در این مقاله آمده است که دشمنان دیرینه در یمن اکنون با جدیت درباره همکاری برای کمک به ثبات یمن سخن میگویند و مهمترین عامل چنین تحولی، اعتراف به قدرت «حوثیها» (انصارالله یمن) است، به طوریکه به این نتیجه قطعی رسیدهاند که شکست نظامی آنها هرگز رخ نخواهد داد و باید با حوثیها تعامل کنند؛ گروهی که بر شمال غرب یمن تسلط سیاسی دارند.
جیمز تاون سپس نوشت که از سال ۲۰۱۵ تعدادی از نخبگان سیاسی یمن معتقد بودند که اقدام نظامی بیش از راهحل سیاسی نتیجهبخش است و در سایه تسلط «حوثیها» بر شمال غرب یمن، وارد کارزار نظامی شدند و دولتهای عربستان سعودی و امارات نیز کمکهای مالی و تسلیحاتی خود را روانه همپیمانان داخلی کردند.
به نوشته این بنیاد نزدیک به سازمان سیا و نهادهای امنیتی آمریکا، عربستان سعودی اکنون بیش از هر زمان دیگری به دنبال خلاصی خود از جنگ پر هزینه یمن است به طوریکه ورود سعودی به یمن، تاکنون صدها میلیارد دلار هزینه برای این کشور در بر داشته. (طبق برخی برآوردهها دولت سعودی ماهانه پنج میلیارد دلار در جنگ یمن هزینه میکند). همزمان با جنگ یمن و هزینههای مالی آن، قتل جمال خاشقچی نیز ضربه سنگینی به تصویر بینالمللی از عربستان سعودی وارد کرد.
جیمز تاون افزود: «مهمتر از اینها ورود عربستان سعودی به یمن، هیچ کدام از اهدافش را محقق نساخته و حوثیها اکنون بیش از هر زمان دیگری به یک قدرت بارز نظامی در یمن تبدیل شدهاند و روابط محدود آنها با ایران افزایش یافته است. حوثیها با جذب تعدادی از افسران و مهندسان ارتش یمن، توانستند به توانایی توسعه و پرتاب موشکها و پهپادها دست یابند.»
این اندیشکده در ادامه این گزارش ادعای بی اساس مقامهای سعودی و غربی درباره حمایت تهران از انصارالله یمن را تکرار کرد و نوشت: «حمایت ایران از حوثیها محدود به دو سال گذشته است و ایران در سطح محدودی به تأمین قطعات موشک و پهپاد یمنیها مبادرت میورزد. اما این حمایت دستاورد بزرگی در پی داشته و سعودیها را وارد جنگ فرسایشی کرده که توان فرار از آن را ندارد.»
بنا بر این مقاله، دولت سعودی به آرامی متوجه ضرورت پایان حضور مستقیم در جنگ شده است و در این میان تحولات رخ داده در سیاست خارجی آمریکا، ریاض را به کاهش حمایت از همپیمانانش در یمن سوق داده است و این تبدیل به یک سیاست ثابت شده است، هرچند عملیات نیروهای یمنی در استان مأرب به عنوان قلب دولت منصور هادی، موجب افزایش نسبی حمایتهای سعودی از دولت هادی شده، اما روند اصلی یعنی کاهش حمایتها همچنان جریان دارد.
جنگ یمن در ششم فروردین ۱۴۰۰، وارد هفتمین سال خود شد در حالی که سعودیها میخواستند در عرض چند هفته این جنگ را به پایان برسانند اما تا امروز به طول انجامیده است.
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفته است که در هفتمین سال جنگ، ائتلاف سعودی باید منتظر شگفتیهای تازهای باشد و قرار است موشکها و پهپادهای جدیدی در صورت عدم پایان بمباران و محاصره یمن رونمایی و استفاده شود.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰