بازگشایی آبراهه‌های تخت جمشید مقابل گردشگران نوروزی

ایسنا/فارس طی مراسمی و همزمان با ایام نوروز ۱۴۰۳, آبراهه‌های ۲۵۰۰ ساله تخت جمشید مقابل گردشگران بازگشایی شد. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس امروز، ۸ فروردین در حاشیه این مراسم گفت: آبراهه‌های دو هزار و ۵۰۰ ساله به‌عنوان جاذبه جدید گردشگری در مجموعه جهانی تخت جمشید برای بازدید مسافران نوروزی و بازدیدکنندگان

کد خبر : 478897
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
بازگشایی آبراهه‌های تخت جمشید مقابل گردشگران نوروزی



ایسنا/فارس طی مراسمی و همزمان با ایام نوروز ۱۴۰۳, آبراهه‌های ۲۵۰۰ ساله تخت جمشید مقابل گردشگران بازگشایی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس امروز، ۸ فروردین در حاشیه این مراسم گفت: آبراهه‌های دو هزار و ۵۰۰ ساله به‌عنوان جاذبه جدید گردشگری در مجموعه جهانی تخت جمشید برای بازدید مسافران نوروزی و بازدیدکنندگان این مجموعه گشایش یافت.

محمد ثابت اقلیدی گفت: بخش ورودی و خروجی آبراهه‌های مجموعه جهانی تخت جمشید مقابل گردشگران بازگشایی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: این آبراهه‌ها از آثار شاخص و منحصربه‌فرد در مجموعه جهانی تخت جمشید به شمار می‌رود که قدمتشان به دوره هخامنشی می‌رسد و درواقع بازگشایی آن جاذبه جدیدی در این مجموعه خواهد بود.

وی گفت: آبراهه‌های تخت جمشید به طول یک هزار و ۸۰۰ متر در زیر تمام کاخ‌های تخت جمشید و در عمق بین ۳ تا ۵ متری در دل صخره‌های سنگی زیر تخت جمشید کنده‌شده‌اند.

ثابت اقلیدی افزود: بخشی از این آبراهه‌ها با بلوک‌های سنگی تمام تراش در ابعاد مختلف و ارتفاع و پهنای داخلی آبراهه‌ها به پهنای یک متر تا بلندای یک تا ۳ متر در بخش های شمالی جنوبی شرقی و غربی تختگاه ۱۲ هکتاری تخت جمشید قرار دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با بیان اینکه همه این آبراهه‌ها در دوره هخامنشی ایجاد شده‌اند، افزود: کاوش این آبراهه‌ها از حدود ۸۵ سال پیش تا به امروز ادامه دارد و هرساله لایروبی می‌شوند.

ثابت اقلیدی افزود: هدایت آب‌های سطحی و پشت‌بام بناهای هخامنشی به‌ویژه در زمان بارندگی به بیرون از تختگاه تخت جمشید از مهم‌ترین کارکرد این آبراهه‌ها است.

وی با بیان اینکه فرضیه‌هایی هم وجود دارد که آب شرب از این آبراهه‌ها به‌طرف تختگاه هدایت می‌شده است، افزود: آب درون این آبراهه‌ها در تمام طول سال جاری بوده است و دسترسی به آب شرب روزانه از طریق همین پلکان ورودی واقع در بخش شرقی کاخ تختگاه وجود داشته است که این نظام سنتی دسترسی به آب در نظام شهرنشینی ایرانی بعد از دوره هخامنشی هم در شهرهای ایران تداوم پیدا می‌کند که رایج‌ترین آن در شهر یزد داریم.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.