به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحیامیری در نخستین نشست وزرای گردشگری که با موضوع اقدامات اقلیمی در گردشگری که در جریان کنفرانس «کاپ ۲۹» در باکو درحال برگزاری است، گفت: در سالهای اخیر مباحث مربوط به پایداری و تغییرات اقلیمی به شکلی جدی در گردشگری مطرح شده است و اهمیت روزافزون صنعت اوقات فراغت در سطح بینالمللی با توجه به رکورد ثبت شده در جابهجایی مسافران، ضرورت ارائه الگوی جدید در زمینه توسعه پایدار در گردشگری را به ما یادآور میشود.
او افزود: گردشگری یکی از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی در حوزه حمل و نقل و تأسیسات ایجاد شده در مقاصد گردشگری از جمله اقامتگاهها، غذا و فعالیتهای گردشگران است. در خصوص سهم گردشگری در تولید کربن آمارهای متفاوتی وجود دارد که یکی از آخرین مطالعات انجام شده در این زمینه حاکی از سهم ۸ درصدی گردشگری در این حوزه است، بنابراین توسعه گردشگری در افزایش تولید گازهای گلخانهای و تولید آلایندههای ناشی از حرکت وسایل نقلیه نقش بسزایی خواهند داشت و به این ترتیب استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهگیری مؤثر از انرژی حتی در کوتاهمدت میتواند تأثیر به سزایی داشته باشد.
صالحی امیری اظهار کرد: در راستای محقق کردن این هدف، کشور من نیز راهبردهای مشخصی را برگزیده تا بتواند استانداردهای موجود را به معیارهای پایداری و زیست محیطی قابل قبول نزدیک کند. در تعریف پروژههای توسعه و همچنین به منظور گذر به گردشگری سبز، ایران گامهای مهمی برداشته که برخی از آنها عبارتند از اختصاص بودجه به توسعه برای فراهم کردن شرایط مورد نیاز برای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست مثل اعطای وام برای ساخت نیروگاههای کوچک خورشیدی در سایتهای گردشگری و افزایش تابآوری در گردشگری با بهرهگیری از اقداماتی از جمله وضع قوانین جدید برای بهرهگیری از استانداردهای زیست محیطی نوین در کلیه مراحل ساخت و سازههای ساخته شده در گردشگری است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: مدیریت پسآبها و فاضلاب و کاهش میزان مصرف آب در تأسیسات گردشگری در پروژههای نمونه در ۵ هتل در کشور راهاندازی شده و در حال بهرهبرداری است. همچنین کاهش میزان تولید کربن در گردشگری از طریق تاسیس ۶ هزار اقامتگاه بومگردی در سراسر کشور که از لحاظ مصرف انرژی در ساخت و نگهداری با استانداردهای جدید انطباق دارند. بهکارگیری مصالح محلی در ساخت، ارائه غذاهای محلی با استفاده از تولیدات بومی و نمایش نمادهای فرهنگی از جمله امتیازات این مراکز اقامتی هستند، از دیگر اقدامات برای گذر به گردشگری سبز است.
او افزود: معرفی بیش از ۵۰ پروژه ساده و عملیاتی با عنوان «پروژههای فوری» و نظرداشت اصول پایداری در سیاستگذاری، انتخاب راهبرد و انجام اقدامات عملی در حوزه گردشگری، معرفی ۲ شهر نمونه مشهد و شیراز (از مقاصد مهم گردشگری کشور) به عنوان مقاصد پیشرو در گردشگری که اصول حفاظت از محیط زیست و حفظ منابع آب و انرژی در ساخت و سازهای انجام شده در آنها با استانداردهای روز بینالمللی مطابقت داشته باشد، معرفی دورههای آموزشی برای بالابردن سطح آگاهیهای زیست محیطی در میان نسل جوان و گنجاندن این مباحث در سرفصل درسی مدارس، ایجاد زمینه مناسب برای انجام اقدام مسئولانه از سوی دست اندرکاران صنعت، افزایش حساسیت و آگاهی عموم مردم در ارتباط با مسائل و محدودیتهای زیست محیطی از طریق برگزاری نشستها و سمینارها و اعطای عنوان «نشان گردشگری سبز ایران» به افراد کوشا در این زمینه و در این راستا و در سال جاری میلادی تا کنون سه نشست هماندیشی برگزار شده است که از دیگر گامهای ایران برای تحقق گردشگری سبز است.
صالحی امیری بیان کرد: حمایت مالی از سازمانهای مردمنهاد به منظور تقویت زنجیره گردشگری سبز در راستای حفظ میراث سنتی و استفاده از روشهای سنتی آبیاری و معماری که همگی در انطباق کامل با احترام به طبیعت طراحی شدهاند، گنجاندن روستاها در برنامههای توسعه گردشگری برای ایجاد زمینه مناسب برای توسعه و توانمندسازی جوامع محلی از دیگر اقدامات ما برای رفتن به سوی گردشگری سبز است که به این منظور ۹۰ روستای منتخب برای معرفی به پروژه روستاهای منتخب گردشگری سازمان جهانی گردشگری در نظر گرفته شده است که ایجاد اشتغال برای جوانان و بانوان در آنها از اولویت برخوردار است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه سخنانش تأکید کرد: هر تغییر بزرگ در سطح بینالمللی نیازمند تلاش بیوفقه در راستای صلح و احترام به حقوق اساسی همه انسانها برای برخورداری از زمینی سبز است. در سالی که سازمان جهانی گردشگری آن را به درستی «سال گردشگری و صلح» نامگذاری کرده است، ضمن ابراز همدردی دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران با مردم مظلوم غزه و لبنان، مایلم تاکید کنم حداقل انتظار از جامعه جهانی این است که موضعگیری صریح و قاطعی را در محکومیت جنایات جنگی و نسلکشی رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰