای مجازی، به مکنز سفر کنیم.
اولین زیستگاه شهر مکنز که با گسترش این شهر برپا شد، در قرن هشت میلادی شکل گرفت. این زیستگاه، کسباه (Kasbah) به معنی «دژ»، نام داشت. دو قرن بعد و با مهاجرت قوم میکنزا (Miknesa) به این منطقه، شهر مکنز شکل گرفت. در قرن ۱۱ میلادی و طی سالهای دوره «المروارید»، شهر مکنز به یک منطقه نظامی بزرگ تبدیل شد. در دوران «الاوایت (Alaouite)» مکنز پایتخت کشور مراکش اعلام شد. یکی از سلاطین این دوران از امپراتوری مراکش، سلطان ملا اسماعیل، مکنز را به یک شهر بزرگ، مهم و زیبا تبدیل کرد. شهری که با ساختمانهای بزرگ و نفسگیرش، با معماری بهخصوصش در دنیا شناخته شد.
مکنز هم مثل اکثر شهرهای مراکش، به دو قسمت تاریخی (مدینه) و مدرن تقسیم میشود. ملا اسماعیل ابن شریف بهمنظور دفاع از این شهر در مقابل بربرها، به فاصله ۱۰ کیلومتر مربع پیرامون قسمت مدینه مکنز، دیوارهایی را به طول ۱۰ کیلومتر ایجاد کرد. این دیوارها، دروازههایی داشتند که با نام «بابالمنصور» شناخته میشدند. بابالمنصور، زیباترین دروازههای موجود در کشور مراکش است.
میدان الهدلیم قلب منطقه مدینه شهر مکنز را شکل میدهد. در دوران سلاطین مراکشی، این میدان محل انجام شدن مهمترین اتفاقات شهر بود؛ اتفاقاتی مثل اعلامیهها و حتی اعدامها!
منطقه لالا آودا (Lalla Aouda) یکی دیگر از مناطق معروف مکنز است که با مسجد بزرگ و معروفش شناخته میشود. ملا اسماعیل ابن شریف در زمانهای پایان زندگانی خود، دستور داد تا این بنا ساخته شود و بدین ترتیب بود که منطقه نامبرده، نهتنها آرامگاه ملا اسماعیل بلکه یکی از نقاط درخشان تاریخ معماری اسلامی است. حیات این منطقه با موزائیک، فرش، درخت و موارد بیشتر، شکل گرفته و زیباییهای موجود در آن، توریستها را به خود خیر میکند.
نزدیک لالا اودا و آرامگاه ملا اسماعیل، یک ساختمان بزرگ و پیچیده دیگر با نام کوبت الخیاطین وجود دارد. این ساختمان جایی است که در آن، ملا اسماعیل با فرستادگان کشورهای خارجی ملاقات میکرد. دقیقا زیر این بنا، یک زندان مخوف قرار داشت.
در مرزهای جنوبی مدینه مکنز، مجتمع هری اس-سوسانی (Heri es-Souani) قرار گرفته است. حدود ۱/۴ هکتار از زمینهای این منطقه را اسطبلها و آبنماهای مختلف تشکیل دادهاند. اسطبلهایی که در آنها ۱۲ هزار اسب و شتر قرار میگرفت. این روزها، این منطقه به مانند جنگلی از ستونها است چراکه سقف آن با گذر زمان از بین رفته و حالا یک سری ستون برجای مانده است.
صحرای چبی (Chebbi) یکی از مهمترین نقاط دیدنی و توریستی مراکز و شهر مکنز است. این منطقه به بزرگی ۲۲ کیلومتر مربع، همیشه بازدیدکنندگان بهخصوص خودش را داشته است. تلماسههای بزرگ و کوچک پرتعدادی را میتوان در این منطقه پیدا کرد که برخی از آنها با ارتفاع ۱۵۰ متری خود باعث شگفتی گردشگران میشوند! در ادامه و از طریق بخش ابتدایی مطلب میتوانید به شهر مکنز در مراکش سفر کنید. کجارو روزانه مطالب مختلفی را با محوریت تورهای مجازی و سفرهای تصویری منتشر میکند. اگر به این جنس از مطالب علاقهمند هستید، بازدید روزانه را از کجارو فراموش نکنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰