سایت تخصصی هاروارد هلت به نقل از دکتر “دیپاکال. باث، محقق و متخصص قلب و عروق بیمارستان “بریگام و زنان” در دانشکده پزشکی هاروارد، اهمیت این اعداد را توضیح داده است:
فشار خون – کمتر از ۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه: فشار خون بالا آسیب به رگهای خونی را تسریع میکند و باعث ایجاد تصلب شرائین (آترواسکلروز) میشود. این امر زمینه را برای حمله قلبی آماده میکند. در نهایت، فشار خون بالا خطر سکته مغزی را به دلیل انسداد یا ترکیدن رگ خونی در مغز افزایش میدهد.
کلسترول LDL – کمتر از ۱۰۰ میلیگرم در دسیلیتر: آزمایش کلسترول (یا پروفایل لیپیدی) اعداد زیادی را نشان میدهد. پزشکان معمولا بیشتر نگران کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) هستند، ذراتی که حدود دوسوم کلسترول خون را تشکیل میدهند. ذرات اضافی LDL در داخل دیواره شریان قرار میگیرند، توسط گلبولهای سفید خون غرق میشوند و سلولهای مملو از چربی را تشکیل میدهند که باعث آترواسکلروز میشود.
تریگلیسیرید – کمتر از ۱۵۰ میلیگرم در دسیلیتر: تریگلیسیرید شاید کمتر از کلسترول شناخته شده باشد. تریگلیسیرید رایجترین شکل چربی در جریان خون است. در واقع کالری اضافی، الکل و قندی که بدن نمیتواند استفاده کند به تریگلیسیرید تبدیل و در سلولهای چربی ذخیره میشود. مانند کلسترول LDL بالا، مقادیر بالای تریگلیسیرید نیز با خطر بالاتر حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است.
قند خون – کمتر از ۱۰۰ میلیگرم در دسیلیتر: سطح بالای قند خون به دیواره رگهای خونی آسیب میرساند و باعث میشود قند (گلوکز) به LDL بچسبد. این امر احتمال اکسید شدن LDL را بیشتر میکند؛ عامل دیگری که باعث افزایش خطر آترواسکلروز میشود. قند اضافی در خون همچنین باعث چسبندگی پلاکتها میشود، بنابراین احتمال تشکیل لخته و حمله قلبی افزایش مییابد.
دور کمر – هرچقدر عدد آن کمتر باشد، شما سالمتر هستید: هرچند به طورکلی، دور کمتر زنان باید کمتر از ۸۹ و دور کمر مردان باید کمتر از ۱۰۱ سانتیمتر باشد. چربی احشایی هورمونهایی را ترشح میکند که باعث ایجاد التهاب و خطر بروز تصلب شرایین میشود.
بنابر گزارش دویچه وله، توصیههای جهانی برای بهبود هر پنج معیار سلامت قلب شامل این موارد است:
– پیروی از یک رژیم غذایی سالم و گیاهی
– ورزش منظم (حداقل ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط مانند پیادهروی در بیشتر روزها)
– ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه
– مدیریت استرس
بیشتر بخوانید:
۴۷۲۳۳
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰