آپارتمانهای بالای ۱۰۰ متر تحت تاثیر کسادی معاملات مسکن در شهر تهران دچار رکود در رکود شدهاند. اگرچه به لحاظ فاصله گرفتن توان طرف تقاضا با سطح عمومی قیمتها در بازار مسکن، واحدهای متوسط و کوچک متراژ، کممشتری هستند اما آپارتمانهای با متراژ بیش از ۱۰۰ متر گرفتار وضعیت بدون مشتری شدهاند.
مرداد امسال از ۷۸۲۵ معامله مسکن در تهران، سهم آپارتمانهای بالای ۱۰۰ متر ۲۲۳۵ فقره و واحدهای بالای ۲۰۰ متر فقط ۱۶۶ فقره بود. این نشان میدهد شانس فروش واحدهای بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر در مقایسه با آپارتمانهای کوچکتر تقریبا یک به سه است. بررسیها گویای آن است حدود ۶۵ درصد واحدهای عرضه شده به بازار مسکن شهر تهران را خانههای با متراژ بیش از ۱۰۰ متر تشکیل دادهاند. این در حالی است که مردادماه امسال رتبه اول از نظر تعداد معاملات قطعی به خانههای ۶۰ تا ۷۰ متر تعلق داشت و آپارتمانهای ۵۰ تا ۶۰ متر در جایگاه دوم قرار داشتند.
واحدهای مسکونی بالای ۱۰۰ متر در مردادماه امسال تنها ۲۸ درصد از معاملات مسکن شهر تهران را به خود اختصاص دادند و سهم واحدهای بالای ۲۰۰ متر فقط ۲.۱ درصد بود.
از سوی دیگر شکاف ایجاد شده بین قیمت مسکن با توان طرف تقاضا باعث کاهش دائمی معاملات واحدهای نوساز و افزایش خرید و فروش آپارتمانهای قدیمی شده است. مرداد امسال واحدهای با عمر بنای بیش از ۲۰ سال ۲۱ درصد قراردادهای خرید و فروش مسکن در شهر تهران را در بر گرفتند؛ در حالی که سال گذشته سهم این آپارتمانها از کل معاملات ۱۱ درصد و سال ۱۳۹۲ به میزان ۵.۸ درصد بود.
به دلیل فشار تقاضایی که برای واحدهای کوچک و متوسط وجود دارد، همچنین کسادی معاملات واحدهای بزرگ متراژ، قیمت هر متر مربع از آپارتمانهای کوچک، بیش از خانههای بزرگ متراژ است.
طبق اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت هر متر خانه در مردادماه ۱۴۰۱ در شهر تهران ۴۲.۷ میلیون تومان در هر متر مربع بود که در مقایسه با ماه گذشته ۲.۵ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۸ درصد افزایش نشان میدهد.
اما بازار مسکن در سال جاری پس از رونق نسبی در ماههای اردیبهشت و خرداد، از ابتدای تیرماه به تدریج با افت معاملات مواجه شد. مرداد امسال ۷۸۲۵ فقره خرید و فروش مسکن در تهران انجام شد؛ در حالی که خردادماه معاملات ۱۳ هزار و ۸۷۴ فقره بود که نشان می دهد خرید و فروش ملک در تهران تقریبا نصف شده است. بر این اساس سرعت رشد ماهیانه قیمت نیز در مقایسه با دو ماه قبل تقریبا به یک چهارم رسیده است.
یک کارشناس بازار مسکن معتقد است که در نیمه دوم سال بازار به نسبت آرامتری را شاهد خواهیم بود. رامین گوران درباره پیشبینی بازار مسکن در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ به ایسنا گفت: معتقدم در شش ماهه دوم سال،تورم چندانی در بازار مسکن رخ نمیدهد؛ زیرا اتفاقاتی که میتوانست منجر به رشد قیمتها شود مثل افزایش قیمت نهادههای ساختمانی و دستمزدها اتفاق افتاده است. تنها مولفهای که میتواند در بازار مسکن تاثیر بگذارد هجوم یکباره بورسبازان و بخر و بفروشها است که با توجه به رکود معاملات مصرفی بعید به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید:
۲۱۷ ۲۵۶
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰