ایمپلنت سینه پس از سرطان
برترینها: ایمپلنت سینه پس از سرطان (سیلیکون یا سالین)، راهی مناسب برای بازسازی شکل سینه پس از عمل ماستکتومی است (ماستکتومی، جراحی برداشتن کل بافت سینه است. ماستکتومی به عنوان نوعی جراحی برای درمان یا جلوگیری از سرطان سینه در نظر گرفته میشود). در برخی موارد، بعد از عمل لامپکتومی نیز ممکن است ایمپلنت سینه
برترینها: ایمپلنت سینه پس از سرطان (سیلیکون یا سالین)، راهی مناسب برای بازسازی شکل سینه پس از عمل ماستکتومی است (ماستکتومی، جراحی برداشتن کل بافت سینه است. ماستکتومی به عنوان نوعی جراحی برای درمان یا جلوگیری از سرطان سینه در نظر گرفته میشود). در برخی موارد، بعد از عمل لامپکتومی نیز ممکن است ایمپلنت سینه انجام شود (جراحی حفظ پستان یا لامپکتومی سینه برای خارج کردن توده سرطانی سینه به کار گرفته میشود. در این عمل سینه حفظ شده، اما احتمال بازگشت سرطان تغییر نمیکند). هدف از ایمپلنت سینه پس از سرطان، افزودن حجم به سینهی بازسازی شده است، اما همزمان ممکن است کارهایی مانند تغییر سایز سینه یا فُرم سینهی جدید، و تقویت سینهی مقابل برای هماهنگ کردن سایز نیز انجام شود. مثلا شاید شما انتخاب کنید که لیفت سینه، کاهش حجم سینه و یا افزایش سایز سینه روی سینهی دیگر انجام دهید تا سینههایتان متقارن شوند.
مراحل انجام ایمپلنت سینه پس از سرطان
مرحله اول
- یک بافت سیلیکونی موقت (تیشو اکسپندر) وارد ناحیهی سینه میشود
- این بافت سیلیکونی طی مراجعات مکرر به مطب پزشک، بازتر میشود تا بافت سینه کشیده شود
- در روز عمل پزشک جراح، تیشو اکسپندر را با ایمپلنت دائمی جایگزین میکند
مرحله دوم
- اگر شما آناتومی درستی داشته باشید و کاندید مناسبی محسوب شوید، ایمپلنت فورا و بدون مرحلهی جاگذاری تیشو اکسپندر وارد بافت سینه خواهد شد.
یک نکتهی مهم در مورد ایمپلنت سینه پس از سرطان
سینهی بازسازی شدهی شما احتمالا حس سینهی طبیعیتان را نخواهد داشت، زیرا جایگزین شده است. شما همیشه خط برشهایی قابل مشاهده روی سینهتان خواهید داشت که هم از بازسازی سینه و هم از عمل ماستکتومی ناشی میشوند.
آیا ایمپلنت سینه پس از سرطان، گزینهی خوبی برای شماست؟
ایمپلنت سینه پس از سرطان انتخاب خوبی برای شماست اگر:
- میتوانید با تشخیص سرطان و درمان آن به خوبی کنار بیایید
- بیماری خاص دیگری ندارید که در التیامتان اختلالی ایجاد کند
- چشم اندازی مثبت و هدفی واقع گرایانه برای بازیابی سینهتان دارید
هر چند بیشتر خانمهایی که ماستکتومی انجام دادهاند واجد شرایط ایمپلنت سینه پس از سرطان هستند، اما عواملی وجود دارد که میتواند مانع ایمپلنت سینه پس از سرطان شود. این مسائل طی جلسهی مشاوره با جراح پلاستیک با شما مطرح خواهد شد.
ایمپلنت سینه پس از سرطان به چه دلایلی ممکن است نیاز به تعویض یا ترمیم داشته باشد؟
ایمپلنت سینه پس از سرطان؛ آسیب ساختاری
بیشتر خانمها طی ده سال اول بعد از ایمپلنت سینه پس از سرطان یا همان بازسازی سینه، پارگی یا نشت ایمپلنت سینه را تجربه نخواهند کرد. اما این اتفاق ممکن است خیلی زود بعد از جاگذاری ایمپلنت سینه پس از سرطان یا هر زمان دیگری رخ بدهد. خوشبختانه برای حل این مسئله، راهکارهایی وجود دارد.
عموما در این شرایط توصیه میشود ایمپلنت آسیب دیده تعویض شده یا از نوع دیگری بازسازی سینه بر اساس الویتهای فرد، هدفها و وضعیت سلامتی او استفاده شود.
اگر ایمپلنت سینه پس از سرطان انجام دادهاید باید هر سال از جهت سلامت سینه و علائم آسیب ایمپلنت بررسی و معاینه شوید. سازمان غذا و داروی آمریکا در حال حاضر توصیه میکند زنانی که ایمپلنت سینه دارند، در سه سال اول هر ساله و سپس هر دو سال یک بار، ام آر آی سینه انجام دهند.
ایمپلنت سینه پس از سرطان؛ بافت اسکار ممکن است ایمپلنت را حرکت بدهد یا سبب ناراحتی بشود
بافت اسکار میتواند به مرور زمان در اطراف یک ایمپلنت، ضخیم و کلفت بشود. این اتفاق معمولا بعد از رادیوتراپی روی میدهد. بافت اسکاری که ضخیم شده میتواند احساس ناراحتی ایجاد کرده و باعث شود حس کنید ایملنت به شما فشار میآورد. همچنین ممکن است بافت اسکار، ایمپلنت را به سمت بالا یا به سینه فشار داده و یا باعث شود سینههایتام نامتقارن به نظر برسند.
در صورتی که ایمپلنت سینه پس از سرطان با ضخیم شدن بافت اسکار همراه باشد، عمل جراحی برای برداشتن بافت اسکار یا ترمیم آن احتمالا به تسکین احساس ناراحتی و متقارن کردن ظاهر سینهها کمک مینماید.
ایمپلنت سینه پس از سرطان؛ تغییرات آناتومی، شُل شدن پوست و انقباض عضله میتواند سبب تغییر یا حرکت ایمپلنت شود
پوست و بافت حمایت کننده به مرور زمان، خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهند. این تغییرات باعث میشوند جاذبه زمین راحتتر بتواند سینه را به سمت پایین بکشد و در نتیجه افتادگی سینه و گاهی عدم تقارن ایجاد شود. این مسئله خصوصا در زنانی دیده میشود که عمل بازسازی سینه را در یکی از سینهها انجام دادهاند.
عوارض جانبی درمانهای سرطان و تغییراتی در سبک زندگی نیز میتوانند سبب تغییر یا حرکت ایمپلنت سینه شوند. عوامل گفته شده میتوانند فُرم و تقارن سینهها بعد از ایمپلنت سینه پس از سرطان را نیز تغییر بدهند.
ایمپلنتها معمولا در زیر عضلهی اصلی سینه جاگذاری میشوند. بعضی از خانمها ممکن است با حرکت عضله سینه، حرکت قابل توجه ایمپلنت یا احساس ناراحتی را تجربه کنند. یک عمل جراحی ثانویه میتواند برای جاگذاری ایمپلنت در جلوی عضله سینه انجام شود.
نتیجهای که از ایمپلنت سینه پس از سرطان میگیرید، تا حدود زیادی به این بستگی دارد که عمل ماستکتومی روی یک سینه انجام شده باشد یا هر دو سینه. ضمنا شکل و حجم ایمپلنت نیز تاثیر گذار است.
بهترین زمان برای ایمپلنت سینه پس از سرطان چه زمانی است؟
زمان ترمیم سینه یا ایمپلمت سینه پس از سرطان به گسترش بیماری سرطان سینه و نوع عمل انجام شده برای بیمار و همچنین نیاز یا عدم نیاز بیمار به انجام درمانهای اضافی مانند رادیوتراپی بستگی دارد. مثلا در بیماری که تمام سینهاش برداشته شده و غدد لنفاوی زیر بغل نیز درگیر بودهاند، پس از عمل نیاز به رادیوتراپی یا پرتو درمانی است، لذا ترجیح داده میشود که ابتدا درمانها به طور کامل انجام شود و پس از مدتی که اثرات اشعه روی پوست از بین رفت، بازسازی پستان یا ایمپلنت سینه پس از سرطان صورت بگیرد.
آیا بازسازی سینه یا ایمپلنت سینه در خانمهایی که سالها از عمل ماستکتومیشان میگذرد نیز قابل انجام است؟
بله، بسیاری از بیماران در ابتدا که مبتلا به سرطان سینه میشوند، به دلیل هراس از بیماری و افسردگی ناشی از آن به بازسازی فکر نمیکنند، ولی پس از مدتی که سلامتی کامل خود را باز مییابند و احساس میکنند که به زندگی طبیعی برگشتهاند، به فکر بازسازی میافتند. در این زمان نیز امکان ایمپلنت سینه پس از سرطان وجود دارد.
چند باور اشتباه در مورد ایمپلنت سینه پس از سرطان
باور اشتباه: عمل بازسازی سینه یا ایمپلنت سینه پس از سرطان عملی است که فقط یک بار باید انجام شود
واقعیت: ممکن است برای رسیدن به نتیجهای دلخواه و ایده آل به چند عمل جراحی نیاز داشته باشید. جراح پلاستیک بعد از ماستکتومی، با برداشتن عضلهای در سینه که طی ماستکتومی برداشته نشده، و انتقال آن مستقیما به زیر پوست، بافت سینه را بازسازی مینماید. سپس یک ایمپلنت سینه زیر این عضله قرار داده میشود. بافت یک سینهی طبیعی، روی عضله قرار دارد.
اولین عمل جراحی میتواند ماستکتومی و جاگذاری تیشو اکسپندر در زیر عضلات سینه باشد. سپس، پوست و عضلهی بیمار طی چند مرحله کشیده میشود تا جای خالی برای ایمپلنت باز شود. اکسپندرها، کیسههایی بادکنک مانند هستند که تدریجا باز و بزرگ میشوند تا به سایز مورد نظر برای بازسازی سینه برسند. عمل جراحی ثانویه شامل برداشتن اکسپندرها و قرار دادن ایمپلنت سینه میشود. عمل جراحی سوم نیز شامل بازسازی نوک سینه میشود. بازسازی نوک سینه زمانی است که جراح پلاستیک، با استفاده از بافتی که از بدن خودتان گرفته شده، برای سینه نوک میسازد. البته همه نیاز ندارند تمام مراحل را انجام بدهند.
باور اشتباه: بعد از جاگذاری ایمپلنت سینه پس از سرطان، ایمپلنت دائمی خواهد بود.
واقعیت: همهی ایمپلنتها در نهایت پاره میشوند؛ بنابراین ایمپلنت، طول عمر محدودی دارد که معمولا چیزی بین ۱۰ تا ۱۵ سال است. احتمال پارگی ایمپلنت تقریبا یک درصد در هر سال است، اما بعد از ۱۰ سال، این احتمال بیشتر خواهد شد. شما میتوانید انتظار داشته باشید ایمپلنتتان حدودا ۱۰ تا ۱۵ سال سالم باقی بماند. از آنجایی که یک زن همیشه هم نمیتواند احساس کند یا ببیند چه زمانی ایمپلنتهایش پاره شده، ممکن است هر دو سه سال یک بار به ام آر آی نیاز باشد تا هر گونه علامتی از بروز مشکل در ایمپلنتها بررسی شود.
همیشه توصیه میشود برای بررسی و پیگیری وضعیت ایمپلنتهای خود به طور منظم به جراحتان مراجعه کنید. علاوه بر پارگی، احتمال بروز سایر مشکلات نیز وجود دارد، مانند عفونت، انقباض کپسول، و یا حتی یک لنفومای نادر مرتبط با ایمپلنت که باید به طور دورهای توسط جراح ارزیابی شود.
باور اشتباه: اگر عمل بازسازی سینه یا ایمپلنت سینه پس از سرطان انجام دهید، تشخیص سرطان سینه در آینده دشوار خواهد بود
واقعیت: شواهدی وجود ندارد که نشان بدهد بازسازی سینه از هر نوعی، تشخیص سرطان را با اختلال روبرو میکند. بیماران باید طی سالهای باقی عمر خود به طور پیوسته تستهای تشخیصی و غربالگری را انجام بدهند، حتی اگر ماستکتومی شده باشند. ضمنا باید بدانید که بازسازی سینه یا ایمپلنت سینه پس از سرطان، مانعی بر سر راه درمانهای سرطان ایجاد نمیکند. پزشکان هرگز درمان سرطان را به خاطر بازسازی سینه به تاخیر نمیاندازند. یادتان نرود که هدف اصلی، درمان سرطان است؛ بنابراین بازسازی سینه هرگز نباید به به درمان سرطان الویت داشته باشد.
باور اشتباه: هر خانمی کاندید ایمپلنت سینه پس از سرطان نمیتواند باشد
واقعیت: فرقی نمیکند در چه مرحلهای هستید: طی کورسهای درمانیتان یا اینکه درمان را به پایان رساندهاید، بیشتر خانمها کاندید بازسازی سینه یا ایمپلنت سینه پس از سرطان هستند. حتی اگر شما برای عمل بازسازی سینه آمادگی نداشته باشید، باز هم باید جهت بررسی گزینههایی که دارید به جراح پلاستیک مراجعه کنید. ایمپلنت سینه پس از سرطان یا بازسازی سینه میتواند همزمان با ماستکتومی یا با تاخیر بعد از عمل انجام شود. بازسازی سینه یا ایمپلنت سینه پس از سرطان، بخشی از پروسهی درمان است.
باور اشتباه: ایمپلنت سینه پس از سرطان، تنها راه بازسازی سینه است
واقعیت: هر چند بیشتر خانمها واجد شرایط برای ایمپلنت سینه پس از سرطان هستند تا سینه را بازسازی کنند، اما روشهای دیگری نیز وجود دارد. علاوه بر ایمپلنت سینه پس از سرطان، راه دیگر، برداشتن بافت از قسمتی دیگر از بدن، مثلا شکم، باسن و یا کمر و استفاده از آن برای ساختن سینهای جدید است. راههای گوناگونی برای بازسازی سینه وجود دارد که هر یک طول مدت جراحی، طول مدت ریکاوری و نتیجهی خاص خود را دارند؛ بنابراین بیمار باید در مورد مناسبترین راه بازسازی سینه پس از سرطان با پزشک مشورت نماید.
دوره نقاهت بعد از بازسازی یا ایمپلنت سینه پس از سرطان چگونه است؟
دوره بازسازی سینه بعد از عمل برداشتن سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما به طور کلی، فرد باید بعد از انجام جراحی چند روزی را در بیمارستان سپری کند. افرادی که جراحی ترمیمی را از طریق روش برداشت بافت انجام دادهاند، دوره نقاهت طولانیتری را باید سپری کنند.
فرد تا ۲ ماه بعد از انجام جراحی قادر به انجام فعالیتهای روزانه و معمولی نخواهد بود. بعد از این مدت نیز فرد موارد زیر را تجربه خواهد کرد:
خستگی
درد، کبودی، تورم یا درد در سینهها و محلی که از آن جراح در طی عمل جراحی فلپ پوستی مانند شکم، کمر یا باسن، بافت مورد نیاز را برداشته است.
محدودیت در حرکت، مانند بالا بردن بازوها
فرد به دنبال عمل جراحی بعد از عمل برداشتن پستان به احتمال زیاد به بخیه و لوله تخلیه نیاز دارد.
در دوره بهبودی اولیه، پزشک احتمالا تعدادی داروی تسکین دهنده درد تجویز میکند که باید به صورت منظم استفاده شود. علاوه بر این، برای فرم دهی به سینهها فرد باید تا مدت زمان مشخصی از یک سینه بند مخصوص استفاده کند.
خطرات و عوارض بازسازی یا ایمپلنت سینه بعد از عمل ماستکتومی
مانند سایر عملهای جراحی، جراحی بازسازی سینه نیز بعد از عمل سرطان سینه زنان بدون عوارض نخواهد بود. خصوصا اگر توسط یک پزشک حاذق انجام نشود:
- خونریزی یا لخته شدن خون
- عفونت
- عوارض ناشی از بیهوشی
- تجمع مایعات در پستان یا محل اهداکننده بافت (برای جراحی فلپ پوست)
- عدم وجود حس در محل درمان
یکی از جراحیهای ترمیمی که بعد از بازسازی سینه بعد از سرطان و عمل ماستکتومی انجام میشود، تزریق چربی به سینه است. خصوصا اگر در حین جراحی، تعدادی حفره و فضای خالی ایجاد شده باشد. تزریق چربی احتمالا به صورت متوالی و در چندین جلسه انجام میشود؛ چرا که چربی تزریق شده از بدن خود فرد بوده و ممکن است مقدار اندکی از آن جذب بدن شخص شود.
منابع: brighamandwomens ، health.clevelandclinic ، pennmedicine
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :ایمپلنت سینه ، ایمپلنت سینه پس از سرطان ، بازسازی سینه پس از سرطان ، ترمیم سینه پس از سرطان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰