اهمیت راهبردی پهپادهای ایرانی برای روسیه چیست؟

به گزارش هوشمند نیوز، برکینگ دیفنس در مقاله ای نوشت: همزمان با آنکه روسیه تهاجم خود به اوکراین را دنبال می کند، ارتش روسیه در چندین زمینه، به ویژه از جمله هواپیماهای بدون سرنشین، ناتوان شده است. اما به گفته کاخ سفید، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برنامه‌ای برای کاهش این نقص با تهیه « چند

کد خبر : 234719
تاریخ انتشار : جمعه ۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۲:۴۴
اهمیت راهبردی پهپادهای ایرانی برای روسیه چیست؟


به گزارش هوشمند نیوز، برکینگ دیفنس در مقاله ای نوشت: همزمان با آنکه روسیه تهاجم خود به اوکراین را دنبال می کند، ارتش روسیه در چندین زمینه، به ویژه از جمله هواپیماهای بدون سرنشین، ناتوان شده است. اما به گفته کاخ سفید، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برنامه‌ای برای کاهش این نقص با تهیه « چند صد پهپاد» از ایران دارد. اگرچه ممکن است پیشنهادی غیرعادی به نظر برسد، اما صنعت هواپیماهای بدون سرنشین ایران قوی است و محصولات آن در میادین جنگ در سراسر خاورمیانه آزمایش شده است. این پهپادهای ایرانی هم می‌توانند به ارتش روسیه در شناسایی اهداف زرادخانه عظیم توپخانه‌اش کمک کنند و هم به روسیه ابزارهای اضافی برای حمله به نیروهای اوکراینی – احتمالاً از جمله توپخانه‌های اهدایی غرب- را به روسیه ارائه دهند.

برکینگ دیفنس در ادامه بدون اشاره به رویکرد مخرب آمریکا و ناتو در شکل گیری جنگ اوکراین نوشت: غرب باید با ارائه سامانه‌های دفاع هوایی و جنگ الکترونیکی به کی یف، نیروهای اوکراینی را آماده کند. فروش ادعایی پهپاد همچنین تاکید می کند که چرا واشنگتن و متحدانش باید برای برقراری مجدد تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران و تحریم هر فرد و نهادی که در قرارداد پهپاد دخیل هستند، تلاش کنند. از زمان پایان جنگ سرد، ایران پس از جنگ عراق در دهه ۱۹۸۰، به روسیه برای بازسازی و ارتقای ارتش خود نگاه کرده است. با این حال، وقتی صحبت از هواپیماهای بدون سرنشین می شود، داستان متفاوت است. جمهوری اسلامی در دهه ۱۹۸۰ شروع به اختصاص منابع به برنامه هواپیماهای بدون سرنشین خود کرد، در حالی که فدراسیون روسیه تا حد زیادی از چنین قابلیت‌هایی غافل شد و اکنون برای رسیدن به آن می‌جنگد. تهران از آن زمان به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای پهپادی ظاهر شد و ده‌ها سامانه مختلف را در اختیار گرفت و در عین حال پهپادها و فناوری‌های مرتبط را برای گروه‌های نیابتی در سراسر خاورمیانه تکثیر کرد. طبق گزارش ها، ایران حتی در ماه مه یک کارخانه تولید هواپیماهای بدون سرنشین در تاجیکستان افتتاح کرد.

پهپادهای ایرانی معادلات در جنگ اوکراین را تغییر خواهد داد؟

>>> بیشتر بخوانید:

آیا روسیه به عنوان دومین قدرت نظامی جهان، واقعا به پهپاد ایرانی نیاز دارد؟

ادعای رییس سیا درباره روابط ایران و روسیه

ایران برای ساختن پهپاد، از مهندسی معکوس استفاده کرده و آنها را از روی پهپادهای ساقط شده امریکا و اسرائیل ساخته

این پایگاه آمریکایی با اشاره به اینکه به نظر می رسد تعداد زیادی از پهپادهای ایرانی به سمت اروپا روانه شوند نوشت: جیک سالیوان مشاور امنیت ملی در ۱۲ ژوئیه اعلام کرد، سرویس جاسوسی ایالات متحده معتقد است که تهران “در حال آماده شدن برای ارائه بیش از صدها پهپاد، از جمله پهپادهای با قابلیت حمل سلاح، به روسیه در یک جدول زمانی تسریع شده است.” او گفت که ایران آموزش “نیروهای روسی برای استفاده از این پهپادها را در اوایل ماه جولای آغاز خواهد کرد.” اگرچه کاخ سفید روز سه شنبه گفت که “هیچ نشانه ای” مبنی بر اینکه پهپادها هنوز تحویل یا خریداری شده اند را مشاهده نکرده است. در حالی که تهران اتهام سالیوان را رد می کند، یک مقام نظامی ایران در سال ۲۰۱۹ مدعی شد که مسکو برای خرید پهپادهای ایرانی ابراز علاقه کرده است و هفته گذشته رسانه های روسی گزارش دادند که یکی دیگر از مقامات نظامی ایران گفته است تهران آماده صادرات پهپاد به «کشورهای دوست» است.

برکینگ دیفنس مدعی شد: در ماه ژوئن و سپس در ۵ جولای، یک هیئت روسی بنا به گزارش ها از فرودگاه کاشان ایران که به عنوان پایگاه کلیدی تهران برای آموزش پهپادها برای گروه های مختلف خاورمیانه ایفای نقش کرده است، بازدید کردند. هیئت روسی هواپیماهای بدون سرنشین شاهد-۱۹۱ و شاهد-۱۲۹ (UCAV) را مورد بررسی قرار دادند که بنا بر گزارش ها شاهد نبرد در عراق و سوریه بوده اند.در حالی که روسیه اخیراً تولید داخلی Orion UCAV خود را آغاز کرده است، تنها تعداد کمی از سیستم ها را تولید کرده است که تأثیر آن در میدان جنگ را محدود می کند. شاهد-۱۹۱ و شاهد-۱۲۹ که هر دو می توانند بمب های هدایت شونده دقیق سدید را حمل کنند، ظرفیت بیشتری را برای روسیه فراهم می کنند. روسیه می‌تواند از این پهپادها یا سایر پهپادهای ایرانی برای انجام مأموریت‌های پشتیبانی هوایی نزدیک و منع هوایی استفاده کند. در حالی این پهپادها با تهدیداتی از جانب پدافند هوایی اوکراین مواجه می شوند که هواپیماهای بال ثابت و بال دوار سرنشین دار روسیه را محدود کرده است. از دست دادن آنها هزینه کمتری خواهد داشت. آنها همچنین می توانند به جبران کمبود مهمات هدایت شونده دقیق روسیه که توسط هواپیماهای سرنشین دار پرتاب می شوند، کمک کنند، که به نوبه خود توانایی نیروی هوایی روسیه را برای انجام پشتیبانی نزدیک هوایی موثر و منع هوایی تضعیف می کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که اوکراینی‌ها می‌ترسند که روسیه از پهپادهای ایرانی برای هدف قرار دادن باتری‌های توپخانه موشکی HIMARS اوکراینی استفاده کند که در هفته‌های اخیر مهمات، پست‌های فرماندهی و سایر اهداف با ارزش روسیه را به‌هم ریخته است.

این پایگاه آمریکایی اضافه کرد: فراتر از پهپادها، ایران همچنین دارای انواع پهپادهای غیرمسلح است که می‌توانند ظرفیت بیشتری را به روسیه ارائه دهند و – بسته به سیستم ارائه شده – قابلیت اطلاعات، نظارت و شناسایی را به روسیه ارائه دهند. پهپاد مزبور برای آنچه که مسکو آن را “محاسبات شناسایی-تیراندازی و شناسایی-حمله” می نامد، یا زنجیره های سنسورها، سیستم های فرماندهی، کنترل و ارتباطی و تیراندازها ضروری است. پهپاد روسی ISR که در اوایل جنگ فاقد آن بود، کارایی ارتش روسیه را در مرحله دوم درگیری افزایش داده است که طی آن نیروهای روسی از دارایی های بدون سرنشین موجود خود استفاده بهتری کرده اند. بر اساس گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی می‌گویند که پس از به دست آوردن یک هدف از طریق پهپاد، توپخانه روسیه معمولاً فقط سه تا پنج دقیقه طول می‌کشد تا شلیک دقیق را انجام دهد، در حالی که برای شلیک نادقیق زمانی که متکی به سایر ابزارهای دستیابی به هدف است، حدود نیم ساعت طول می‌کشد.

برکینگ دیفنس افزود: همانطور که وزارت دفاع بریتانیا در ماه مه خاطرنشان کرد، “روسیه احتمالاً کمبود پهپادهای شناسایی مناسب برای این کار را تجربه می کند” – چیزی که خبرنگاران جنگ روسیه و وبلاگ نویسان نظامی درباره آن ابراز تاسف کرده اند. نیروهای روسی تعداد قابل توجهی از پهپادهای ISR، به ویژه Orlan-۱۰، این سیستم مهم خود را از دست داده اند. تحریم های غرب که واردات قطعات با فناوری پیشرفته روسیه را محدود می کند، ممکن است با مهار ظرفیت تولید روسیه، این چالش را تشدید کند. در همین حال، هر دو طرف به تأمین مالی جمعی از پهپادهای کوچکتر مورد استفاده برای ISR کوتاه برد متوسل شده اند.

پایگاه آمریکایی در ادامه ادعاهای خود افزود: در نهایت، تهران پهپادهای تهاجمی یکبار مصرف زیادی دارد، مانند شاهد-۱۳۶، یک پهپاد کامیکازه با بال دلتا که ایران تابستان گذشته برای حمله به یک نفتکش در سواحل عمان استفاده کرد. در حالی که روسیه از زرادخانه نوپای خود از مهمات سرگردان در اوکراین استفاده کرده است، ظرفیت محدود احتمالاً در اینجا نیز مشکل است. مهمات ایرانی مانند طوفان و رعد-۸۵ که قبل از فرود سریع بر روی اهداف در بالای میدان نبرد باقی می مانند، می‌توانند به نیروهای روسیه امکان ایجاد تلفات بیشتری بدهند، اما به سرعت به مصرف رسیده و تمام خواهند شد. تهران همچنین مدعی است که دارای پهپادهای عملیاتی ضد تشعشع است که برای مقابله با پرتوهای راداری سیستم‌های پدافند هوایی طراحی شده‌اند. این مدل ها می توانند به نیروی هوایی روسیه کمک کنند تا ضعف خود در سرکوب و انهدام پدافند هوایی دشمن را جبران کند و به نوبه خود خطر هواپیماهای سرنشین دار روسیه را کاهش دهد.

برکینگ دیفنس با اشاره به نیاز روسیه به پهپادهای ایرانی نوشت: علاوه بر این، روسیه می‌تواند از پهپادهای ایرانی مانند قاصف-۱/۲k و صماد ۲/۳ – که اساساً موشک‌های کروز ملخ‌دار هستند – برای حمله به اهدافی مانند زیرساخت‌ها و انبارهای مهمات در پشت خط مقدم استفاده کند. در حالی که پهپادهایی مانند این، کلاهک‌های کوچک‌تری نسبت به موشک‌های کروز سنتی مانند کالیبر روسیه حمل می‌کنند، حوادثی مانند حمله پهپاد و موشک کروز ایران در سال ۲۰۱۹ که تقریباً نیمی از تولید نفت عربستان سعودی را متوقف کرد، تأثیر بالقوه خود را نشان می‌دهد. در اوکراین، چنین سیستم‌هایی می‌توانند به روسیه کمک کنند تا ذخایر رو به کاهش موشک‌های کروز خود را تکمیل کند.

این پایگاه آمریکایی بدون در نظر گرفتن نقش آمریکا و غرب در جنگ اوکراین نوشت: با مشورت کی یف، واشنگتن و متحدانش باید راه هایی را برای کمک به نیروهای اوکراینی برای مقابله با این پهپادهای ایرانی در نظر بگیرند. به عنوان مثال، آنها باید به دنبال ارائه تجهیزات جنگ الکترونیک اضافی به اوکراین باشند. آن‌ها همچنین می‌توانند دفاع هوایی کوتاه‌برد اوکراین را تقویت کنند، چه با تامین سامانه‌های دیگر ساخت شوروی یا ارائه سامانه‌های ساخت غرب مانند Avenger یا M-SHORAD.

مقاله در ادامه با وجود سیاست های شکست خورده واشنگتن علیه تهران اضافه کرد: فراتر از پیامدهای فوری آن برای اوکراین، انتقال احتمالی هواپیماهای بدون سرنشین تهران همچنین بر نیاز به برقراری مجدد و اجرای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که در سال ۲۰۲۰ منقضی شده بود، تأکید می کند. این موضوع به ویژه با توجه به اینکه تهران می‌تواند از مسکو بخواهد با فروش تسلیحات پیشرفته مانند سامانه موشکی زمین به هوای اس-۴۰۰ به ایران، این لطف را جبران کند، مهم است. مسکو قبلا از فروش اس-۴۰۰ به تهران امتناع کرده بود اما درها را برای فروش آتی باز گذاشته است.

در پایان مقاله برکینگ دیفنس توسل به سیاست های یکجانبه و ناکام گذشته آمریکا علیه ایران را توصیه کرد و نوشت: واشنگتن می تواند به طور یکجانبه ممنوعیت های سازمان ملل علیه ایران – از جمله تحریم تسلیحاتی – را پس بگیرد، در صورتی که مایل باشد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را که توافق هسته ای ۲۰۱۵ را تضمین می کند، زیر پا بگذارد. واشنگتن همچنین باید با تحریم هر فرد و نهادی که در فروش، عرضه یا انتقال احتمالی پهپادها به روسیه دخیل هستند، با تکیه بر تلاش‌های کنگره و قوه مجریه برای مجازات برنامه هواپیماهای بدون سرنشین تهران، این موضوع را مورد توجه قرار دهد. پهپادهای ایرانی به ارتش روسیه در تحقق امپراتوری پوتین علیه اوکراین کمک می کنند. از طریق حمایت نظامی با فشار دیپلماتیک و اقتصادی، ایالات متحده و متحدانش می توانند به اوکراین در مقابله با پهپادهای ایرانی در میدان نبرد کمک کنند و در عین حال به شعاع گسترده گسترش پهپادهای ایرانی بپردازند.

*منبع: برکینگ دیفنس

۳۱۱۳۱۱



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.