«اوزمپیک» خطر ابتلا به کووید شدید را در افراد چاق کاهش می‌دهد

نتایج یک مطالعه جدید تایید می‌کند داروهای کاهش وزن مانند «اوزمپیک» و «ویگووی» ممکن است بتوانند میزان واکنش‌های شدید بدن به ویروس کرونا از جمله مرگ را به ویژه در افراد چاق کاهش دهند. به گزارش هوشمند نیوز، داروی سماگلوتاید (Semaglutide) که با نام‌های تجاری اوزمپیک (Ozempic)، ویگووی (Wegovy) و رایبلسس (Rybelsus) به فروش می‌رسد،

کد خبر : 491808
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۶:۲۶
«اوزمپیک» خطر ابتلا به کووید شدید را در افراد چاق کاهش می‌دهد


نتایج یک مطالعه جدید تایید می‌کند داروهای کاهش وزن مانند «اوزمپیک» و «ویگووی» ممکن است بتوانند میزان واکنش‌های شدید بدن به ویروس کرونا از جمله مرگ را به ویژه در افراد چاق کاهش دهند.

به گزارش هوشمند نیوز، داروی سماگلوتاید (Semaglutide) که با نام‌های تجاری اوزمپیک (Ozempic)، ویگووی (Wegovy) و رایبلسس (Rybelsus) به فروش می‌رسد، یک داروی ضد دیابت برای درمان دیابت نوع ۲ و یک داروی ضد چاقی مورد استفاده برای مدیریت طولانی مدت وزن است.

در یک کارآزمایی که شرح آن در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، دست‌کم ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر طی بیش از سه سال مورد مطالعه و آزمایش قرار گرفتند.

این بررسی‌ها نشان داد در حالی که مصرف سماگلوتاید یک بار در هفته نرخ کووید-۱۹ را به طور کلی کاهش نمی دهد اما منجر به کاهش عوارض جانبی شدید مرتبط با این عفونت ویروسی می‌شود.

مصرف کنندگان دارونما ۳.۱ درصد عوارض شدید ناشی از کووید را ثبت کردند در حالی که کسانی که از داروهای کاهش وزن استفاده می کردند، ۲.۶ درصد را ثبت کردند.

یافته‌های این آزمایش نشان داد به طور کلی میزان مرگ و میر به هر علت در بیمارانی که به سماگلوتاید اختصاص داده شده بودند در مقایسه با مصرف‌کنندگان دارونما در زیر گروه‌های مرتبط با سن، جنس، نژاد، منطقه، ناحیه مرتبط با بیماری آترواسکلروتیک، عملکرد کلیوی یا نارسایی قلبی به طور مداوم کمتر بوده است.

روزنامه «هیل» به نقل از «مدیکال اکسپرس» نوشت: به گفته نویسندگان ارشد این مطالعه، این یافته‌ها نشان می‌دهد اضافه وزن و چاقی، خطر مرگ را به دلایل بسیاری افزایش می‌دهد که می‌توان با درمان‌های قوی مبتنی بر «اینکرتین» نظیر سماگلوتاید، این تهدید را کاهش داد.

اوزمپیک (سماگلوتاید) یکی از داروهای کاهنده میزان قند خون در بدن است که ساختاری شبیه به هورمون دارد

اینکرتین‌ها گروهی از هورمون‌های گوارشی هستند که باعث افزایش ترشح انسولین بعد از خوردن غذا حتی قبل از بالارفتن قند خون می‌شوند. اینکرتین‌ها همچنین باعث کاهش جذب مواد غذایی از طریق کاهش سرعت تخلیه معده می‌شوند که خود می‌تواند باعث کمتر شدن مصرف غذا شود. آنها همچنین ترشح گلوکاگون را مهار می‌کنند. دو اینکرتین شناخته شده شامل «جی‌ال‌پی وان» و «جیپ» هستند. این هورمون‌ها همچنین باعث کاهش جذب گلوکز از راه سلول‌های پوشاننده روده باریک می‌شود.

پیش‌تر نیز گروهی دیگر از دانشمندان که روی اثرات داروهای محبوب کاهش وزن، مجموعه مطالعاتی را انجام داده و در کنفرانس انجمن قلب و عروق اروپا ارائه کردند، دریافتند که سماگلوتاید می‌تواند روند پیری بیولوژیکی را آرام کند و علت اصلی آن را بهبود طیف وسیعی از بیماری‌ها در مصرف‌کننده عنوان کرده‌اند.

نتایج چندین مطالعه روی این دارو نشان داد مزایای گسترده‌ای فرای آنچه تصور می‌شد، دارد.

محققان می‌گویند این دارو فارغ از اینکه به کاهش وزن فرد کمک کرده است یا نه، سطح التهاب را در بدن کاهش می‌دهد و قادر است به درمان چندین بیماری مرتبط با التهاب از جمله سرطان، التهاب مفصل یا آرتریت، آلزایمر و پارکینسون کمک کند.

انتهای پیام



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.