انگشت پای کوویدی؛ عجیبترین علامت ویروس کرونا
خبرگزاری ایرنا – سپیده کاشانی: پیش از این محققان از بین رفتن حس بویایی و سرخی چشم را به عنوان علایمی از ابتلا به کووید ۱۹ معرفی کردهاند، اما انگشتان کبود و ملتهب که به نظر میرسد دچار سرمازدگی شده باشند، آخرین و عجیبترین علامت آلودگی به ویروس کرونا است. هفته گذشته آکادمی پوست آمریکا،
خبرگزاری ایرنا – سپیده کاشانی: پیش از این محققان از بین رفتن حس بویایی و سرخی چشم را به عنوان علایمی از ابتلا به کووید ۱۹ معرفی کردهاند، اما انگشتان کبود و ملتهب که به نظر میرسد دچار سرمازدگی شده باشند، آخرین و عجیبترین علامت آلودگی به ویروس کرونا است.
هفته گذشته آکادمی پوست آمریکا، یک سیستم ثبت برای ردگیری عوارض پوستی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ راهاندازی کرد و تاکنون بیش از ۲۰۰ عارضه جانبی کووید ۱۹ توسط متخصصان بهداشت در این سیستم به ثبت رسیده است. بر اساس اطلاعات ثبت شده در این سیستم، نیمی از عوارض جانبی بیماری کووید ۱۹ شامل التهابهایی شبیه به سرمازدگی در دست و پای بیماران است.
متخصصان توصیه میکنند به محض مشاهده چنین التهاباتی به پزشک مراجعه کنند تا موضوع بررسی شود. در صورتی که برای بروز این نوع التهاب هیچ دلیل دیگری یافت نشود، باید آزمایش کرونا انجام و تدابیر لازم برای جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری به سایرین اتخاذ شود. این وضعیت که با عنوان «انگشتان پای کوویدی» شناخته میشود، یک نشانه جدی برای انجام آزمایش کرونا است.
عامل ایجاد انگشت پای کوویدی چیست؟
به گفته متخصصان، ابهامات بسیاری در باره این پدیده وجود دارد. البته چند نظریه نیز در این خصوص در جامعه پزشکی مطرح شده است. بر اساس یکی از این نظریات علت تشکیل این زخمها، التهاب کلی ناشی از ورود ویروس به بدن است.
بر اساس یک نظریه دیگر، ویروس کرونا موجب التهاب دیواره رگهای خونی شده و در نتیجه انگشت پای کوویدی ایجاد میشود. بر اساس نظریه دیگر، این التهابها ناشی از تشکیل لختههای خون درون رگهای پوست است. البته برخی از متخصصان معتقدند معمولا دو یا چند مورد از این عوامل به صورت هم زمان یا در کنار سایر عوامل ناشناخته، موجب بروز التهاب در انگشتان میشود.
جلب توجه در فضای مجازی
اخیرا دکتر ایلان شوارتز متخصص بیماریهای مسری در ادمونتون آلبرتا توییتی را درباره انگشتان پای کوویدی منتشر کرد که ۲۳۰۰ بار دست به دست شد و ۳۵۰۰ مرتبه موردپسند کاربران قرار گرفت. به گفته وی بسیاری از کاربران توییتر در پیامهای خصوصی تجربه خود را در رابطه با این عارضه با او در میان گذاشتهاند.
مبتلایان به انگشت پای کوویدی جوانترهایی هستند که علایم دیگری ندارند
به گفته دکتر لیندی فاکس از دانشگاه کالیفرنیا در سنفرانسیسکو، اغلب بیماران مبتلا به کووید که عارضه انگشت پای کوویدی را تجربه میکنند، افراد جوانی هستند که ظاهری سلامت دارند و فاقد سایر علایم کووید بوده یا علایم خفیفی دارند.
به گفته فاکس بهتر است افرادی که این علایم را تجربه میکنند؛ هم آزمایش تشخیصی و هم آزمایش آنتیبادی را انجام دهند تا مشخص شود که آیا در گذشته به کووید ۱۹ مبتلا بودهاند یا در حال حاضر به این بیماری مبتلا شدهاند. البته او بر این نکته تاکید دارد که صرف التهاب در انگشتان لزوما به معنای ابتلا به کووید و بروز سایر علایم بیماری نیست.
انگشت پای کوویدی نشانگر شدت آلودگی به ویروس است
ممکن است التهاب انگشتان پا به ویژه در زمستان و در مناطق سردسیر در اثر عواملی غیر از ویروس کرونا رخ دهد. اما افزایش تعداد موارد بروز این عارضه به ویژه در کشورهای اسپانیا و ایتالیا که در ایام آب و هوای گرم هستند، موجب شد که متخصصان، آلودگی به ویروس کرونا را به عنوان علت اصلی بروز این عارضه درنظر گیرند.
به اعتقاد فاکس به دلیل ضعف جدی در انجام آزمایشهای تشخیصی، تعداد افرادی که به ویروس آلوده شدهاند، بسیار بیشتر از چیزی است که تاکنون تصور میشده و انگشت پای کوویدی نشانه دیگری از شیوع وسیع ویروس در جوامع بشری است.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :سلامت ، علائم کرونا ، کرونا ، کووید 19
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰