هرچند داشتن حال خوب به چیزهای دیگر مانند داشتن سلامتی، دوستان خوب، پول و… مربوط می شود اما برای اینکه در طول روز انرژی فراوان داشته باشید سعی کنید، تغییر کوچکی در برنامه غذایی تان بدهید و غذاهای مناسبی برای خوردن انتخاب کنید.
خوراکی ها و موادغذایی انرژی زا
آجیل:
بادام هندی، بادام زمینی و فندق دانه هایی سرشار از منیزیم هستند و نقش کلیدی در تبدیل قند به انرژی بازی می کنند. آنها همچنین مقدار قابل توجهی فیبر دارند که قند خون را در سطح متعادلی نگه می دارد و پروتئین درون آنها از گرسنگی جلوگیری می کند. به همین دلیل سعی کنید همیشه یک کیسه مخلوط از انواع مغزهای آجیل را با خود داشته باشید تا بتوانید انرژی خود را در طول روز حفظ کنید.
انگور سیاه:
انگور سیاه یک میوه فوق العاده برای کسب انرژی و نشاط است. هر ۱۰۰ گرم انگور حدود ۲۰۰ میلی گرم ویتامین C دارد. انگور سیاه منبع آنتی اکسیدان ها محسوب می شود و از پیری زودهنگام سلول ها جلوگیری کرده و به احیای سلولی کمک زیادی می کند.
عسل:
عسل ماده غذایی است که خاصیت آنتی باکتریال بالایی دارد و شما را از شر خستگی ناشی از ناخوشی های روزمره خلاص می کند. عسل سرشار از ویتامین های گروه ب مانند B۶،B۳ و B۹ است که برای سرحال شدن و تقسیم سلولی فوق العاده اند و موجب احیای سلول های بدن شده و نقش موثری در رفع خستگی دارد. یک قاشق سر پُر عسل برابری می کند با یک بطری نوشیدنی انرژی زا. عسل یک شیرین کننده طبیعی است که می تواند به سوخت مورد نیاز عضلات و ماهیچه های شما را تامین کند. شما می توانید برای داشتن جسم و ذهنی شاداب و پُر انرژی یک قاشق عسل را به ماست یا چای عصرانه خود اضافه کنید.
جعفری:
جعفری نوعی سبزی معطر خوشمزه و در دسترس است که ویتامین C فراوانی دارد. هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ۱۹۰ میلی گرم ویتامین C به بدن می رساند. جعفری برای کسب انرژی و نشاط بسیار مفید است.
زردچوبه:
این ادویه خوش آب و رنگ حاوی مقدار قابل توجهی کورکومین است، ماده ای که بر اساس تحقیقات انجام شده به افزایش قدرت حافظه، شبیه سازی ژن های عصبی و ساخت سلول های جدید مغز کمک می کند. علاوه بر این، با کاهش التهاب های مغز از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند. می توانید جعفری، بلغور، لیموترش و گوجه فرنگی خرد شده را با هم ترکیب کنید. پخت جعفری سبب می شود ویتامین های آن از بین برود.
گوشت:
گوشت بدون چربی گوساله، بوقلمون و پوست گرفته مرغ، از منابع پروتئین به شمار می روند و سرشار از اسیدآمینه ای به نام تیروزین هستند. این اسید آمینه تقویت کننده سطح دو ترکیب شیمیایی به نام های دوپامین و نوراپی نفرین است که در افزایش تمرکز نقش دارند. این گوشت ها ویتامین B۱۲ نیز دارند و دریافتشان از بروز بی خوابی و افسردگی پیشگیری می کند بنابراین برای داشتن خلق و خوی بهتر، آنها را در وعده های اصلی تان بگنجانید.
ماهی چرب:
ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که از بدن در مقابل افسردگی و بیماری های قلبی محافظت می کند. به غیر از ماهی ها، مغزها و انواع سبزی های برگ سبز تیره نیز چنین اثری دارند. به همین دلیل، توصیه می شود در هفته ماهی را نیز از قلم نیندازید.
شکلات تلخ:
تکه ای کوچک از شکلات تلخ نیز به باانرژی بودن کمک می کند زیرا کافئین موجود در شکلات با داشتن ترکیبی تحریک کننده به نام تئوبرومین، باعث پرانرژی شدن مصرف کننده در طول روز می شود. کاکائوموجود در شکلات سرشار از منیزیم است که در واکنش های فیزیولوژیکی بدن و روح و روانمان تأثیر دارد. آنتی اکسیدان موجود در کاکائو در مقابله با خستگی نقش موثری دارد.
آووکادو:
این میوه حاوی چربی های خوب بوده و سرشار از پتاسیم نیز می باشد. آووکادو دارای چربی مفید غیر اشباع تک زنجیره ای به نام اسید اولئیک است که موجب کاهش کلسترول خون می شود.علاوه بر آن، مصرف آووکادو موجب شفافیت پوست و مو نیز می شود. وجود چربی مفید و فیبر در آووکادو موجب شده تا سطح قند خون در بدن ثابت شود و در نتیجه عمل تمرکز راحت تر صورت گیرد.
سبزیهای برگ سبز:
فولاتی که از طریق مصرف سبزی های برگ سبز مثل اسفناج و کاهو دریافت می شود، احتمال ابتلا به افسردگی را کم می کند. به همین دلیل مصرف سالاد تهیه شده از آنها در طول روز توصیه می شود.
آب و پیشگیری از خستگی:
دریافت آب کافی نیز از بروز خستگی پیشگیری می کند. مطالعات نشان داده اند کم آبی (حتی در حد متوسط) می تواند به کاهش متابولیسم بدن منجر و موجب شود تا انرژی کمی در طول روز داشته باشید. راه حل این مشکل بسیار ساده است؛ نوشیدن کافی آب و دیگر نوشیدنی های غیرشیرین در طول روز.
کیوی:
کیوی جزو منابع خوب ویتامین C است. هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۹۳ میلی گرم ویتامین C دارد. کیوی بخورید تا انرژی کافی به دست آورید و احساس خستگی نکنید اگر طرفدار آب میوه و نوشیدنی هستید، اسموتی کیوی بنوشید.
خانواده توتها:
توت های تیره رنگ شامل:بلوبری، تمشک و توت سیاه سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آن ها همچنین دارای فیتونوترینت های افزایش دهنده سلامتی شامل آنتوسیانین ها – ترکیبی که می تواند به کاهش فشارخون کمک کند- هستند. توت ها سرشار از فیبر هستند و با تنظیم مقدار قند خون، موجب تقویت تمرکز در شما می شوند و از افت ناگهانی انرژی در بدن پیشگیری می کنند.
لیموترش:
در مطلب خواص لیمو در بخش بهداشت و سلامت نمناک خواندید که خانواده مرکبات خستگی را از بین می برد و سبب افزایش انرژی می شود. لیموترش یک ماده غذایی فوق العاده برای کسب انرژی و بانشاطی است. اگر ترشی لیمو برایتان دل انگیز نیست، آن را با پرتقال و گریپ فروت مخلوط کنید یا آب لیموترش و عسل بنوشید. لیموترش سبب کاهش شاخص گلیسمی غذایتان می شود پس همراه غذا لیمو ترش مصرف نمایید.
دانه آفتابگردان و کدو:
دانه های آفتابگردان و کدو تنبل هر دو منبع بی نظیری از پروتئین، اسید چرب امگا و ویتامین B هستند، موادی که می توانند انرژی از دست رفته را به شما باز گردانند. همچنین تریپتوفان موجود در این دو دانه گیاهی، موجب تولید بیشتر سروتونین در مغز می شود و بدین طریق نه تنها حال شما را بهتر می کند بلکه با افسردگی و اضطراب نیز مقابله می کند.
گوجه فرنگی:
همان طور که می دانید گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است، یکی از با اهمیت ترین انواع اکسیدان ها که مقدار قابل توجهی از آن در این میوه یافت می شود لیکوپن است. این ماده از آسیب رساندن رادیکال های آزاد به سلول های جلوگیری می کند و بدین طریق خطر ابتلا به زوال عقل یا آلزایمر کاهش می دهد.
میوه گواوا:
میوه گواوا میوه مخصوص مناطق گرمسیری مانند سیستان و بلوچستان است که به آن سیب و زیتون محلی نیز گفته می شود. در هر ۱۰۰ گرم، از این میوه انرژی زا ۶۵ میلی گرم ویتامین C دارد که سبب افزایش انرژی و نشاط می شود.
فلفل دلمه ای قرمز:
فلفل دلمه ای جزو منابع خوب ویتامین C است. فلفل سبزی انرژی زایی است که با مصرف آن می توانید در طول روز با نشاط باشید. فلفل دلمه ای را می توانید به خوبی بشویید و به صورت خام به عنوان میان وعده میل نمایید و یا برای هضم راحت پوست آن فلفل را به مدت چند دقیقه داخل فر قرار دهید تا نرم شود، سپس پوست آن را جدا کنید.
بیشتر بخوانید:
آلودگی هوا چه بلایی سر «چشمها» میآورد!
در زمستان چقدر ویتامین D نیاز داریم؟/ مصرف بیش از حد این ویتامین چه بلایی سر بدن میآورد؟
۲۳۳۲۳۶
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰