افزایش ۴۵ درصدی سود تولید کننده‌های الفین

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، تمام محصولات پتروشیمی از پایه ۷ ماده اصلی، شامل: اتیلن، پروپیلن، متانول، زایلن، بنزن، تولوئن و بوتادین تولید می‌شوند و از ۷ محصول پایه اصلی پتروشیمی، ۳ محصول، یعنی: پروپیلن، اتیلن و بوتادین جزو محصولات الفینی هستند که کاربردهای بسیار گسترده‌ای در اقتصاد دارند. تمام محصولات پلاستیکی که

کد خبر : 553748
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۶:۴۴
افزایش ۴۵ درصدی سود تولید کننده‌های الفین


به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، تمام محصولات پتروشیمی از پایه ۷ ماده اصلی، شامل: اتیلن، پروپیلن، متانول، زایلن، بنزن، تولوئن و بوتادین تولید می‌شوند و از ۷ محصول پایه اصلی پتروشیمی، ۳ محصول، یعنی: پروپیلن، اتیلن و بوتادین جزو محصولات الفینی هستند که کاربردهای بسیار گسترده‌ای در اقتصاد دارند. تمام محصولات پلاستیکی که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند بر پایه اتیلن و پلی اتیلن‌ها هستند که همه آن‌ها الفینی هستند.

الفین‌های سبک بیش از ۶۰‌ درصد از تولیدات مواد پایه پتروشیمی را در دنیا به خود اختصاص داده‌اند. به دلیل کاربرد بسیار متنوع محصولات الفینی در زندگی روزمره، تقاضای این دسته از محصولات در دنیا همواره رو به افزایش است.

در حال حاضر ۵ شرکت، شامل: پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی مارون (مارون) ، پتروشیمی شازند (شاراک) ، پتروشیمی جم (جم) و پتروشیمی امیرکبیر (شکبیر)، در بازار سرمایه حضور دارند که محصولات الفینی تولید می‌کنند.

تازه‌ترین بررسی‌ها بر اساس صورت‌های مالی ۹ ماهه این شرکت‌ها نشان می‌دهد؛ میزان سود خالص شرکت‌های این گروه در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته اما این شرکت‌ها در عین حال با چالش‌هایی هم مواجه هستند.

افزایش سود خالص تولید کننده های الفین

صورت‌های مالی تولید کننده‌های محصولات الفینی نشان می‌دهد؛ میزان فروش شرکت‌های پلیمرآریا ساسول، پتروشیمی جم، پتروشیمی شازند، پتروشیمی امیر کبیر و پتروشیمی مارون، در ۹ ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۵۳ درصد افزایش یافته و در مجموع به ۱۸۰ هزار و ۷۸۵میلیارد تومان رسیده است.

در این دوره سود خالص شرکت‌های این گروه نیز افزایش یافته و با ۴۵ درصد رشد به ۳۰هزار و ۲۰۵ میلیارد تومان رسیده است. یعنی سود خالص این ۵ شرکت در ۹ ماه سال مالی جاری ۹ هزار و ۴۸۶ میلیارد تومان نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

مارون بهترین عمکلرد را داشت

در این میان عملکرد پتروشیمی مارون بهتر از سایر شرکت‌های این گروه بوده است. صورت های مالی ۹ ماهه این شرکت نشان می‌دهد؛ سود خالص مارون در این مدت با ۱۹۸ درصد افزایش نسبت به ۹ ماه پارسال به ۹ هزارو ۲۶۵ میلیارد تومان رسیده است.

این موضوع موجب شده است حاشیه سود خالص این شرکت از ۱۴ به ۲۳ درصد در ۹ ماه سال جاری برسد .

پتروشیمی جم نیز دراین دوره عملکرد مطلوبی را ثبت کرده و جمع کل سود خالص این شرکت در ۹ ماه سال جاری با ۶۸ درصد افزایش به ۶ هزارو ۹۱۴ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال قبل ۲ هزارو ۷۹۶ میلیارد تومان افزایش نشان می دهد.

در همین دوره سود خالص دو شرکت پتروشیمی امیرکبیر و پلیمر آریا ساسول نیز به ترتیب ۲۹ و ۱۷ درصد افزایش داشته اما سود خالص پتروشیمی شازند به دلیل انجام تعمیرات با کاهش ۹۵ درصدی مواجه شده است.

کاهش حاشیه سود

صورت های مالی ۹ ماه الفین‌سازها نشان می‌دهد؛ با وجود افزایش سود خالص شرکت های این گروه اما به غیر از پتروشیمی مارون که حاشیه سودش از ۱۴ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافته و پتروشیمی جم که حاشیه سودش در حد ۱۴ درصد سال قبل باقی مانده، بقیه شرکت‌ها با کاهش حاشیه سود مواجه شده‌اند.

دلایل تغییر در عملکرد الفین‌سازها

بررسی‌ها نشان می‌دهد؛ بخشی از دلایل رشد سود برخی از تولیدکننده‌های الفین به افزایش مقدار فروش، افزایش قیمت محصولات و نرخ تسعیر ارز باز می گردد که بر روی درآمد شرکت های این گروه تاثیر داشته است.

با این حال شرکت‌های این گروه در طول ۲ سال گذشته درگیر تعمیرات اساسی بوده‌اند و شرکت‌هایی که این تعمیرات را انجام داده‌اند با افزایش مقدار فروش مواجه شده‌اند و شرکت‌هایی که این تعمیرات را به سال جاری موکول کرده اند با کاهش سود مواجه شده اند.

به طور مثال، پتروشیمی مارون در سال گذشته به مدت ۷۴ روز تعمیرات بی سابقه‌ای را در سطح کل واحدهای تولیدی و بازیابی اتان انجام داد که اثرات آن در سال مالی جاری نمایان شده است.

شرکت پتروشیمی جم نیز اخیرا در توضیحات خود درباره دلایل افزایش سود عملیاتی اش گفته است، بخشی از این دلایل افزایش سود ناشی از انجام تعمیرات اساسی در سال گذشته و در عین حال افزایش ۱۹ درصدی مقدار فروش، افزایش ۵ درصدی نرخ فروش محصولات و افزایش ۴۶ درصدی میانگین نرخ تسعیر ارز بوده است.

در مقابل اما، پتروشیمی شازند که با کاهش قابل توجه سود مواجه شده، در توضیحات خود درباره کاهش سود اعلام کرده است: کاهش ۴ درصدی تولید در ۹ ماه سال مالی جدید نسبت به دوره مشابه سال قبل به دلیل انجام تعمیرات مقطعی برنامه ریزی نشده برخی از واحدها بوده که به تبع آن مقدار فروش نیز به میزان ۳ درصد کاهش یافته است.

هم‌چنین با وجود افزایش ۳۰ درصدی درآمدهای عملیاتی در ۹ ماه سال جاری، به دلیل افزایش ۴۵ درصدی بهای تمام شده محصولات، حاشیه سود ناخالص محصولات کاهش یافته است. علت این موضوع عمدتا ناشی از افزایش قیمت خرید مواد اولیه بوده است.

طبق توضیحات شاراک، افزایش ۶۶ درصدی هزینه های فروش، اداری و عمومی نیز در این کاهش سود نقش داشته که علت آن عمدتا ناشی از افزایش حقوق و مزایای کارکنان، افزایش سطح عمومی قیمت ها و افزایش هزینه‌های صادراتی بوده است.

مقایسه صورت‌های مالی ۹ ماهه تولید کننده‌های الفین در سال جاری با مدت مشابه سال قبل- میلیون ریال

شرح

پلیمر آریا ساسول

پتروشیمی جم

پتروشیمی شازند

پتروشیمی امیر کبیر

پتروشیمی مارون

جمع

درآمدعملیاتی پارسال

۲۴۳,۷۶۱,۳۷۸

۲۸۴,۴۵۹,۷۹۹

۲۱۴,۴۳۳,۱۷۲

۲۱۱,۶۱۹,۰۸۹

۲۲۶,۷۲۵,۸۸۰

۱,۱۸۰,۹۹۹,۳۱۸

درآمدعملیاتی امسال

۳۳۳,۹۱۸,۶۹۵

۴۸۲,۵۸۴,۸۸۶

۲۷۹,۵۲۸,۲۹۹

۳۱۶,۹۲۷,۷۰۷

۳۹۴,۸۹۶,۵۹۲

۱,۸۰۷,۸۵۶,۱۷۹

سود(زیان)عملیاتی پارسال

۸۲,۶۲۱,۲۰۱

۳۷,۴۰۴,۱۰۹

۱۹,۰۷۳,۱۲۰

۳۷,۵۷۳,۱۸۲

۴۳,۶۸۳,۷۵۳

۲۲۰,۳۵۵,۳۶۵

سود(زیان)عملیاتی امسال

۱۰۵,۸۳۳,۶۴۲

۷۴,۲۹۰,۳۴۲

-۱,۸۹۴,۹۸۰

۴۸,۲۸۱,۹۶۶

۱۱۶,۱۳۱,۳۴۶

۳۴۲,۶۴۲,۳۱۶

سود(زیان)خالص پارسال

۸۲,۶۶۴,۳۰۶

۴۱,۱۷۲,۰۲۰

۲۰,۳۵۰,۴۶۴

۳۴,۸۹۵,۲۲۰

۳۱,۰۷۶,۳۸۵

۲۱۰,۱۵۸,۳۹۵

سود(زیان)خالص امسال

۹۷,۰۰۹,۰۵۳

۶۹,۱۴۰,۶۹۹

۱,۰۹۷,۶۶۲

۴۵,۱۱۴,۳۸۶

۹۲,۶۵۸,۴۷۸

۳۰۵,۰۲۰,۲۷۸

حاشیه سود (زیان) عملیاتی پارسال- درصد

۳۴

۱۳

۹

۱۸

۱۹

۱۹

حاشیه سود (زیان) عملیاتی امسال- درصد

۳۲

۱۵

۱۵

۲۹

۱۹

حاشیه سود (زیان) خالص پارسال- درصد

۳۴

۱۴

۹

۱۶

۱۴

۱۸

حاشیه سود (زیان) خالص امسال- درصد

۲۹

۱۴

۰

۱۴

۲۳

۱۷

تغییر سود(زیان)عملیاتی – درصد

۲۸

۹۹

-۱۱۰

۲۹

۱۶۶

۵۵

تغییر سود(زیان) خالص- درصد

۱۷

۶۸

-۹۵

۲۹

۱۹۸

۴۵

تغییر بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی- درصد

۵۷

۶۶

۴۵

۶۳

۵۸

۵۸



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.