ایران به دنبال تحول در روابط فرهنگی با سایر کشورها

در نخستین هم‌اندیشی شهرهای جهانی ایران بر “ایجاد قرارگاه‌های فرهنگی به منظور ایجاد تحول در روابط فرهنگی با سایر کشورها و دفاع از تصویر واقعی ایران” تاکید شد. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست «هم‌اندیشی با شهرهای جهانی» با همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کمیسیون

کد خبر : 157356
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
ایران به دنبال تحول در روابط فرهنگی با سایر کشورها


در نخستین هم‌اندیشی شهرهای جهانی ایران بر “ایجاد قرارگاه‌های فرهنگی به منظور ایجاد تحول در روابط فرهنگی با سایر کشورها و دفاع از تصویر واقعی ایران” تاکید شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست «هم‌اندیشی با شهرهای جهانی» با همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور  ـ رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ـ، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، شهرداران شهرهای خلاق ایران و مدیران ارشد فرهنگی کشور، مدیران وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این سازمان، برگزار شد.

ایمانی‌پور با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، یادآور شد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مرکز دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۴ برای یکپارچه‌سازی فعالیت‌های فرهنگی و انسجام فعالیت‌های فرهنگی بین‌المللی ایران در خارج از کشور تأسیس شد تا تصویری روشن از فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی را به جهانیان عرضه کند.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: این سازمان از آغاز حیاتش تاکنون فراز و فرودهایی داشته است که ما تمام زحمات این سال‌ها را ارج می‌نهیم و باید برای تحقق دیپلماسی فرهنگی از ظرفیت‌های بالقوه، استفاده کنیم و رو به جلو قدم برداریم.

او به “نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه دیپلماسی فرهنگی و تأکید و فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، رییس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی در خصوص بازسازی انقلابی در ساختارهای فرهنگی و ایجاد تحول در عرصه امور بین‌المللی و فرهنگی” اشاره کرد و افزود: بر این اساس در نظر داریم تحولی را در روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ایجاد کنیم که در ابتدا، این تحول را از سازمان فرهنگ و ارتباطات شروع خواهیم کرد تا مدیریت امور فرهنگی ـ بین‌المللی از مدیریت سازمانی به مدیریت قرارگاهی تبدیل شود.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه گفت: در سطح سازمانی به دنبال این هستیم تا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را به عنوان قرارگاه مشترک فعالیت‌های فرهنگی بین‌المللی کشور معرفی کنیم و در سطح ملی، ظرفیت‌های موجود در استان‌ها و شهرها خصوصا جهان شهرها را برای پشتیبانی دیپلماسی فرهنگی و روابط فرهنگی ایران بسیج خواهیم کرد.

ایمانی‌پور با تشریح فعالیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دفاتر شهرهای مشهد و قم، بیان کرد: با هدف استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دیگر شهرها در تقویت و پشتیبانی رایزنی‌های فرهنگی منطقه، درصدد آن هستیم تا در برخی از شهرها که دارای ظرفیت بالایی در زمینه‌های ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و علمی هستند، دفاتر نمایندگی ایجاد کنیم.

او تاکید کرد: این سازمان علاوه‌بر استفاده از توانمندی‌های موجود در مرکز، به ظرفیت و پتانسیل‌های سایر شهرها و استان‌های کشور توجه جدی دارد و مایل به بهره‌گیری از حضور و مشارکت نمایندگان شهرهای خلاق است.

وی با تأکید بر این‌که خواهرخواندگی باعث رشد توسعه پایدار شهرها و ارتقاء تعاملات فرهنگی و بین‌المللی می‌شود، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می‌تواند بستر و زمینه‌های لازم برای ارتباطات شهری و خواهرخواندگی با همتایان خود، گفت‌وگوی مستقیم شهرداران با همتایان خود، اجرای فعالیت‌های پژوهشی و علمی، برگزاری نشست‌های مشترک و همایش‌های بین‌المللی بین شهرهای ایران و دیگر کشورها را ایجاد کند.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین گردشگری را یکی از حوزه‌های مهم اقتصاد فرهنگ دانست و بر ضرورت به‌کارگیری ظرفیت‌های استان‌ و شهرها و زمینه‌سازی همکاری و تعامل در حوزه فرهنگی ـ بین‌المللی تأکید کرد.

حجت‌الله ایوبی ـ دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران ـ با اشاره به اهمیت برگزاری نخستین مجمع هم‌اندیشی جهان شهرهای ایرانی گفت: یونسکو از سال ۲۰۰۴ میلادی به این نتیجه رسید که شهرها محور توسعه و قلب تپنده مسائل اقتصادی، اجتماعی، شهرسازی و در عین حال فرهنگ هستند و زمان طولانی طی شد تا دولتمردان دریافتند که کالای فرهنگی بخشی از کالاهای اساسی یک جامعه است.

او افزود: در واقع، بدون فرهنگ، جامعه قابل ارائه نیست. کالای فرهنگی می‌تواند اقتصاد و گردشگری یک کشور را متحول کند و امروز، صنایع خلاق به عنوان منبع مالی ارزشمند در دنیای امروز مطرح است.

ایوبی با اشاره به شبکه شهرهای خلاق یونسکو و شهرهای خلاق ایران گفت: شبکه شهرهای خلاق یونسکو برای ترویج همکاری میان شهرهایی به راه افتاد که از خلاقیت به عنوان عاملی راهبردی برای پیشرفت پایدار شهری استفاده کرده بودند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ادامه بیان کرد: شهرهای خلاق در ادبیات، موسیقی، فیلم و معماری خلاقیت دارند و سفیران فرهنگ ایرانی ـ اسلامی در دنیا هستند.

ایران به دنبال تحول در روابط فرهنگی با سایر کشورها

ایوبی افزود: شهرداران شهرهای خلاق باید ظرفیت‌های فرهنگ ایرانی ـ اسلامی در زمینه‌های مختلف نوروز، راه ابریشم، آداب و رسوم، گردشگری و … را به اقصی نقاط دنیا معرفی کنند.

او همچنین پیشنهاد داد: بسته‌ای با محتوای معرفی تاریخ، تمدن، فرهنگ و آداب و رسوم شهرهای ایران تهیه و با همکاری رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور توزیع شود.

علی‌اصغر شالبافیان‌ ـ معاون گردشگری وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ـ نیز در سخنانی گفت: گردشگری ابزار مؤثری برای دفاع از تصویر واقعی کشور است و همچنین می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال ایجاد کند.

او با اشاره به ظرفیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پیشبرد دیپلماسی فرهنگی، اظهار کرد: خوشبختانه رایزنان فرهنگی ایران و پایگاه‌هایی که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خارج از کشور مشغول به فعالیت هستند، می‌توانند به مثابه یک قرارگاه مردمی برای توسعه گردشگری باشند.

شالبافیان‌ گفت: تلاش ما بر این است تا انسجام‌بخشی در حوزه گردشگری در نهادهای ایرانی در خارج از کشور را داشته باشیم. رایزنان فرهنگی ایران به جهات موضوعی می‌توانند به عنوان نقطه ثقل محوری ایجاد این هماهنگی، عمل کنند.

او نقش کلیدی حوزه گردشگری در رشد و توسعه شهرها و معرفی داشته‌های فرهنگی ایران به جهانیان را یادآور شد و افزود: حوزه گردشگری در شناساندن داشته‌های فرهنگی ما در سراسر جهان نقش‌آفرینی خواهد کرد.

ایران به دنبال تحول در روابط فرهنگی با سایر کشورها

در ادامه این نشست، شهرداران، رؤسای شورای شهر و رابطان شهرهای خلاق شهرهایی همچون اصفهان، رشت، بندرعباس، سنندج، کرمانشاه، تهران، مشهد مقدس، شیراز، یزد، اراک، کاشان، بندرخمیر، هشتگرد، تبریز، لاهیجان، کرج، همدان، کرمان، کلاردشت  و … به ارائه نظرات خود در موضوع نشست پرداختند.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.